IDUN Minerals AB

Parfymfri, vårdande och skyddande mineralmakeup

Vad heter ert företag?
IDUN Minerals AB

När startade ni er e-handel?
2017

Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
IDUN Minerals är en svensk makeupserie som består av högrenade mineraler. Detta innebär att vi enbart har använt oss av renade mineraler för att skapa produkter som ger full täckning och samtidigt vårdar och skyddar huden. Den är samtidigt utvecklad för att passa alla hudtyper, från fet till torr hy. IDUN Minerals produkter har utvecklats i nära samarbete med svensk forskning och hudexpertis. IDUN Minerals säljs på apotek över hela Sverige och på www.idunminerals.se

Hur har er utveckling / e-handelsresa sett ut fram tills nu?
IDUN Minerals har haft en försäljning som utvecklats väldigt positivt dom senaste åren och då har merparten av försäljningen gått via apoteken runt om i Sverige. Från och med 2017 tar IDUN Minerals ett nytt grepp om dom egna digitala kanalerna för att få fart på försäljningen online för att tillgodogöra kunderna våra produkter i vår egna e-handel. Därför tas beslutet att överge den lite äldre e-handeln som byggts i en open-source miljö till förmån för en ny stabil plattform där vi flyttar det tekniska ansvaret till Wikinggruppen för att helhjärtat kunna satsa på marknadsföringen inhouse.

I Juli 2017 så genomfördes bytet till Wikinggruppens e-handelsplattform och nu är det fokus på tillväxt i alla ägda kanaler, men det finns även planer för en internationell e-handels expansion som kommer rullas ut löpande under året och kommande.

Varför valde ni Wikinggruppen som partner för er e-handelssatsning?
I början på 2017 började vi att utvärdera flertalet SaaS/e-handels leverantörer, provade många butiker och gjorde funktions och prisjämförelser. Det som blev avgörande i valet var dels referenser från andra kunder och partners som vittnade om flexibiliteten och skalbarheten hos plattformen och Wikinggruppen och framförallt en enastående kundservice och support men även konkurrenskraftigt pris.

Hur har samarbetet fungerat med Wikinggruppen?
Det har varit en fröjd att samarbeta med Wikinggruppen gällande allt rörande migrering av gammal sajt till att bygga specialanpassade lösningar i den nya plattformen, men även saker som rörde själva designen av den nya e-handeln löpte på väldigt smidigt med hjälp av deras skickliga designers. Migrering och bygge har löpt på helt enligt tidsplanering vilket möjliggjorde en framgångsrik lansering.

Hur ser ni på framtiden?
Vi ser väldigt ljust på framtiden, nu sätter vi igång med det riktiga arbetet med att ge fler kunder runt om i världen chansen att få ta del av våra rena mineralprodukter. Det är spännande tider som ligger framför oss.

Ted Pettersson
IDUN Minerals AB

Webbplats
Välkommen att besöka idunminerals.se

Fler kundcase