Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

Sökmotoroptimering för din webbutik eller hemsida

En kort introduktion i hur du sökmotoroptimerar din hemsida eller webbutik

Marknadsför med sökmotoroptimering

En sökmotoroptimerad hemsida är troligtvis en av de viktigaste marknadsföringsåtgärderna som ditt företag kan göra och ett mycket effektivt medel för att öka antal kvalitetsbesökare på din webbplats och därmed ökad försäljning. Med en genomtänkt struktur och design av din webbplats samt korrekt metadata hittar kunden till din hemsida när han verkligen är intresserad och aktivt söker efter en vara eller tjänst!

Sökmotorn – din bästa säljare?

En absolut majoritet av Internetanvändarna använder en eller flera sökmotorer för att hitta leverantörer av produkter eller tjänster. Då man ofta får hundratals resultat, är det viktigt att er webbsida syns på de första resultatsidorna, där kunderna letar! Endast ca 10% går vidare till nästa resultatsida osv.

Anpassa din sida för människor och spindlar!

Din hemsida eller webbutik besöks varje dag av människor men ofta även av sökmotorernas spindlar som går igenom din sida, indexerar den och ger den ett värde i förhållande till de sökord den hittar. Genom ett konsekvent och kontinuerligt arbete kan man anpassa sin hemsida eller webbutik så att sökmotorernas spindlar anser att den är viktig och relevant för just de sökord du vill blir förknippad med.

Innehåll är viktigast
Det är viktigt att poängtera att oavsett hur bra du sökmotoroptimerar spelar det ingen roll om du inte kan erbjuda dina besökare ett bra innehåll på din sida. Rekommendationen är alltså att fokusera på att erbjuda dina mänskliga besökare ett bra och rikt innehåll och samtidigt ha sökmotorerna i åtanke när du skapar ditt innehåll.

Bli hittad av redan intresserade köpare

Väldigt många köp av varor eller tjänster startar idag med en sökning i en sökmotor, det kan vara ”bokföringstjänster uppsala” som det söks efter. Om du händelsevis erbjuder bokföringstjänster i uppsala är det ju väldigt bra om du kan komma med på de främsta sidorna i träfflistan som kommer upp. Den ”sökande” är ju på jakt efter precis det du erbjuder och du har goda chanser att få en ny kund.

Välj ”dina sökord”

Lägg ner tid på att fundera igenom vad dina kunder kan tänkas söka på. Relevanta beskrivningar av det du erbjuder, sammanfattade i 2-3 ord är antagligen bra, gärna med en geografisk koppling som i exemplet ovan.

Onpage och Offpage

Arbetet med att sökmotoroptimera kan grovt delas upp i 2 delar, Det arbete man lägger ner på sin egen sida med bra texter, titlar, metadata mm kallas ”onpage”. Det arbete som sker utanför din webbplats kallas följdaktligen ”offpage” och innebär till största del att skaffa relevanta inlänkar till sin webbplats.

Kom igång

Via följande länkar hittar du korta guider som beskriver några saker som du själv kan arbeta med din sida så att den blir så sökmotorvänlig som möjligt, samt vad det är bra att tänka på vid införskaffandet av länkar som pekar till din sida mm.

framat Hur du hanterar titel och meta taggar på bästa sätt i din butik eller hemsida
framat Hur du hanterar text och rubriker på bästa sätt mm
framat Hur du arbetar med bilder och alt attributet på bästa sätt 
framat Hur du arbetar med text i varugrupper på bästa sätt 
framat Hur du arbetar för att skaffa länkar till din sida
framat Hur du ökar konverteringsgraden på din hemsida eller webbutik

Vill du ha proffshjälp med sökmotoroptimeringen?

Läs mer om de tjänster Wikinggruppen erbjuder inom sökmotoroptimering samt digital annonsering

Relaterat

framat Koppla flera domäner mot samma webbutik eller hemsida? (Undvik fallgroparna med duplicerat innehåll)
framat Läs mer om Sponsrade länkar (Annonser hos Google)
framat Läs mer om sökmotoroptimering på wikipedia
framat Personliga sökresultat i Google


Relaterade länkar
Mer information om vår webbutik och e-handel via wikinggruppen
Startpaket för hemsida
Om företaget WGR Data AB