15 december, 2014

Mobilvänlig webbplats?

Google har nu börjat märka mobilvänliga webbplatser..

Under november började Google rulla ut en ny märkning i träfflistan för mobilsurfare. I sökträffarna står det nu om en sida är mobilvänlig eller inte om du surfar med en mobil. De webbplatser som Google anser fungerar bättre i mobiltelefoner får texten ”Mobilvänlig sida” framför beskrivningen av webbplatsen.

En kvalificerad gissning är att Google i framtiden kan komma att reducera synligheten i träfflistan för icke mobilvänliga webbplatser om sökningen genomförs på en mobil.

https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/ kan du kontrollera om Google anser att din webbplats är mobilvänlig eller inte.

Användningen av sk smartphones och andra mobila enheter som surfplattor ökar starkt och allt fler använder flera enheter, exempelvis sin mobil eller surfplatta för att planera och genomföra inköp. Allt större del av trafiken till en webbplats kommer nu från mobila enheter och det är tydligt att mobiler och surfplattor kommer vara en viktig kanal för e-handel framgent.

Wikinggruppen erbjuder 2 alternativ vad gäller mobilanpassning, antingen en mobilversion eller sk responsiv design. Läs mer om responsiv design samt mobilversion


← Se alla nyheter