Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

WGR Kassasystem

Öppna upp en rad nya affärsmöjligheter i din webbutik...

Kassasystem inbyggt i din webbutik

WGR Kassasystem (WGR POS) är en tilläggsmodul till Wikinggruppens e-handelsplattform som öppnar upp en rad nya affärsmöjligheter. Du kan sälja och ta betalt över disk i en fysisk butik, ta betalt vid telefonorder, erbjuda ett smidigt sätt för kredit/delbetalning i fysisk butik eller ta betalt vid hembesök för att ge några exempel.

Hur fungerar det?

WGR Kassasystem använder inte någon traditionell kortterminal eller kassalåda utan det enda du behöver som ”kassa” är en mobil, surfplatta eller en bärbar dator med internetuppkoppling. Betalningsprocessen för kunden baseras på Klarnas betallösning för fysiska butiker som är riktigt smidig.

Via en vy i webbutikens adminsektion bygger du den kundkorg som kunden önskar köpa genom att söka, scanna eller mata in artikelnr. Du knappar sedan in kundens mobilnummer varpå det skickas ett sms som öppnar upp Klarna Checkout i kundens mobil (smartphone krävs). Kunden får därmed tillgång till faktura och delbetalningsmöjligheter och kan slutföra köpet direkt med bara ett klick på det sätt han/hon önskar. Flödet tar bara några sekunder att genomföra och du kan även starta ett nytt parallellt köp medan kund 1 slutför sitt köp. Kunden får kvittens till sin e-post men du kan även skriva ut ett kvitto och lämna till kund – Klart!

pos1_300  Symbol_Right pos2_300  Symbol_Right  klarna-checkout-mobile

Fördelar med WGR Kassa

För handlaren:
  Mycket lätt att förstå och använda
  Ingen utbildning behövs
  Förenar den fysiska och digitala butiken med samma köpupplevelse
  WGR Kassa finns i webbutikens adminsektion – inga ytterligare system behövs
  Ingen kostsam investering i ny hårdvara eller system
  Faktura med kredit/delbetalning till din kund på ett smidigt och privat sätt
  Lösning för många användningsområden
  Kräver inget kassaregister eller kontrollenhet från Skatteverket då transaktionen räknas som kontantfaktura

För konsumenten:
  Privat val av betalsätt
  Möjlighet att köpa nu och betala sen
  Samma upplevelse som vid köp in en webbutik med Klarna Checkout

Många användningsområden

Telefonförsäljning
För de butiker som tar emot / vill ta emot order via telefon. Konsumenten behöver inte ge ut några känsliga uppgifter över telefon. Endast med att ange sitt mobilnummer kan konsumenten avsluta sitt köp hemma.

Lagerbutik, Pop-up-butik, mässor och marknader
För de som har lager- eller pop-up butik och inte vill investera i separat kassa/system, eller för de som säljer på mässor och marknader.

Erbjuda kredit/delbetalning i fysisk butik
För handlare med ett befintligt kassasystem, men som även vill kunna erbjuda faktura och delbetalningsmöjlighet för sina kunder.

Hantverkare eller andra tjänster vid hembesök
För tjänsteföretagare med kassan i sin ipad eller mobil.

Vad behövs?

WGR Kassa är endast tillgängligt om du har Klarna Checkout (som varit aktivt i minst 30 dagar och där minst 30 transaktioner genomförts) i din webbutik. Butiken behöver även vara av version 6.0 el högre.

Värt att veta…

– En transaktion som går via WGR Kassasystem aktiveras med automatik direkt och inte manuellt vid leverans som med ”vanliga” Klarna Checkout ordrar. Detta då det primära användningsområdet är försäljning över disk då man normalt lämnar ut varan direkt.
– WGR Kassasystem ordrar hamnar i den vanliga nummerserien i butikens orderflöde men kan till skillnad från ”vanliga” Klarna Checkout ordrar inte redigeras/makuleras direkt från butikens admin utan tillbyggnad. Vanligtvis hanteras detta därmed vid behov i Klarna Online.

Ok, Vad kostar det?

Kostnaden för WGR Kassasystem är 1 295 kr för installation samt + 60 kr/mån från Wikinggruppen. Som e-handelskund hos Wikinggruppen ingår Klarna Checkout utan varken startavgift eller månadsavgift från Klarna om du nyttjar vårt Klarna Native avtal och du betalar därmed endast en transaktionsavgift till Klarna när ett köp genomförs. Transaktionsavgiften är densamma som man redan har för Klarna Checkout. Moms tillkommer på angivna priser.

Kom igång nu!

Vill du komma igång med WGR Kassa som kassasystem i din webbutik hos Wikinggruppen?
Vänligen skicka ett mail till eller ring 0650-75759.

 Se fler tillgängliga moduler i Wikinggruppens e-handelsplattform

 

wgr-pos-kassasystem