Blogg i din webbutik

Blogga för ökad relevans samt kommunikation

Varför skall du ha en blogg i din webbutik?

Det finns flera fördelar med att ha en inbyggd blogg under samma domän som din webbutik körs på.

Kommunikation

Alla framgångsrika företag har en dialog med sina kunder som hjälper dom att utvecklas. Med en blogg kan du löpande och utförligt kommunicera och interagera med dina kunder. Du kan exempelvis skriva om branschnyheter, nya produkter eller företagsnyheter och få feedback och kommentarer som hjälper dig att fatta beslut och stärka ditt varumärke.

Sökbarhet och Sökmotoroptimering

Den kanske viktigaste faktorn är att en intern blogg hjälper dig att på ett effektivt sätt bygga relevant innehåll på din webbutik. Relevant innehåll är grunden i all sökmotoroptimering. Om du bloggar regelbundet kring nyheter i din bransch, nya produkter med mera kommer du löpande bygga upp mer och mer relevant innehåll vilket Google älskar och kommer belöna dig för genom högre placeringar i träfflistan!

Länkar och Delningar

Alla inlägg som du skriver i bloggen kan enkelt delas i sociala medier som Facebook, Twitter, LinkedIn mfl. Bra skrivna artiklar kan även locka till länkar från hemsidor, bloggar, Facebook mfl vilket dels driver trafik till din webbutik men även är väldigt bra för att stärka din sökmotoroptimering.

Funktionalitet

Den inbyggda bloggen har grundläggande bloggfunktionalitet,
framat Editor för fri hantering av text och bild i dina inlägg.
framat Alla inlägg kan taggas
framat Automatisk arkivering efter tid
framat Inbyggt stöd för sociala medier vilket gör att alla inlägg enkelt kan delas på Facebook, Twitter mfl.
framat Inbyggt stöd för kommentarer och hantering av dessa
framat Permalänkar
framat RSS flöde

Begränsningar

Butiksversion WGR 7.0 el högre krävs för att vi skall kunna installera och aktivera bloggmodulen. Vänligen observera även att bloggmodulen för närvarande enbart stöder svenska som språk även om man har språk & valutamodulen installerad.

Ok, hur kommer jag igång och vad kostar det?

Bloggmodulen ingår i vårt butikspaket WGR Plus samt WGR Enterprise. Om ni idag har WGR Bas eller WGR Direct eller en äldre butiksversion och önskar få bloggmodulen installerad i er webbutik tar vi ut en löpande månadskostnad på 80 kr samt en startavgift från 2 495 kr för arbetet med att bygga in funktionen i din webbutik. Moms tillkommer på angivna priser.

 

Referenser

Kom igång!

Intresserad av att komma igång med en intern blogg på din webbutik?
Vänligen skicka ett mail till eller ring 0650-75759.

 

 Se fler tillgängliga moduler i Wikinggruppens e-handelsplattform