16 november, 2016

Klarna Checkout – Företag

Plötsligt händer det!
Efter ca 4 års väntan lägger nu Klarna äntligen in stöd för att även företag skall kunna betala via Klarna Checkout och den 29/11 skall det vara allmänt tillgängligt. Upplägget som Klarna valt underlättar en hel del i processen att få det på plats i butikerna då det är samma EID, samma pris samt att man som kund hos Wikinggruppen under Klarna Native avtalet inte behöver teckna något tilläggsavtal hos Klarna för B2B delen.

Klarna kommer inte med automatik att aktivera B2B för alla Klarna Checkout kunder utan varje butik som önskar det kommer att behöva begära aktivering av stödet hos Wikinggruppen där vi sedan tar kontakten med Klarna för aktivering i respektive butik.

Beroende på butik och butiksversion kan vi komma att behöva göra en del programmering för att t.ex. plocka upp företagsnamn, referens samt att styra Klarna Checkout korrekt utifrån eventuella tidigare val. Exempelvis har vissa butiker ett val Privat / Företag direkt på 1:a sidan varför det kan kan uppstå ledtider för implementeringen.

Läs mer om företagsstödet hos Klarna Checkout


← Se alla nyheter