Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

Sökmotoroptimering Onpage

Kort guide i att hantera text och rubriker på ett sökmotorvänligt sätt...

Onpage- till att börja med…

Kom ihåg att skriva för dina mänskliga besökare i första hand och sökmotorerna i andra hand. Skriv korrekt språkligt och så att det är lätt att läsa för dina besökare. Med det i åtanke…

Rubriker

Betona gärna din utvalda sökord genom att lägga dom i rubriker och använd gärna h1 och h2 taggar för att ytterligare betona vikten av just dessa ord. Viktiga ord som finns med i din titel för sidan bör även finnas med i rubrikerna.

Brödtext

Skriv mycket text, minst 200- 300 ord och försök att få med dina viktigaste sökord på ett naturligt sätt tidigt i texten. De viktigaste sökorden bör även förekomma på fler ställen i texten, men överdriv inte! Har du väldigt mycket text så dela upp den på fler sidor och optimera dessa för separata ord istället för att klämma in allt på samma sida.

Bilder och bildtext

Bilder kan tillföra mycket på en sida, men har det problemet att sökmotorn inte kan tolka den och vad du vill förmedla. Men till varje bild kan man skriva en sk alt text, den texten är eg avsedd för besökare som surfar med bildvisning avstängd, men kan läsas av sökmotorerna och bör därför användas.

Intern länkning

Även interna länkar vägs in varför det är bra att länka internt till andra sidor på sin webbplats. Lägg gärna sådana länkar i löpande text med själva länken på ett nyckelord till en annan sida, precis som följande länk som leder till sidan om externa länkar till din hemsida och vikten av dessa när det gäller sökmotoroptimering.

framat En kort introduktion i sökmotoroptimering
framat Hur du hanterar titel och meta taggar på bästa sätt i din butik eller hemsida
framat Hur du arbetar för att skaffa länkar till din sida
framat Höj relevansen på dina sidor