Salon Classique

- Professionella hårvårdsprodukter

Vad heter ert företag?
Salon Classique

När startade ni er e-handel?
2008

Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
Salon Classique är en frisersalong som har sin fysiska frisörverksamhet i Sundbyberg. 2008 beslutade jag att föra ut min frisörverksamhet på ”nätet”. Min internet handel innefattar försäljning av allt som har med frisöryrket att göra, shampo, balsam, alla styling produkter och verktyg. Något som blivit min nisch är hårrullar. Jag säljer högkvalitetsprodukter som brukas av frisören till privatpersoner dock inga kemtekniska yrkesbruksvaror.

Hur har er utveckling / e-handelsresa sett ut fram tills nu?
Statistiskt sett på en glidande kurva så ökar omsättningen hela tiden, rakt uppåtgående.

Varför valde ni Wikinggruppen som partner för er e-handelssatsning?
Det kom till en punkt där min gamla plattform inte skulle vara uppdaterad längre. Designen jag hade var inte mobilanpassad och då började jag överväga en mobilapp. Appen skulle kosta en hel del att ta fram, om jag sen skulle byta plattform skulle jag behöva tillverka ytterliggare en app för lika mycket pengar igen. Då bestämde jag mig för att byta plattform och skaffa mig en responsiv design vilket jag tror är framtiden. Så sagt och gjort, fick en offert på en responsiv design som var stor av min dåvarande plattformsleverantör. Jag började googla på responsiv design och resten är nu historia, här är jag.

Hur har samarbetet fungerat med Wikinggruppen?
Utmärkt. Jag känner mig väldigt väl omhändertagen. Jag upplever att Wikinggruppen har behandlat mig och mitt företag väldigt professionellt, med en stor kunskap. Det finns en känsla av ” bussighet” som genomsyrar Wikinggruppen, man är schysst, hjälper till och fixar. Inget är omöjligt. Jonte Bergman som hållit i projektet har styrt det hela med en trygg hand. När jag har varit orolig och nervös inför övergången så har jag genast blivit lugnad. Jonte har visat och föreslagit saker i min butik som ska förbättra för mig och jag har verkligen känt mig trygg och litat till det.

Hur ser ni på framtiden?
Den ser väldigt ljus ut. Med en modern plattform som följer utvecklingen och Klarna Checkout som betalfunktion så tror jag på en fortsatt stor utveckling för mitt företag.

susanne magnusson - salonclassique
Susanne Magnusson
Salon Classique

Webbplats
Välkommen att besöka www.salonclassique.se

Fler kundcase