Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

Effektiv hantering av lager och inköp direkt i din webbutik

Få en smidig, effektiv och rationell hantering av inköp, inleverans och lager utan att behöva använda ett affärssystem...

I Wikinggruppens e-handelsplattform kan du med hjälp av modulen Inköp / Lagerhantering få en mycket smidig och effektiv hantering av dessa delar. Detta spar tid och minskar risker för uppbyggnad av onödigt stora lager som binder kapital, tar plats i anspråk mm.

Inköp av produkter  – automatisk sammanställning

Genom att välja en leverantör får ni se en lista med tillhörande produkter. Här kan ni ange ett önskat minimilager per produkt vilket sedan används för att automatiskt ge ett förslag på hur många exemplar som bör beställas.

När beställningen är skapad kan ni hämta den som excelfil för manuell hantering, eller göra ett e-postutskick till leverantören med ett förifyllt formulär direkt från webbutiken.

Inleverans samt restleveranser

Vid mottagande av varor från leverantören öppnar ni den lagda beställningen och stämmer av antalet levererade varor. Allt måste inte levereras samtidigt – ni kan öppna en beställning flera gånger vid delleveranser. Varje gång ni ”levererar” en beställning adderas det angivna antalet till lagersaldot. Modulen håller koll på hur många beställda varor som redan är levererade. Färdiga beställningar kan sedan arkiveras varpå man vid behov kan gå tillbaka och kontrollera.

Lagerhantering

Via modulen får man därmed en automatisk och korrekt hantering av lagersaldon. Dessa kan även justeras manuellt på produktnivå eller via tredjepartsystem på flera olika sätt, tex via en streckodsläsare.

Modulen innehåller även ett antal olika sök och selekteringsfunktioner som syftar till att man enkelt skall kunna få en komplett överblick över sitt lager samt en smidig hantering. När en produkts lagersaldo når 0 kan ni på produktnivå själva välja om kunderna ska kunna fortsätta handla produkten, om den skall gå att handla men med en upplysningstext till kunden om leveranstid eller om den ska visas men ej gå att handla.

Inventering

Tack vare visningsmöjligheterna i modulen blir det också mycket enkelt att inventera lagret.

Kom igång

Modulen Inköp / Lager ingår i samtliga av våra butikspaket WGR Direct, WGR Bas, WGR Plus och WGR Enterprise från och med butiksversion 9.2. Har du en äldre butiksversion än så och och är intresserad, vänligen kontakta oss. Normalt ligger kostnaden för inbyggnad i en äldre butiksversion på ca 4 725 kr + moms.

 Se fler tillgängliga moduler i Wikinggruppens e-handelsplattform