Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

WGR DNS

Få reflekterar över vad som händer när man exempelvis skriver in wikinggruppen.se i adressfältet på sin webbläsare, eller klickar på en länk på Internet vilket ju är grundläggande funktionalitet för hur vi använder Internet idag. För att det skall fungera används något som heter DNS (Domain Name System) som i princip är ett översättningssystem för att förenkla adressering av resurser på bla Internet. Via sk DNS records styrs vilka servrar som skall hantera, hemsida, e-post mm för ett domännamn.

Styr dina extra domäner med WGR DNS på ett korrekt sätt

Du kanske har flera domäner som du vill koppla till en webbutik eller hemsida. Med WGR DNS är det möjligt att fritt styra alla aspekter av dina domännamn och det går utmärkt att vidarebefordra domännamn korrekt med en så kallad 301 redirect enligt Googles anvisningar. Detta är viktigt för att undvika duplicerat innehåll.

Funktioner

framat Styr domännamn till ett annat domännamn
Med en 301 vidarebefordring är det möjligt att koppla ett domännamn mot ett annat enligt googles riktlinjer, tex till en webbutik eller hemsida hos wikinggruppen.
framat Vidarebefordra e-post
Med vidarebefordring av e-post är det möjligt att skicka vidare e-post adresserad till e-postadresser under ett domännamn i WGR DNS till andra e-postadresser oavsett vilken leverantör som hanterar dessa.
framat Avancerad DNS-hantering
Du har möjlighet att göra avancerade inställningar i domänernas DNS zon, exempelvis att ställa in egna CNAME-, A, txt och MX-fält.
framat Kontrollpanel
Du får tillgång till en kontrollpanel genom vilken ni har möjlighet att hantera alla DNS aspekter av er domän/er och dess tjänster själva om ni så önskar.
Vill ni att vi hjälper er gör vi självfallet detta kostnadsfritt.

Vad kostar det?

Ett WGR DNS konto kostar 25 kr/mån (exkl. moms) vilket inkluderar hjälp och support med inställningar. Vi har ingen begränsning på hur många domäner du hanterar via WGR DNS.

Så här fungerar DNS