Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

Swish Handel

Ta betalt med Swish Handel i din webbutik

Swish för e-handel

swish

Swish har utvecklats genom ett samarbete mellan Danske Bank, Handelsbanken, ICA Banken, Länsförsäkringar, Marginalen Bank, SEB, Skandiabanken, Sparbanken Syd, Swedbank, Ålandsbanken, Nordea, Svea Bank. Tanken var att skapa en enkel och trygg tjänst för mobila direktbetalningar mellan privatpersoner. Men sedan sommaren 2014 har även du som företagare möjlighet att ta betalt via Swish Företag och 2017 finns en funktion anpassad för e-handel – Swish Handel. Med Swish Handel kan du erbjuda ett populärt betalsätt i webbutik till de ca 4 miljoner privatpersoner som har laddat ner Swish-appen.

Fördelar med Swish

framat Pengarna förs över direkt och kommer in på ditt konto inom några sekunder.
framat Du kan ta betalt av kunder som ej har sitt kort tillgängligt eller inte vill dela med sig av känslig information.
framat Enkelt och säkert för kunderna.

Hur fungerar det?

framat Du som e-handlare ansluter till Swish Handel hos din bank och får ett Swish nummer.
framat Numret, som har prefixet 123 följt av sju siffror, kopplas till ditt företags betalkonto.
framat Wikinggruppen hjälper till med installation av tjänsten i din webbutik.
framat När kunden väljer att betala med Swish ombeds denne att öppna sin Swish-app och får där köpbelopp och namnet på företaget förifyllt. Köpet signeras med Mobilt BankID. Så fort din kunds betalning är genomförd får du en bekräftelse via API i din webbutik och du kan skicka iväg kundens varor direkt.
framat När betalningen är godkänd kommer pengarna ögonblickligen in på det konto som du kopplat till tjänsten.

Hantering

Vår modul för Swish Handel är fullt utbyggd och korrekt betalstatus sätts i orderhanteringen varpå du kan skicka de beställda produkterna direkt efter en godkänd betalning. I händelse av en retur återförs pengar till kundens konto via integrationen mellan Swish och Wikinggruppens system.

Versionskrav

Version 6.0 eller senare av Wikinggruppens e-handelsplattform krävs för att vi skall kunna installera tjänsten. Du behöver också vara kund hos någon av dessa banker som för närvarande stöder Swish Handel: Danske Bank, Handelsbanken, ICA Banken, Länsförsäkringar, Marginalen Bank, Skandinaviska Enskilda Banken (SEB), Skandiabanken, Sparbanken Syd, Swedbank, Ålandsbanken, Nordea, Svea Bank enligt swish.nu/privat

Vad kostar det?

Vi tar ut en installationsavgift om 1 895 kr för att installera Swish Handel i din webbutik från Wikinggruppen samt en månadskostnad på 150 kr. Från bankens sida är det en uppstartskostnad, månadskostnad och transaktionskostnad som varierar för respektive bank men det rör sig om ca 750 kr i uppstart, ca 75 kr/mån samt 2-3 kr per transaktion. För aktuell och exakt prislista, vänligen tag kontakt med ditt bankkontor. Moms tillkommer på angivna priser.

Ok, Hur kommer jag igång?

  1. Börja med att ta kontakt med ditt lokala bankkontor för anslutning.
  2.  En del i upplägget hos Swish bygger på certifikat istället för enbart kommunikation över https/TLS som annars är brukligt . I ansökan som du gör hos din bank utser du även en person i din organisation, exempelvis dig själv som ansvarig för era certifikat. Certifikatet gäller i 2 år och måste därefter förnyas.
  3. När ansökan är klar hos din bank loggar den ansvarige för certifikatet i din organisation in på https://portal.swish.nu/och behöver då ange sitt personnummer samt butikens org-nummer och swish-nummer.
  4. Väl inloggad skapar den ansvarige ett nytt certifikat med hjälp av uppgifter som tillhandahålls av Wikinggruppen och det nya certifikatet skickas sedan till Wikinggruppen för installation och test.

Swish Företag?
Läs mer om alternativet Swish Företag