Klarna Checkout Företag – FAQ

Här besvarar vi frågor som kan dyka upp i samband med att Klarna inför stöd för företag i Klarna Checkout

Äntligen stöd för företag i Klarna Checkout!

Äntligen lägger Klarna in stöd för att även företag skall kunna betala via Klarna Checkout. Den 29/11 2016 skall det vara allmänt tillgängligt. Upplägget som Klarna valt underlättar en hel del i processen att få det på plats i butikerna då det är samma EID, samma pris samt att man som kund hos Wikinggruppen under Native avtalet inte behöver teckna något tilläggsavtal hos Klarna för B2B delen.

Fråga: Får alla stödet för företag automatiskt i sin Klarna Checkout kassa?
Svar: Nej, Klarna kommer inte med automatik att aktivera B2B stödet för alla Klarna Checkout kunder utan varje butik som önskar det kommer att behöva begära aktivering av stödet hos Wikinggruppen. Vi tar sedan kontakten med Klarna för aktivering i respektive butik.

Fråga:  Vad behöver jag göra?
Svar: Upplägget som Klarna valt gällande B2B stödet underlättar en hel del i processen att få det på plats i butikerna då det är samma EID, samma pris samt att man inte behöver teckna något tilläggsavtal hos Klarna för B2B delen. Du behöver alltså inte göra något annat än att anmäla till Wikinggruppen att du önskar få B2B stödet på plats.

Fråga:  Hur ser flödet ut för företag i Klarna Checkout ?
Svar: Vi har installerat stödet i vår egen e-handel, bakplåt.se så där kan man se hur det ser ut och fungerar. Obs att det  är en riktig butik så vänligen lägg inga testordrar mm. Se https://bakplat.se/

Fråga:  Vad mer är värt att veta?
Svar: Ja, några saker kan vara bra att veta,

1) Beroende på butik och butiksversion kan vi komma att behöva göra en del programmering för att t.ex. plocka upp företagsnamn, referens samt att styra Klarna Checkout korrekt utifrån eventuella tidigare val. Exempelvis har vissa butiker ett val Privat / Företag direkt på 1:a sidan.
I ovanstående fall behöver vi ta ut en kostnad på ca 1200 – 2400 kr + moms (alternativt 1-2 servicetimmar) för den ombyggnation som måste göras för att det skall fungera smidigt.

2) Det finns en viktig restriktion gällande B2B i Klarna Checkout och det är att en butik endast får sälja B2B i det land som de har sitt bolagssäte. Dvs,  att även om en svensk butik säljer till SE, FI och NO, så kommer B2B transaktioner endast tillåtas för SE av Klarna.

3) För företag är det 14 dagars faktura nu, men kommer ändras till 30 dagar inom kort.

Fråga: Ok, jag är intresserad av att lägga till B2B stödet i min Klarna Checkout kassa, Hur kommer jag igång?

Svar: Du anmäler dig via länken wikinggruppen.se/bestall-klarna-checkout-b2b/ varpå vi kommer hantera anmälan i tur och ordning.


Är du redan kund hos Wikinggruppen och vill använda Klarna Checkout?

Kom igång med Klarna Checkout hos Wikinggruppen

Är du inte kund hos Wikinggruppen än?

Läs mer om Wikinggruppens e-handelsplattform