Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

Remarketing med Googles Displaynätverk

Skapa merförsäljning med remarketing / retargeting

Remarketing via Google

Remarketing-googleGoogles annonsnätverk Google Display Network finns enligt Google på över två miljoner webbsidor och når 85-90 % av alla Internetanvändare. Därför är det förmodligen den bästa utgångspunkten för den som vill komma igång med remarketing – särskilt eftersom de flesta e-handlare redan använder AdWords i någon utsträckning. Google använder uteslutande termen remarketing men termen retargeting förekommer också.

Vad är remarketing / retargeting?

Den i särklass vanligaste formen av remarketing går ut på att visa riktade annonser för användare som tidigare besökt din webbutik och därmed ”påminna” om dina varor/tjänster. Din annons visas endast för personer som redan visat intresse för ditt företag eller dina produkter och blir därmed mer relevant.

Hur fungerar det?

Vi installerar stöd i butiken för verktyget Google Tag Manager, vilket är en slags kanal mot Google som kan hantera både besökarstatistik, e-handelstracking och remarketing med AdWords – allt i samma paket. Butiksystemet förbereder data som Google plockar upp. Exempel på detta är vilka produkter besökarna tittar på men inte köper. Besökaren kommer sedan se annonser på andra webbsidor med just dessa produkter. Enligt Google är det krav på att produkterna finns i Google Merchant Center dit de kommer med Wikinggruppens Google Shopping-modul

remarketing-wikinggruppen

Vad behöver göras för att det skall fungera?

Följ vår guide för att komma igång med Google Tag Manager (http://support.wikinggruppen.se/index.php?/Knowledgebase/Article/View/46/0/google-tag-manager). Det går även att lägga in javascriptet från Google på egen hand, men då kan inte butiken förbereda det data (sidtyp, produktpris, produkt-id etc) som Google är intresserad av på varje sida och spårningen blir därmed mindre effektiv.

Ok, Vad kostar det?

Om din butik har version 8.0.3 eller högre är stödet för Google Tag Manager inbyggt och du kan komma igång på egen hand. Modulen fungerar dock bäst tillsammans med Google Shopping, vilket kostar 695 kr + moms. Vid version under 8.0.3 kan vi erbjuda Google Tag Manager och Google Shopping till paketpriset 2 700 kr + moms. Observera att butiksversion 6.0 el högre krävs.

Mer information

Läs mer om remarketing via Google här (Länk till whitepaper i pdf-format)
Googles supportsida angående remarketing

Kom igång med remarketing!

Är du intresserad av att komma igång med remarketing i din webbutik hos Wikinggruppen? Vänligen skicka ett mail till

 Se fler tillgängliga moduler i Wikinggruppens e-handelsplattform