Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

Mobil E-handel

mobil-ehandel2
Mobil e-handel ökar!

Användningen av sk smartphones och andra mobila enheter som surfplattor ökar starkt och nästan hela e-handels tillväxten sker inom mobila enheter. Andelen e-handels shoppare som använt sin mobil för att handla ökade under 2014 med 40% (källa: dibs). Viljan att handla med sin mobila enhet finns nu mer än någonsin och för att du som kund hos Wikinggruppen skall kunna ligga i framkant av utvecklingen har vi därför tagit en mobilanpassad version av vår webbutikslösning.

Automatisk avkänning

Med den mobilanpassade versionen på plats känner din webbutik automatiskt av om besökaren använder en mobiltelefon eller surfplatta och ger sedan besökaren valet att besöka den mobilanpassade versionen istället.

Tydlig och enkel navigering viktigt vid mobil e-handel

Mobilversionen har ett mer avskalat och nedbantat utseende än den vanliga webbutiken för bästa möjliga navigering på den mindre skärm en mobiltelefon har. Navigering bland varugrupper sker via stora och tydliga knappar. Även varukorg samt kassafunktion är anpassade för mobilens skärm för att maximera konverteringsgraden hos dina mobila besökare.

Vad kostar den mobila versionen?

Wikinggruppens mobilversion kan installeras på de flesta av våra butiker, i vissa fall krävs dock att webbutiken först uppgraderas. Kostnad för mobilanpassning kan skilja sig från fall till fall men normalt gäller följande. Har du en befintlig butik hos Wikinggruppen av version 4.0 – 5.6.1.tar vi ut en startavgift om 1.495kr för arbetet med att installera mobilversionen samt en löpande månadskostnad på 299kr. Kostnaden för installation av mobilversionen på en befintlig webbutik med specialfunktioner offereras från fall till fall. Välkommen att kontakta oss på  med din förfrågan.

Alternativ

Ett bra alternativ till mobilversion är att istället använda en helt responsiv design till sin webbutik. Med responsiv design känner din webbutik av den anslutande enhetens skärmstorlek och anpassar utseendet automatiskt utifrån det. Därmed spelar det ingen roll om det är en mobil, surfplatta, laptop eller en stationär dator som ansluter, Din webbutik kommer att visas bra oavsett enhet. Har du butiksversion 6.0 – 8.0 så kan vi normalt bygga om din butiksdesign så att den blir responsiv.

Relaterade länkar
Responsiv design till din webbutik
Läs mer om mobil e-handel på Wikinggruppens blogg
Wikinggruppens e-handelsplattform