6 mars, 2015

Mobilvänlighet nu en rankingfaktor

Mobilanpassning rankingfaktor i det mobila sökresultatet

Förra veckan  gick Google ut med information på sin officiella blogg om att med start den 21:a april så kommer mobilvänlighet bli en viktig rankingfaktor i den träfflista som genereras vid sökning på en mobil enhet. Att något varit görningen från Googles sida har varit tydligt då man i november började rulla ut en märkning där de webbplatser som Google anser fungerar bättre i mobiltelefoner får texten ”Mobilvänlig sida” framför beskrivningen av webbplatsen. (Vi skrev om detta i dec)

Hög tid att mobilanpassa din webbutik
Mobiltrafiken ökar konstant och flera kunder hos Wikinggruppen har nu över 50% av sin trafik från mobila enheter. I klartext, med en ej mobilvänlig webbutik eller hemsida kommer du tappa positioner i Googles träfflistor vid sökningar som görs på mobiler och därmed trafik och affärer.

Lösningen?
Wikinggruppen erbjuder 2 alternativ vad gäller mobilanpassning, antingen en mobilversion eller sk responsiv design. Läs mer om responsiv design samt mobilversion

Är din sida mobilvänlig i Googles ögon?
https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/ kan du kontrollera om Google anser att din webbplats är mobilvänlig eller inte.


← Se alla nyheter