Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

4 maj, 2020

Hemleveranser ökar snabbt i coronatider

De senaste åren har det kommit upp flera aktörer som jobbar med att erbjuda hemleverans av produkter inköpta via e-handel. Affärsidéen är att göra hemleverans smartare, personligare och mer kundvänlig där man som kund kan följa sin leverans väldigt tydligt i realtid och man får välja ett tydligt tidsintervall där man vill få en vara levererad som passar en själv. Man har även ett antal val kring hur den skall levereras, exempelvis utanför dörren eller ”knacka på dörren om ni levererar efter 20:00″ för då sover barnen.

Utveckling mot hemleverans accelererar nu snabbt under våren 2020 i och med coronaviruset SARS-CoV-2. Intresset är stort och allt fler börjar med hemleverans eller varianter på detta, Bibliotek lämnar utanför dörren, Biltema packar dina varor och lämnar dem i din bil utanför varuhuset och allt fler e-handlare lägger till hemleverans som leveransalternativ i sin kassa.

Wikinggruppens initiativ WGR Frakt* samt samarbetet med Budbee som specialiserat sig på hemleverans kunde därmed inte haft bättre timing. Vi pratade med Nikola Mitic på Budbee hur utvecklingen sett ut för dom nu,

Vi har sett paketvolymer som överstiger både Julhandeln & Black friday. Vi har samtidigt haft en all-time-high på nya e-handlare som börjat erbjuda vår tjänst. Även om det är kul med tillväxt tycker jag framförallt att det är fantastiskt hur vi fått se väldigt många nya konsumenter som har testat vår tjänst – med ett snittbetyg på 4.91/5!

Vill du läsa mer om WGR Frakt & Budbee?

Läs mer om WGR Frakt

Läs mer om Budbee

* WGR Frakt syftar till att förenkla och kapa kostnader kring frakt och bygger på ett samarbete med DHL & Budbee.


← Se alla nyheter