Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

16 november, 2020

Black Week 2020 – Är du redo?

Årets stora handels-säsong står för dörren och får detta år säkerligen en extra skjuts av Corona situationen. Den 27/11 är det dags för årets Black Friday även om det numera är mer av en “Black Week” och många kommer sannolikt även tjuvstarta sina kampanjer runt den 20/11. Efter Black Week är julhandeln i full gång ända fram till in mot Julafton.

Vi har förberett oss och vi kommer ha förlängda öppettider på supporten samt att vår driftleverantör har förstärkt sin driftjour!

Är du förberedd?
Som e-handlare är du förhoppningsvis redan bra förberedd vad gäller lager, kampanjer, annonsering, kommunikation mm men vi rekommenderar även att du tittar över och har en plan för den ökade besökstrafiken (och därmed belastning) din webbutik förhoppningsvis kommer att få.

Optimering av din webbutik vad gäller laddningstider
Optimering av själva webbutiken är den absolut viktigaste faktorn för korta laddtider och möjligheten att hantera många samtidiga besökare utan problem. Det finns en del saker man kan tänka på själv för att se till att förutsättningarna för problemfri drift är så bra som möjligt.

Vad kan jag se över själv i min webbutik?

– Innehåll
Att en sida tar lång tid att ladda kan bero på att det finns väldigt många produkter som ska listas innan de kan visas på sidan. Det är exempelvis inte lämpligt att ha 3000 produkter i en kategori. Andra anledningar kan vara att sidan använder många plugins som gör anrop till externa tjänster eller att det finns väldigt stora bilder som tar lång tid att föra över till besökaren. Vad gäller bilder är det ofta ej optimerade bildspelsbilder som är “boven” och gör en sida tung att ladda.

– Innehållsnätverk / Cloudflare CDN
Genom att använda sk innehållsnätverk sprids allt statiskt material i din webbutik som bilder mm ut till ett antal datacenter runt om i norden och världen. Det statiska materialet som tex bilder levereras därefter till besökaren direkt från närmsta datacenter istället för att alltid behöva levereras från vår miljö. Detta ger både snabbare laddningstider för besökaren samt en kraftig avlastning på driftmiljön och ditt konto då inte all data måste skickas från oss, en klassisk win-win alltså. Förväntar du dig mycket trafik är det därmed sannolikt en bra ide att lägga till Cloudflare, se http://wikinggruppen.se/e-handel/moduler/cloudflare/ för mer information.

Uppgradera dina resurser
Omsätter du mer än 5-6 Msek per år och/eller förväntar dig ett kraftigt ökande antal besökare över tid till din e-handel så rekommenderar vi att man väljer en managed server till sin webbutik, gärna i kombination med Cloudflare, för att säkra högsta möjliga trygghet, driftsäkerhet och inte minst prestanda för sin e-handel. Läs mer om managed server på http://wikinggruppen.se/egen-server-managed/

Förlängda öppettider på supporten och förstärkt driftjour
Med anledning av den stundande Black Week så kommer vi ha förstärkt bemanning och jour hos supporten. Vår driftleverantör har också förberett sig och kommer ha förstärkt driftjour under denna period.

Behöver du komma i kontakt med oss utanför våra telefontider under Black Week så posta in ditt ärende på som övervakas kontinuerligt!

Nu kör vi :)


← Se alla nyheter