Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

Byta e-handelsplattform

Se till att ha de rätta verktygen och stödet för att möjliggöra maximal försäljning, arbeta effektivt och ha möjlighet att växa!

Funderar du på att byta e-handelsplattform?

Håller du på att växa ur din nuvarande e-handelsplattform, saknar möjligheter, responsiv design, stöd och rådgivning kring din e-handel etc eller har du återkommande tekniska problem och vill kunna fokusera på din försäljning istället?

Det kan kännas som ett stort steg att byta e-handelslösning och det finns en del saker att tänka på och ta hänsyn till när man byter. Med god planering av projektet behöver det dock inte vara så komplicerat alls.

Se bytet som en investering där du får de möjligheter i din verksamhet som du eftersträvar. Möjligheter som kan vara avgörande för en positiv utveckling av din verksamhet på lång sikt.

Migrera din webbutik till Wikinggruppen!
uppgradering_wikinggruppen_400Välkommen att flytta över din webbutik till Wikinggruppens e-handelsplattform. Det är viktigt att du har de rätta verktygen för att möjliggöra maximal försäljning och för att du ska kunna arbeta effektivt och ha möjlighet att växa. Det kommer löpande kunder till Wikinggruppen från andra leverantörer och open source-system vilket vi tar som ett gott betyg och ett kvitto på att vårt system passar många olika typer av verksamheter inkl B2B. Det har också gett oss värdefull erfarenhet över hur ett byte av e-handelsplattform görs på bästa sätt.

Från vilka plattformar kan jag migrera?
Oavsett vilken e-handelslösning du använder i dagsläget kan vi migrera från den, det enda vi behöver är någon form av exportfil från det överlämnande systemet såvida du inte matar in dina produkter på nytt.


Ok, hur går det till att byta till Wikinggruppens plattform?

En flytt till Wikinggruppens e-handelsplattform kan göras på flera sätt.

Alt 1 – Du har ett fåtal produkter och migrerar själv.

Har du mindre än ca 400-500 produkter i din webbutik kan det enklaste vara att helt enkelt manuellt mata in dina produkter på nytt.
Arbetsgången är följande, Du beställer en ny butik hos Wikinggruppen och väljer det paket som passar dig bäst beroende på hur din verksamhet ser ut och vad du önskar kunna åstadkomma framgent. Vi sätter därpå upp en ny butik, designar den nya butiken enligt dina önskemål, konfigurerar och ställer i ordning i enlighet med det paket du valt. Du kan under tiden mata in dina produkter på nytt i den nya butiken samt använda det inbyggda import/export verktyget för att läsa in dina kunders e-postadresser till nyhetsbrevsfunktionen.

När allt är klart med den nya butiken så pekas den om mot vår miljö och du använder det inbyggda 301 verktyget för att hantera dina gamla url:er enligt googles anvisningar för att inte tappa länkar och sökvägar. Kostnad för migrering 0 kr

 

migrering_400

Alt 2 – Du har många produkter och migrerar själv.

Har du många produkter i din webbutik kan det vara ogörligt att mata in allt på nytt. Har du möjlighet att få ut en exportfil från din nuvarande leverantör kan du istället använda det i Wikinggruppens plattform inbyggda import/export verktyget för att importera dina produkter samt e-postadresser.

Arbetsgången är följande, Du beställer en ny butik hos Wikinggruppen och väljer det paket som passar dig bäst beroende på hur din verksamhet ser ut och vad du önskar kunna åstadkomma framgent. Vi sätter därpå upp en ny butik, designar den nya butiken enligt dina önskemål, konfigurerar och ställer i ordning i enlighet med det paket du valt. Du använder under tiden det inbyggda import/export verktyget för att läsa in dina produkter samt dina kunders e-postadresser till nyhetsbrevsfunktionen.

Du får räkna med viss handpåläggning och komplettering men importen bör ge dig en bra grund.  När allt är klart med den nya butiken så pekas den om mot vår miljö och du använder det inbyggda 301 verktyget för att hantera dina gamla url:er enligt googles anvisningar för att inte tappa länkar och sökvägar. Kostnad för migrering 0 kr

 

Alt 3 – Wikinggruppen står för hela migreringen

Har du möjlighet att få ut en exportfil från din nuvarande leverantör kan vi utifrån den filen skriva ett anpassat script för att importera dina produkter samt e-postadresser.

Vi hjälper till med att flytta produkter, bilder, prenumeranter på nyhetsbrev mm till vår plattform. Beroende på hur exportfilen ser ut  och vilken data vi kan föra över så får du räkna med viss handpåläggning och komplettering men importen bör ge dig en bra grund att jobba från. När allt är klart med den nya butiken så pekas den om mot vår miljö och du använder det inbyggda 301 verktyget för att hantera dina gamla url:er enligt googles anvisningar för att inte tappa länkar och sökvägar.

Alla migreringar som Wikinggruppen står för offereras från fall till fall utifrån hur mycket arbete det medför, om det finns speciallösningar mm. Välkommen att kontakta oss med din förfrågan! Kostnad för migrering ca 2 000 – 15 000 kr + moms

 

Några viktiga punkter

Unik mobilvänlig design till din nya butik
Unik och professionell design av butiken enligt dina önskemål ingår i WGR Enterprise. Vi arbetar helt enkelt med designen tills ni är helt nöjda med butikens utseende.

301 verktyg = Behåll länkkraften
Har du inarbetade adresser och sökvägar är det viktigt att ta tillvara länkkraften på dessa vid ett plattformsbyte för att inte tappa positioner i Google och andra sökmotorer. I wikinggruppens webbutikslösning ingår ett verktyg för detta som med hjälp av sk 301 redirect vidarebefordrar dina gamla adresser till de nya och samtidigt talar om för google att det är den nya adressen som gäller.

Fördelar
sgron Vi ger dig möjlighet att fokusera på din försäljning istället för teknik.
sgron Skapa långsiktiga möjligheter för din verksamhet att växa och utvecklas.

sgron Behåll nuvarande länkkraft från inarbetade adresser då 301 redirect verktyg ingår.

 

 tel  Frågor?

Har du frågor kring en eventuell flytt och byte av e-handelsplattform?
Välkommen att höra av dig via ett kontaktformulär, via E-post, eller genom att ringa 0650-757 59.

Varför ska jag välja en webbutik från just Wikinggruppen?

Varför just WGR?