Sökmotoroptimering - duplicerat innehåll

Peka flera domäner mot samma inehåll på rätt sätt...

Sökmotoroptimering – Undvik duplicerat innehåll med 301 redirect

Koppla fler domäner mot en hemsida eller webbutik

Det är ett vanligt önskemål att peka flera domäner mot ett och samma innehåll på en hemsida eller webbutik. Man kanske har en webbutik under en domän som heter foretaget.se men har även registrerat foretaget.com samt foretaget.nu för att förhindra att någon annan registrerar dessa domäner. Man kanske också har registrerat ett för sin bransch riktigt bra domännamn som ger direkttrafik eller önskar köra olika språkversioner av sin e-handel under olika landsdomäner.

Varning för Duplicate content – Duplicerat innehåll

Enligt Googles riktlinjer skall man använda en teknik som heter 301 redirect för att hantera detta. På så sätt styr man besökaren rätt men talar även samtidigt om för Google hur domänerna skall hanteras och indexeras vilket leder till att man slipper negativa konsekvenser och man utan risk, kan peka flera domäner mot samma innehåll.

Kostnader

Är du kund hos Wikinggruppen bjuder vi på arbetet att sätta upp scriptet som hanterar detta, men tar betalt för det lilla serverutrymme som krävs för respektive domän som skall hanteras, fnv är avgiften 300 kr/år och domän. (moms tillkommer)