E-post efter flytt till Asterix-srv3

Med anledning av flytten av konton från servern Asterix till nya servrar kan du eventuellt behöva ändra lite i inställningarna för ditt e-postprogram för att det skall fungera som tidigare efter det att omläggningen gjorts den 23/5. Här har vi därför samlat instruktioner för hur du går tillväga om du blir flyttad till den nya servern som heter Asterix-srv3

Varför gör vi denna ändring?

För att säkerställa bästa möjliga driftmiljö i form av prestanda och stabilitet för din webbplats samt e-post behöver vi fasa ut en äldre server. Denna kommer då delas upp i flera mindre servrar.

Vilka berörs av detta?

Om du använder e-post via wikinggruppens server Asterix och har fått ett mail om att din webbplats samt e-post kommer att flyttas är du berörd av denna ändring.

Vad kommer att ske och när sker det?

Personal hos vår driftleverantör kommer i samarbete med supportpersonal hos Wikinggruppen under natten den 23/5 att flytta konton från en server till en ny server. Kontona flyttas intakta så att all data samt e-post mm kommer att följa med oförändrat. Flytten genomförs under natten den 23/5 med start ca 00:00 och beräknas pågå fram till ca 02:00. Under denna tid kommer inte webbplatser och e-post vara nåbara.

Ok, Vad behöver jag göra om jag har e-post på servern?

Inga ändringar ska behövas, skulle du mot förmodan få problem efter flytten, kontakta då vår support.

Support / Hjälp ?

Om du har frågor eller trots allt behöver hjälp med inställningarna för din e-post efter omläggningen den 23/5 är du välkommen att ringa oss på 0650-75759 mellan kl 10:00 samt 15:30. Som vanligt kan du även skicka e-post till eller skapa ett ärende via https://support.wikinggruppen.se/index.php?/Tickets/Submit