Sökmotoroptimering av varugrupper i din webbutik

Jobba med publik text på din varugrupper

Skriv till dina mänskliga besökare

När man jobbar med sökmotoroptimering är det viktigt att komma ihåg att skriva för dina mänskliga besökare i första hand och sökmotorerna i andra hand. Skriv en egen unik text, språkligt korrekt och på ett naturligt sätt så att det är lätt att läsa för dina besökare. Med det sagt…

Publik text

Ett enkelt sätt att höja relevansen för dina varugruppsidor på ett sökord och på så sätt ha chansen att placera sig väl även på varugruppssidor, är att skriva några meningar publik text om just den varugruppen. Dina besökare uppskattar säkerligen att få lite information om varugruppen och Google mfl uppskattar också brödtext där sökord från tex varugruppens titeln förekommer. Genom att vara konsekvent så att sökordet förekommer i titel, H1, meta beskrivning samt löpande text kan man få en hög relevans vilket premieras av Google mfl.

Exempel

Nedan visas en bild över en varugrupp (hämtad från vår testbutik) som heter ”Ekologiska tvålar”. Vi har här skrivit några meningar med förklarande text om varugruppen ifråga och målet är förutom att informera potentiella kunder även att listas så bra som möjligt i Google på just frasen ”Ekologiska tvålar” alternativt enbart ”Tvål”

Notera att både ordet ”tvål” samt ”ekologisk” förekommer på flera ställen både i titeln, breadcrumbs samt i den löpande texten vilket gör det tydligt för Google att denna sida handlar just om detta. Observera att man inte skall överdriva förekomsten av sökorden utan skriv på ett naturligt sätt.

publik-varugrupp
Adminvy
Så här ser det ut i adminläge
admin-varugrupp

Relaterade länkar
Läs mer om sökmotoroptimering i din webbutik
Mer information om Wikinggruppens e-handelsplattform