Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

MOTLEY DENIM

Stora kläder för stora män

Vad heter ert företag?
Vi har fler företag så vi brukar bara prata om vårt verksamhets och varumärke som är MOTLEY DENIM

När startade ni er e-handel?
2010

Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
Motley Denim säljer kläder i stora storlekar till män. Vi är idag aktiva på 4 marknader, Sverige, Finland, Norge och Estland.

Hur har er utveckling / e-handelsresa sett ut fram tills nu?
Jag började med en enkel webbutik via en svensk leverantör av budget-plattform och då bara på den svenska marknaden. Lagret hade jag lite utspritt, lite hos en kompis som hade lager för sin e-handel, lite i min pappas garage och lite på Shurgard. Jag startade ganska snabbt, redan efter något år, både en dansk och en finsk webbutik. Den finska har varit en jättelyckad satsning, medans den danska nu dessvärre är stängd. Efter ett par år bytte vi både e-handelsplattform och lagermodell, vi flyttade till ett riktigt lager (nästan) och vi hakade på att använda ett eget byggt e-handelssystem av samma kompis som vi hade lite lager hos. Under de kommande 5 åren, mellan 2012 och 2017 gör vi inga större förändringar förutom den norska butiken var en stor grej som kom till 2013, det var inte helt lätt att få alla bitar på plats som litet företag på en marknad som inte är EU. Och den estniska butiken såklart som inte var något stort projekt att dra igång eftersom min fru är est. I övrigt växer verksamhet enligt den affärsmodell vi har skapat.

Varför valde ni Wikinggruppen som partner för er e-handelssatsning?
Jag började således i maj 2018 att undersöka marknadens alla alternativ vad gäller e-handelsplattformar. Jag gick efter två listor, en som jag hittade på ehandel.se och en på prisjakt.nu. Det var ett mycket stort jobb att sätta sig in i marknadens alla plattformar och att snabbt försöka hitta den brist i varje plattform på något av våra krav som gjorde det omöjligt att använda plattformen (låter lite negativt, men det är det mest effektiva sättet att hitta de man inte kan samarbete med). Hos alla plattformsleverantörer var det ganska lätt att hitta bristerna och baksidorna. Standardkommentarer var ”du måste tänka på att plattformen ser likadan ut för alla kunder, vi kan inte ändra på det”, ”vår plattform ser ut som den gör, vi har inte för avsikt att ändra det”, ”att integrera ett betalsätt är ett mycket stort och dyrt projekt”, ”det kommer att kosta minst 500 timmar att flytta din butik till vår plattform”. Hos Wikinggruppen var det precis tvärt om. ALDRIG sa någon hos Wikinggruppen att det inte går att göra, Wikinggruppen pratar bara om ALLT som går att göra. Och det var precis den typen av plattformsleverantör med den attityden jag sökte. Inte nog med att allt var möjligt att anpassa i Wikinggruppens system enligt våra önskemål, i grundutförandet var Wikinggruppen redan det bästa alternativet. Wikinggruppens back-end är mycket intuitivt och lättjobbat och det finns ett bulktänk (repetitiva arbetsmoment som kan göras med några enkla knapptryck för flera saker samtidigt) som verkligen ligger i framkant. För oss var valet glasklart. Wikinggruppen hade en bra plattform i grundutförande och kunde anpassa systemet enligt alla våra önskemål. Detta också till en rimlig kostnad eftersom systemet är enkelt uppbyggt och anpassningar kan göras med låg tidsåtgång.

Hur har samarbetet fungerat med Wikinggruppen?
Nu när detta skrivs är vi ungefär 3 månader in i samarbetet och 3 veckor sedan lansering av butik. Och det har blivit precis så bra som jag visste att det skulle bli när jag såg min demobutik första dagarna och hade de första samtalen med Wikinggruppen. Vi har lagt någonstans 100-150 utvecklingstimmar i vår butik och jag är mycket imponerad av hur bra systemet fungerar och jag har fått ALLT vi bett om. Jag är mycket tacksam för alla utvecklare som jobbat på mitt case, inte någon gång har jag upplevt det som att någon tyckt jag haft konstiga idéer, önskemål eller krav, det har alltid varit attityden ”inga bekymmer, vi fixar det” och jag har haft mååånga önskemål längs utvecklingsresan. Den som jag dock vill rikta ett extra stort tack till är projektledaren Jonas som jag haft under resans gång. Jag minns mycket väl den där fredag eftermiddagen när jag ringde till Wikinggruppen, Jonas svarade och jag bad att få prata med den person jag varit i kontakt med tidigare. Nu råkade den personen vara upptagen och Jonas stod på sig, du kan prata med mig, jag hjälper dig, inga problem, vad har du för önskemål? Ja, tänkte jag, du låter så bestämd så lets go (jag vet inte om han ångrar det idag och hur många sömnlösa nätter han fått på grund av mitt case) men en sak är säker, Jonas är ett geni när det kommer till att organisera, administrera och att få saker gjort så en stor anledning till att detta är ett så lyckat projekt är tack vare Jonas.

Hur ser ni på framtiden?
Vi ser mycket ljust på framtiden. Nu har vi en mycket bra plattform att jobba i, så nu återstår endast att flytta till ett större lager. Jobbet i plattformen är inte klart och jag tror resten av 2018 går åt till att fila klart på det. 2019 kommer allt handla om att flytta till nytt lager och 2020 och framåt kommer vi använda dessa två verktyg, plattform och lager, för att gasa på och öka vår omsättning.

Henrik Öhlund
Motley Denim Europe

Webbplats
Välkommen att besöka https://www.motleydenim.se/

Fler kundcase