Lediga Tjänster

Vill du jobba med systemutveckling och e-handel i ett mycket trevligt team hos en av Sveriges största e-handelsleverantörer?

Frontend-fantom (CSS/Javascript)

Frontend-fantom sökesVilka är vi?
Wikinggruppen är en av Sveriges största e-handelsleverantörer. Vi är idag mer än 30 anställda och vi växer stabilt år för år. Företaget har funnits i snart 20 år och vi har både små enmansbolag och stora börsnoterade bolag på vår kundlista.

Kan du CSS & Javascript?
Wikinggruppen söker nu en till wiking som skall ingå i vårt Frontend-gäng. Idag består teamet av 3,5 personer. I det dagliga jobbet handlar det primärt om att se till att få våra kunders önskemål uppfyllda vad det gäller det visuella.

Tekniker som CSS och Javascript är lika vanligt för teamet som att det kommer solsken efter regn. Det betyder att du måste kunna hantera såväl CSS som javascript – men det är också bra att ha en viss förkärlek till solen.

Vi ser gärna att du arbetat med nämnda tekniker innan samt kan uppvisa saker du gjort tidigare som kommer imponera på oss. Om du känner dig trygg med följande så är du kanske nästa wiking :)

Vad behöver du faktiskt kunna?
 Photoshop-kunskaper på högre nivå
 HTML och CSS har du flera års erfarenhet av
 Javascript / Jquery bemästrar du ungefär lika bra som HTML och CSS.
 Svenska och Engelska kan du flytande och kan föra dialoger både internt och externt

Om du även njuter lite av att få jobba med Ajax, SEO, PHP och SQL-databaser så är det imponerande, men inte ett krav från vår sida.

Kan du skicka in en ansökan där du förklarar hur bra du är inom ovan nämnda områden, att du är en klippa på att hantera kunder och varför du skulle passa hos oss så skulle vi bli glada.

Normalt är det inte alls mycket resande i tjänsten, det händer – men största delen av tiden sitter vi, med vår havsutsikt och ger kunderna det dom önskar. En gång per år försöker vi åka och jobba på annan ort, gärna i ett annat land. Sist var vi iväg till Barcelona en sväng och nästa resa planeras just nu.

Du måste inte heller sitta vid ditt skrivbord förresten. Alla skrivbord går att höja och sänka, samt att vi har andra hjälpmedel, exempelvis intressanta saker att sitta på, plattor att stå på osv.

Bra att veta…
Utöver en ergonomisk arbetsplats är det mycket fräscha och fina lokaler, vi har såväl biljard och pingis samt att vår kaffemaskin har väldigt bra servicenivå, den fungerar nästan jämt. Lägg till frukt och annan dryck som ingår när vi känner för det så kanske du börjar få en bild av att vi är snäppet bättre att jobba hos än vad du är van vid.

Tjänsten är för placering i Hudiksvall och det är här ditt skrivbord kommer belastas av dina skärmar, din gummianka och allt annat du kan tänkas ha där.

Inskolningen till tjänsten sker enligt vår modell där du kommer hänga med de andra avdelningarna först, för att förstå hur vår support, våra projektledare samt våra programmerare arbetar.

Det finns bara en plats hos oss i vårt Frontend-gäng just nu och det kan vara smådumt att vänta med att söka då vi tillsätter tjänsten så fort vi hittat rätt.

Välkommen med din ansökan
Ansökan och frågor skickas till 42@wgr.se där du samtidigt kan berätta vilken av Paul Neil Milne Johnstone’s dikter du tycker minst om och gärna varför du tycker så.


Webbutvecklare

Kan du PHP & MySQL?
Vi söker nu efter ytterligare en (eller flera) webbutvecklare/programmerare till vårt kontor i Hudiksvall som i första hand kommer arbeta med vidareutveckling, kundanpassningar samt driftsättningar och viss support av vårt populära E-handelssystem. Tjänsten är på heltid och du arbetar i nära samarbete med andra erfarna utvecklare.

Vem är du?
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom att du har ”driv”, är självgående, samarbetsvillig och flexibel. Du kommer huvudsakligen jobba med PHP, MySQL databaser samt Javascript. Arbetet kommer främst att ske från vårt kontor i Hudiksvall, men efterhand finns det för rätt person möjlighet till flexibilitet vad gäller arbetsplats samt arbetstid mm.

Vad skall du arbeta med?
Några exempel på vad du förväntas klara av är,

* Bygga ut befintliga tillbehör och funktioner i webbutik eller övriga system
* Bygga nya tillbehör och funktioner från grunden i webbutiken
* Kopplingar mellan webbutiken och andra system via olika api:er
* Ta projektansvar

Utbildning / Erfarenhet
Du som söker jobbet bör kunna,
* PHP, HTML, CSS samt Javascript
* Objektorienterad programmering
* MVC-strukturerad kod
* Databaser (främst MySQL)
* Tala och skriva svenska samt engelska flytande

Utöver detta ser vi det meriterande om du har kompetens inom områden som
* jQuery
* Du kan serverteknik, Windows och/eller Linux
* Du kan SEO teknik

Inkludera följande i din ansökan
* Personligt brev och meritförteckning.
* Länkar till, och beskrivning av tidigare projekt.

Välkommen med din ansökan
Om du tror att du passar in på ovanstående profil är du välkommen att ansöka. Ansökan sker via e-post till info@wikinggruppen.se
Obs att tjänsten kan tillsättas snabbt varför du inte bör vänta med din ansökan.

 


Om Wikinggruppen

Wikinggruppen (WGR Data AB) grundades 1998 och är en komplett webbyrå med kontor i Hudiksvall samt Stockholm. Främst arbetar vi med e-handel och är med ca 1 700 levererade webbutiker en av Sveriges större e-handelsleverantörer. Vi arbetar även med systemutveckling och olika typer av webbaserade administrativa system. Vi har löpande vuxit organiskt och är nu drygt 30 anställda som jobbar tillsammans som ett lag. Bland våra ca 3 000 kunder finns börsnoterade företag, kommuner och statliga verk men merparten är små och medelstora företag. Vi arbetar som en totalleverantör och kan erbjuda tjänster inom produktion, utveckling samt drift och marknadsföring vilket uppskattas av våra kunder.