Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

Press och media


Se våra erbjudanden

Wikinggruppen och Mystore går samman och blir Nordens största e-handelsplattform

 

Från den 1:a januari 2024 kommer Wikinggruppen att återgå till att vara eget bolag, WGR e-handel AB, inom Visma-gruppen. Wikinggruppen och Mystore, två ledande e-handelsplattformar i Sverige respektive Norge, går samman för att vidareutveckla en gemensam handelsplattform. Båda bolagen ingår i Visma-koncernen och tillsammans blir de en stor aktör i Norden med över 2 600 kunder och en omsättning på över nio miljarder kronor på plattformarna.

”Nu blir vi en mer slagkraftig aktör i en alltmer konkurrensutsatt marknad i Norden, med större kapacitet till att investera i innovation och utveckla ett bredare utbud av produkter och tjänster. Som ett bolag ska vi göra näthandel enklare och mer effektiv för våra kunder”, säger Albin Jansson, vd för Wikinggruppen.

 

Wikinggruppen och Mystore blir en av få leverantörer som tar ett helhetsgrepp om hela verksamheten för små och medelstora bolag i Norden.

”I motsats till globala plattformar vill vi inte göra allt utan fokuserar på att göra bra saker som är relevanta för vår marknad. Det ger oss inte bara skräddarsydda tjänster för Norden utan också en möjlighet att hjälpa våra kunder att ta de viktigaste stegen för att öka sin försäljning och tillväxt”, säger Albin Jansson.

 

Lars Jakobsen, vd för Mystore, beskriver sammanslagningen som perfekt match:

”Vi har båda en stark position i Norden och har en gemensam vision om att göra det enkelt för bolag att lyckas med handel. Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder det bästa av båda världar. Vi tar ansvar för att leverera förstklassiga tjänster och fortsätta vara en pålitlig partner för alla våra kunder”, säger Lars Jakobsen.

 

Näthandeln blir alltmer komplex, något som gör att det blir svårt och ofta dyrt att navigera mellan olika alternativ.

”Handlare förväntar sig i allt högre grad hjälp i detta arbete och då av en aktör som tillhandahåller all önskad funktionalitet inom en och samma plattform. Det kan vi nu erbjuda”, tillägger Albin Jansson.

 

För mer information, kontakta gärna
Albin Jansson, vd Wikinggruppen
Telefon: 0701612606

Lars Jakobsen, vd Mystore
Telefon: 0047 954 49 334

 

Om Wikinggruppen
WGR har sedan 2005 varit en av Sveriges största e-handelsplattformar med affärsidéen att tillhandahålla prisvärda och skräddarsydda lösningar för nätbutiker. 2022 hanterade de över 5 miljoner ordrar och den totala omsättningen genom WGR:s plattform var 5 miljarder svenska kronor.

Om Mystore
Mystore är Norges största plattform inom e-handel. Fler än 1 600 nätbutiker driftas på deras plattform och över 600 lokala butiker använder deras kassalösning. Årligen hanterar de ordrar för mer än 4,7 miljarder norska kronor. Mystore erbjuder flexibla och skalbara näthandelslösningar som passar såväl små entreprenörsbolag som stora företag med komplexa lösningar med flera nätbutiker och fysiska butiker i samma lösning.

Wikinggruppen+Mystore