Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

Extra bandbredd till din webbutik

Mycket trafik till din webbutik?

Extra trafik

I grundabonnemanget för webbutik (WGR Bas) ingår 25 Gb/mån vilket är väl tilltaget och normalt räcker för ca 1 000 (*) besökare/dag. Har du fler besökare än så i din webbutik? Gratulerar! Det innebär att du jobbat på bra med marknadsföringen av butiken. Många besökare innebär dock att du kan behöva mer bandbredd än de 25 Gb/mån som ingår i ditt webbutiksabonnemang. I bandbredden räknas all trafik som sker till eller från ditt konto.

Vad kostar det?

25 Gb extra trafik kostar 150 kr/mån och läggs då på ditt nuvarande avtal.

Dags för en managed server?

Som standard ligger din webbutik i en delad driftmiljö där ett antal butiker delar utrymme och resurser. För att garantera stabilitet och prestanda för alla kunder så har varje konto därför på förhand bestämda begränsningar vad gäller tillgång till utrymme, minne, processorkraft etc.

Om ni löpande har trafik på över 100 Gb/månad, börjar omsätta mycket eller har andra behov vad gäller utrymme, processorkraft, möjlighet till individuella prestandaoptimeringar mm så är det dags att titta på en egen managed server. Servermiljön vid egen server är flexibel och kan snabbt justeras gällande internminne, processorkraft mm, tex för att möta upp tillfälliga toppar vid kampanjer mm.

* Att 25 Gb räcker till ca 1 000 unika besökare är en uppskattning utifrån ett normalläge. Det kan dock variera kraftigt från fall till fall utifrån butikens storlek i form av kilobyte att ladda vid varje besök, hur aktiva besökare är på sidan mm, om man har ej optimerade bildspelsbilder som därmed är ”tunga” eller liknande. 

Läs mer om fördelarna med egen managed server till din webbutik

 Se fler tillgängliga moduler i Wikinggruppens e-handelsplattform