Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

Flytta från Shopify till Wikinggruppen?

Byta e-handelsplattform?

Håller du på att växa ur din nuvarande e-handelsplattform? Du kanske saknar vissa möjligheter som exempelvis skräddarsydda funktioner för just din verksamhet? Tittar du på att byta från Shopify? Det kan kännas som ett stort steg att byta e-handelsplattform och det finns en del saker att tänka på och ta hänsyn till när man byter. Med god planering av projektet och stöd och hjälp av Wikinggruppen behöver det inte vara så komplicerat alls.

Varför flyttar man från Shopify till Wikinggruppen?

Det kan finnas flera olika anledningar men här listar vi några,

dela_ok  Anpassningsbar lösning med möjlighet till specialfunktioner
Då Wikinggruppen även jobbar med systemutveckling och har valt en specifik arbetsmodell, har vi möjlighet att anpassa och skräddarsy din webbutik helt efter dina behov och önskemål för att passa din verksamhet perfekt. Du kan därmed skaffa dig en konkurrensfördel mot dina konkurrenter.

dela_ok  Professionell och unik design – enligt dina önskemål
Väljer du WGR BasWGR Plus eller WGR Enterprise ingår professionell och unik responsiv design av din webbutik utifrån dina önskemål. Detta ingår alltså i kostnaden för butiken utan extra kostnad! Den responsiva designen ger perfekt mobilanpassning och att din butik visas alltid på ett optimerat sätt oavsett typ av enhet besökaren använder.

dela_ok  Klarna Checkout – Komplett Betallösning på plats
Som Klarna Native partner kan Wikinggruppen erbjuda den kompletta kassalösningen Klarna Checkout utan månadskostnad eller startavgift från Klarna. Klarna Checkout är inkluderat och färdig att användas i Wikinggruppens samtliga e-handelspaket.

dela_ok  WGR Frakt – Färdigförhandlat fraktavtal på plats med upp till 55% rabatt
WGR frakt är troligen Sveriges bästa fraktavtal med en paketlösning för frakt som sänker dina fraktkostnader samt gör hanteringen av frakt enkel. Det finns inga volymkrav så du får ett mycket bra pris direkt även som en mindre e-handlare. Detta leder till förbättrade marginaler för de butiker som använder Wikinggruppens e-handelsplattform tillsammans med WGR Frakt och därmed skapar vi bättre möjligheter för att växa lönsamt.

dela_ok  Stöd i din e-handelsresa av en erfaren e-handelsleverantör 
Wikinggruppen har lång praktisk erfarenhet av e-handelsprojekt. Med över 2 700 genomförda projekt inom alla typer av e-handel sedan starten 1998 har vi sett både framgångssagor och mindre lyckade e-handelsprojekt och vi vet därför vad som krävs och hur man bör jobba. Med lång erfarenhet kommer kunnandet och kompetensen att hjälpa dig lyckas. Som kund hos Wikinggruppen har du fri support både via e-post samt telefon rörande allt kring webbutiken, e-handelsfrågor, grundläggande marknadsföring, sökmotoroptimering mm

dela_ok  0% i transaktionsavgift
Wikinggruppen tar inte ut någon procentuell avgift på din försäljning.

dela_ok  Anpassad för företag som drivs från Sverige
Wikinggruppens e-handelsplattform är utvecklad och anpassad för företag som driver sin verksamhet från Sverige. Det gör att det bland annat finns färdiga kopplingar till många svenska affärssystem, TA system, 3PL system osv.

dela_ok  Möjlighet att växa – Välj en lösning utan begränsningar
Vi erbjuder en komplett lösning som inkluderar e-handelsplattform, design, drift (eller egen server), statistik, fri support mm. Lösningen är också flexibel och kan anpassas för just din verksamhet. Välj en plattform som ger dig alla möjligheter att växa lönsamt.

 

Ok, hur importerar jag mina produkter från Shopify?

En flytt till Wikinggruppens e-handelsplattform kan göras på flera olika sätt men har man ett mindre antal produkter i sin hos Shopify är det enklast att helt enkelt mata in produkterna på nytt.

Har man ett stort antal produkter kan man med fördel använda Wikinggruppens inbyggda import/export verktyg för att läsa in produkterna från Shopify.

När allt är klart med den nya butiken hos Wikinggruppen så pekas den om mot vår miljö och du använder det inbyggda 301 verktyget för att hantera dina gamla url:er enligt googles anvisningar för att inte tappa länkar och sökvägar. Kostnad för migrering 0 kr

 

Tänk på…

301 verktyg = Behåll länkkraften
Har du inarbetade adresser och sökvägar är det mycket viktigt att ta tillvara länkkraften på dessa vid ett plattformsbyte för att inte tappa positioner i Google och andra sökmotorer. I wikinggruppens webbutikslösning ingår ett verktyg för detta som med hjälp av sk 301 redirect vidarebefordrar dina gamla adresser till de nya och samtidigt talar om för Google att det är de nya adressererna som gäller.

 tel  Frågor?

Har du frågor kring en eventuell flytt och byte av e-handelsplattform?
Välkommen att höra av dig via ett kontaktformulär, via E-post, eller genom att ringa 0650-757 59.

Varför ska jag välja en webbutik från just Wikinggruppen?

Varför just WGR?

Vill du veta mer om vår plattform?

Läs mer om Wikinggruppens e-handelsplattform