Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

14 september, 2016

Chrome kommer att kräva SSL / HTTPS

Hög tid att skaffa SSL / https om du inte redan har det...

Googles webbläsare Chrome kommer i samband med att att dom släpper version 56, dvs i början januari 2017, att börja markera vissa webbplatser som osäkra om de saknar SSL/TLS krypterad anslutning, dvs inte börjar med https.

I januari är det enbart webbplatser med inloggning eller kreditkortsbetalningar som kommer att flaggas som osäkra av Chrome. Därefter kommer webbplatser med http märkas som osäkra när användarna surfar med inkognitoläge. Slutligen kommer alla webbplatser som inte har https flaggas som osäkra med en röd varningstriangel i adressfältet.

Att Google stegvis drivit utvecklingen mot SSL/https är tydligt då man sedan tidigare gått ut med att https är en positiv faktor för placeringen vid en sökning hos Google. Mer information finns på https://security.googleblog.com/2016/09/moving-towards-more-secure-web.html

Det är med andra ord dags att planera för att gå över till https om du inte redan gjort det. Wikinggruppen har flera färdiga alternativ vad gäller ssl/https, läs mer om ssl/https hos Wikinggruppen här.

 


← Se alla nyheter