Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

Responsiv design till din webbutik

Optimera din webbutik visuellt med responsiv design

Ökande andel mobil och surfplattor

Användningen av sk smartphones och andra mobila enheter som surfplattor ökar starkt och allt fler använder flera enheter, exempelvis sin mobil eller surfplatta för att planera och genomföra inköp. Allt större del av trafiken till en webbplats kommer nu från mobila enheter (ofta över 50%) och det är tydligt att mobiler och surfplattor kommer vara en viktig kanal för e-handel framgent.

Automatisk avkänning

Med responsiv design känner din webbutik automatiskt av den anslutande enhetens skärmstorlek och anpassar utseendet utifrån det. Därmed spelar det ingen roll om det är en mobil, surfplatta, laptop eller en stationär dator med stor skärm som ansluter, Din webbutik kommer att visas bra oavsett.

Tydlig och enkel navigering för de mindre enheterna

Designvyn för de mindre enheter som ansluter har ett mer avskalat och nedbantat utseende än den ”vanliga” desktop versionen för bästa möjliga navigering på en mindre skärm. Även varukorg samt kassafunktion är anpassade för anslutande enhets skärmstorlek för att maximera konverteringsgraden hos dina mobila besökare.

Fördelar hos Google med mobilvänlig responsiv design

Google har officiellt bekräftat att mobilvänlighet nu är en rankingfaktor i den träfflista som genereras vid sökning på en mobil enhet. Med en mobilvänlig responsiv design får du därmed en fördel gentemot webbplatser som inte har det och kommer högre upp i listorna, får mer trafik och förhoppningsvis affärer.

Vad kostar det?

Unik responsiv design enligt dina önskemål ingår i WGR Bas, WGR Plus och WGR Enterprise när du beställer en ny butik hos Wikinggruppen. Med WGR Direct väljer du istället bland flera responsiva designmallar.

Har du en befintlig butik hos Wikinggruppen av version 6.0 – 8.0 så kan vi bygga om din butiksdesign så att den blir responsiv för 299 kr/mån + moms samt en startavgift på 1 495 kr + moms.  Har du en äldre butik än så eller har en butik med specialdesign offererar vi utifrån förutsättningarna eller så uppgraderar vi din butik.

Frågor eller beställning? Välkommen att kontakta oss på

Kom igång!

Intresserad av att komma igång och bygga in responsiv design till din webbutik?
Vänligen skicka ett mail till eller ring 0650-75759.

 Se fler tillgängliga moduler i Wikinggruppens e-handelsplattform