Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

Nytt samarbete med Klarna – FAQ

Här besvarar vi frågor som kan dyka upp i samband med Wikinggruppens nya samarbete med Klarna

Vad innebär detta för mig som kund hos Wikinggruppen?
Här reder vi ut vad det innebär för dig och listar några vanliga frågeställningar som dykt upp i samband med det nya samarbetet.

Bakgrund
Wikinggruppen och Klarna inledde 2015-04-09 ett nytt och djupare samarbete där Wikinggruppen blir Klarna Native Partner. Samarbetet möjliggörs med hjälp av ny teknologi som gör att du som butik kan beställa, och Wikinggruppen kan integrera och driftsätta Klarna Checkout med minimal administration.

Klarna Checkout utan startavgift eller månadsavgift – Bara en volymbaserad transaktionsavgift
Tack vare detta kan Wikinggruppen nu därför som 1:a aktör i Sverige erbjuda Klarna Checkout till alla nya och befintliga kunder helt utan startavgift eller månadsavgift från Klarna. Du betalar alltså bara en volymbaserad transaktionsavgift med det nya upplägget.

Fråga: Kommer alla kunder hos Wikinggruppen erbjudas det nya upplägget med Klarna Checkout?
Svar: Ja, samtliga e-handelskunder hos Wikinggruppen kommer erbjudas möjligheten att gå över till det nya avtalet som är fördelaktigt oavsett om du redan är Klarna kund eller inte.

Fråga: Jag är redan kund hos Wikinggruppen och funderar på att gå över till det nya Klarna Checkout avtalet men hur fungerar det med nivån på transaktionsavgiften, är den alltid 3,99%?
Svar: Nej, nivån på transaktionsavgiften kan variera beroende på din försäljningsvolym. Vid låga volymer är avgiften 3,99% men har du högre försäljningsvolymer kan du få en lägre avgift och avgiften går att förhandla om allteftersom din butik växer. Välkommen att kontakta wikinggruppen så reder vi ut vad som gäller för just dig och din butik.

Fråga: Är det någon bindningstid på det nya Klarna Checkout avtalet?
Svar: Nej, det är ingen bindningstid på det nya avtalet såvida du inte redan har ett avtal med Klarna. Då kvarstår dess bindningstid.

Fråga: Vad händer med bindningstid om jag har Klarna faktura idag och vill ha Klarna Checkout?
Svar: Så länge anmälan sker via Wikinggruppens anmälningsformulär blir det nya avtalet för Klarna Checkout utan bindningstid.

Fråga: Vad händer med bindningstid om jag har Klarna Checkout idag och vill ha Klarna Checkout med nya prissättningen?
Svar: Då behåller du den bindningstid du har idag, men får den nya prissättningen som då baseras på din försäljningsvolym. Välkommen att kontakta wikinggruppen så reder vi ut vad som gäller för just dig och din butik.

Fråga: Innebär detta nya samarbete att den fasta månadsavgiften till Klarna försvinner? Uteblir den då per automatik, eller är det något vi handlare behöver göra?
Svar: Om du väljer att gå över till det nya avtalet så blir månadsavgiften 0kr, men du måste själv aktivt anmäla dig på denna sida för att ta del av det nya avtalet.

Fråga:  Jag har en äldre kundanpassad butiksversion, kan jag ta del av det nya samarbetet?
Svar: Eventuellt kan det krävas en uppgradering av din äldre butik innan vi kan driftsätta Klarna Checkout hos dig, Välkommen att kontakta wikinggruppen så reder vi ut vad som gäller för just dig och din butik.

Fråga:  Vad händer efter det att jag anmält mig via formuläret?
Svar: Din anmälan skickas in till Wikinggruppen varpå vi kommer hantera anmälan. När Klarna godkänt din avtalsbeställning, kommer de skicka ut ett formulär till dig där du ska mata in en del uppgifter, bland annat BIC och IBAN. Detta krävs för att du ska kunna få betalt för internationella transaktioner (inkl. svenska).

Fråga: Jag vill läsa mer om Klarna Checkout innan jag bestämmer mig, var gör jag det?
Svar: Du kan läsa mer om Klarna Checkout på Klarnas hemsida, eller på vår egen presentationssida

Fråga: Ok, Hur kommer jag igång?

Svar: Du anmäler dig på denna sida varpå vi kommer hantera anmälan och sedan driftsätta Klarna Checkout i din butik.

Fråga: Vart kan jag läsa mer om Klarna native samarbetet?
Svar: Se följande sida,  http://wikinggruppen.se/klarna-native/