Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

Livesök / Ajaxsök

En sökande kund ligger nära ett köp
Sökfunktionen är en av de viktigaste delarna i en webbutik, besökaren har ofta bråttom och vill snabbt se om butiken har det som de söker. I senare versioner av vår butik ingår en så kallad livesökning / ajaxsökning som i realtid visar de sökresultat som är mest relevant till sökningen. Sökresultaten uppdateras efterhand som tecken skrivs in och visar ett mer och mer exakt resultat. Även varugrupper som matchar sökningen visas i rutan om de är relevanta för sökningen som görs.

Hur fungerar det?
En avancerad algoritm sätter en poäng på produkterna och denna poäng avgör hur högt i sökresultatet produkten kommer att visas. Produktens poäng baseras på om sökordet återfinns i titeln, beskrivningen, som extra sökord eller i meta-datan (om det är angivet manuellt). Om man i sin sökstatisk (finns i modulen dashboard) noterar att en felstavning är vanlig så lägg till den som ”extra sökord” för den produkten och den kommer att dyka upp även om besökaren stavar fel.

Möjligt att anpassa
Vi designar och anpassar sökningen för att det ska passa er design och verksamhet på bästa sätt.

Modulen för livesök finns med i senare versioner av Wikinggruppens e-handelsplattform, saknar ni den så kontakta oss för mer information och kostnad.

 Se fler tillgängliga moduler i Wikinggruppens e-handelsplattform