1 mars, 2019

Wikinggruppen förvärvar Synlig AB

Wikinggruppen förvärvar Synlig AB som är specialiserade på att hjälpa e-handlare att öka sin försäljning. Wikinggruppen stärker därigenom ytterligare sitt erbjudande av kompletta lösningar inom e-handel då man genom förvärvet nu även kan erbjuda sökmotoroptimering, digital annonsering och mediestrategier till sina kunder.

För att driva en effektiv och lönsam e-handel idag 2019 krävs en solid men även flexibel plattform samt ett team som klarar av att skapa ett optimalt och kostnadseffektivt flöde kring allt ifrån att driva besökstrafik, konvertering av trafiken till betalande kunder, orderhantering, logistik och administration.

– I princip all service och kompetens man behöver som e-handlare kommer nu att finnas tillgängligt under samma tak vilket gör att det blir enklare att utveckla sin e-handel och få den att nå sin maximala potential säger Jonte Bergman, VD på Wikinggruppen.

– Både för oss och våra kunder var affären strategiskt rätt. En ökande andel av våra kunder har sin e-handel hos Wikinggruppen idag och vi kan se en bra resultatutveckling i de butiker som vi hjälpt med den digitala marknadsföringen. Att verksamheten nu blir en del av Wikinggruppens samlade kompetens kommer leda till ökade möjligheter för de e-handlare som vill öka sin försäljning konstaterar Synligs båda grundare Tim Svensson och Wiktor Söderström.

Synlig kommer att fortsatt ha ett kontor i Norrköping, men kommer att ingå som en del i Wikinggruppen samt därmed indirekt bli en del av Visma koncernen.

För mer information, kontakta:

Jonte Bergman, vd Wikinggruppen, 0650-48 52 01
Wiktor Söderström, vd Synlig AB, 0708-925 400

Om Synlig

Synlig AB bildades under hösten 2016 med ambitionen hjälpa e-handlare att öka sin försäljning. Rent konkret handlar det om att sänka anskaffningskostnad per ny kund och order och göra marknadsföringen mätbar och lönsam.  


Om Wikinggruppen

Wikinggruppen är en Sveriges största leverantörer av e-handelslösningar till små och medelstora företag. Företaget har kontor i Hudiksvall och i Stockholm där 42 medarbetare jobbar med  projektledning, grafisk design, UX-design, utveckling, support, drift samt numera även digital annonsering och sökmotoroptimering.


← Se alla nyheter