Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

29 december, 2021

Gott Nytt År!

Från oss alla, till er alla…
Vi på Wikinggruppen vill börja med att tacka alla kunder, samarbetspartners och vänner för ännu ett år! Vi har varit lite restriktiva med att ta in nya kunder under 2021 men det är ändå ett antal nya e-handlare samt befintliga som flyttat till Wikinggruppen från andra lösningar som vi kunnat hälsat välkomna. Vi har även tagit in flera nya medarbetare varpå vi nu i skrivande stund är 50 st som arbetar på Wikinggruppen med att hjälpa våra kunder att lyckas med sin e-handel. Vi har även flera nya medarbetare är på väg in, vi kommer bland annat förstärka hos projektledarna.

2021 i backspegeln
När man tittar tillbaka så har det hänt mycket under 2021. Det har varit ett intensivt år på många sätt, bland annat på grund den fortgående Covid situationen som påverkar oss på flera sätt men framför allt i och med vårt sammangående med Visma Software AB som Wikinggruppen numera är en del av. Sammangåendet stärker oss på flera sätt, bla kommer vi få tydligare och bättre processer och rutiner vilket behövs nu när vi är så pass många anställda.

Backlog borta!
Vi inledde 2021 med en rejäl backlog på programmeringsavdelningen vilket ledde till att vi hade alldeles för långa ledtider på kundanpassningar under början av året. Det är med glädje jag nu kan skriva att tack vare hårt och strukturerat arbete från alla inblandade så har vi under vår, sommar och höst betat av hela kön varpå vi under Q4 var nere på normala nivåer och därmed även normala ledtider för programmering av kundanpassningar. Vi vill försöka hålla detta på under 3 veckor från order till leverans.

Utveckling
Vi har förstås även jobbat hårt med att bygga ut och förbättra vår e-handelsplattform under 2021. Detta gäller inte minst frakt och logistik där vi byggt ut WGR Frakt konceptet som i grunden var ett mycket fördelaktigt färdigförhandlat fraktavtal hos våra partners DHL och Budbee, med att även bygga en egen fraktkassa och ett eget TA system!

Med WGR TA på plats består nu WGR Frakt därmed av tre delar. Tillsammans ger dom alla möjligheter till en smidig och kostnadseffektiv frakthantering!

– WGR Fraktavtal
Skicka dina sändningar till kraftigt rabatterade priser genom våra färdigförhandlade avtal med DHL och Budbee.

– WGR Fraktkassa
Ge din kund ett förbättrat och tydligare frakterbjudande i kassan genom att göra paketombud, boxar osv valbara utifrån angivet postnummer.

– WGR TA
Spar tid med en smidig och effektiv hantering av dina transporter direkt via din butiks kontrollpanel. Skapa fraktsedlar, boka upphämtning, skicka spårningslänk mm utan att lämna butikens kontrollpanel.

 

Nya samarbeten på betalsidan
På betalsidan har vi  inlett ett fördjupat samarbetet med Qliro och Avarda som vi bedömer vara bra alternativ för vissa av våra större e-handlare som omsätter mer än 5 miljoner på årsbasis.

Kostnadseffektiv marknadsföring
Vårt marknadsföringsteam har även dom växt och de är nu 4 st medarbetare där som hjälper till med att driva trafik till våra e-handlares butiker på ett kostnadseffektivt sätt.

Drift och framgångssagor
Vi har även detta år haft extrema volymer i systemen, inte minst under hösten med en utdragen Black Week och intensiv julhandel men allt har fungerat bra vilket känns riktigt bra!  Jag vill passa på att rikta ett stort tack till Oderland AB för ett fantastiskt bra samarbete kring driften även detta år.

Det är som alltid otroligt spännande att få följa ”våra” e-handlares resor framåt och uppåt under året. Svea Ekonomi kartlägger och listar årligen de 100 e-handelsföretag som växer snabbast i Sverige. De företag som tar sig in på listan är de som har haft den högsta procentuella omsättningsökningen under det senaste mätbara året.

Det är med glädje och stolthet som vi återigen konstaterar att inte mindre än 8 av Wikinggruppens kunder återigen återfinns på ”snabbväxar” listan. Detta är vi naturligtvis stolta över och tar som ett kvitto på att vi ger ett bra stöd och möjligheter att växa sin verksamhet hos oss.

Framåt & Uppåt
Nu tittar vi framåt mot nästa år. Vi har tillsatt resurser som jobbar med nya initiativ och projekt som vi tror och hoppas ger våra e-handlare möjligheter i deras verksamheter och förbättrar snabbhet, marginaler och konkurrenskraft. Vi kommer bland annat jobba på att göra plattformen mer skalbar utan individuella anpassningar och enklare att arbeta med för butikerna både när det gäller design och moduler/inställningar. Mer om detta detta under 2022 :)

Gott nytt år till er alla, önskar vi alla på Wikinggruppen!


Jonte Bergman
Grundare av Wikinggruppen


← Se alla nyheter