Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

Kundcase

Några av våra över 2.600 nöjda kunder

SkalHuset.se – en E-handelsraket

Lär känna en av våra mest framgångsrika kunder

En solig dag i maj satte vi oss i bilen och körde från Hudiksvall till SkalHuset.se lokaler i Södertälje. Med spänd förväntan såg vi fram emot att få träffa Adrian och personalen på SkalHuset, men också att få se in bakom kulisserna hos en av våra mest framgångsrika kunder.

Förväntningarna var höga då vi sedan tidigare hört talas om deras automatiserade robotlager, men vi hade inte helt insett kapaciteten som ett välplanerat lager innebär. SkalHuset har gjort många genomtänkta, smarta och modiga val som ligger till grund för en effektiv vardag och en otrolig service till slutkonsumenten.

Vi frågade Adrian Lexell, projektansvarig på SkalHuset, vad som är unikt med SkalHuset.se;

– Affären är enkel, vi säljer mobiltillbehör på nätet och är nog nordens största e-handel inom segmentet. Det som gör oss unika är att det går snabbt, vi vet att våra kunder fortast möjligt vill ha hem skydd till sin mobil och där levererar vi. Vi har också ett väldigt stort sortiment så att alla kan hitta något som passar.

Det robotlager som SkalHuset.se har investerat i ger dem möjlighet att skicka varorna omgående och därmed leverera snabbare än många andra. Med hjälp av integration mot Ingrid Delivery Platform kan de dessutom ge konsumenten en beräkning på uppskattad leveransdag vilket förenklar beslutet att slutföra beställningen.

 

Vi pratade också om vilka faktorer som är bidragande till SkalHusets framgång.

Adrian nämnde att gemenskap och arbetsmoral är starkt bidragande faktorer. Känslan av att arbeta mot samma mål och att kunderna blir nöjda med sina köp är viktigt för hela företaget. Men något som sticker ut lite extra är modet att återinvestera i ny modern teknik som hela tiden tar dem framåt och hjälper dem att växa. 

– För oss är det viktigt att ha lite ‘nu kör vi och hoppas på det bästa-mentalitet’ för att inte stanna i utvecklingen. Det är viktigt att våga prova, göra om och göra rätt och att hela tiden fokusera på förbättring och att effektivisera alla processer, säger Adrian.

 

Senare i samtalet kom vi in på vad SkalHuset värdesätter mest med Wikinggruppen som e-handelsleverantör.

– Vi värdesätter Wikinggruppens kunskap om e-handel och den insikt ni har i olika kunders behov. Det är enkelt att växa med er, vi har gjort en resa från 23 till 97 miljoner under de drygt 4 år vi har använt Wikinggruppen, berättar Adrian.

Vi bad Adrian beskriva Wikinggruppen med tre ord och de ord han valde var: Hjälpsamma, kunniga och flexibla.

Dessa ord gjorde oss oerhört glada då det är värderingar som genomsyrar hela organisationen.

Caroline Berg, säljchef på Wikinggruppen, berättade en rolig anekdot om när SkalHuset.se år 2019 skulle flytta till Wikinggruppen;

– När SkalHuset skulle flytta till oss så befann sig hela Wikinggruppen på konferens i Spanien och det team som arbetat med SkalHuset tillbringade i stort sett hela resan arbetandes med sidan. Samma kväll som SkalHuset gått live var det planerat för hela personalstyrkan att åka iväg på en finare restaurang. Vi stod länge i lobbyn och väntade på teamet som arbetat med SkalHuset men det visade sig att något problem hade uppstått. Vi fick åka iväg utan våra kollegor och de fick nöja sig med hamburgare på hotellet.

Att vara hjälpsamma och flexibla både vid uppstart och om problem uppstår längs vägen har alltid varit en viktig del för Wikinggruppen.

SkalHuset har länge använt vår tjänst ‘dedikerad utveckling’, vi frågade Adrian varför det passar dem;

– Det är väldigt skönt för oss att alltid prata med en och samma utvecklare som känner oss väl. Det passar oss väldigt bra då vi snabbt vill sjösätta våra idéer för att hela tiden ligga i framkant. Vi gillar att ta tag i och göra saker direkt istället för att planera in stora förändringar i framtiden.

Simon Fredriksson, Backend-utvecklare på Wikinggruppen, har sedan början av 2023 arbetat med dedikerad utveckling för SkalHuset. Han nämner också att det är just direktkontakten som gör konceptet effektivt och uppskattat.

– De får snabb återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar. Det går också väldigt snabbt från idé till verklighet där vi hanterar allt ifrån mindre justeringar till större utvecklingar, säger Simon.

 

Dagens sista fråga till Adrian var om han ville ge ett råd till nya användare av Wikinggruppen;

– Mitt råd är att lita på att de som jobbar på Wikinggruppen kan sin sak. Var inte rädd för att fråga om du inte förstår och be dem visa hur saker och ting fungerar. Att även kommunicera kring mål och vision är viktigt för att kunna nyttja den kompetens och erfarenhet Wikinggruppen har.

Vi tackar Adrian för besöket. Det ska bli roligt att följa er fortsatta resa!

Är du nyfiken på SkalHusets breda sortiment av mobiltillbehör? Se mer på SkalHuset.se.

SkalHuset.se drivs av Lowwi AB, som har ytterligare en butik hos Wikinggruppen. Systerbutiken heter gaminghuset.se och där är fokuset inställt på prisvärda gamingtillbehör för alla, oavsett vad du vill spela!

 

 

Välkommen att testa en webbutik helt gratis under 30 dagar!

  Elgrossisten – en E-handelsraket

  En elgrossistfirma med ett framgångsrikt samarbete tillsammans med Wikinggruppen

  Grattis du är en av våra E-handelsraketer hur känns det?

  Fantastiskt kul! Vi har haft en stadig tillväxt från första dagen med WGR och under Corona pandemin fick vi ytterligare skjuts uppåt. Vårt största problem nu är att vi växer ur våra lokaler 🙂

  Kan du kort beskriva er verksamhet?

  Vi grundades 2009 på en annan plattform men kostnaderna drog iväg och det var svårt att få rätt hjälp varpå vi bytte till WGR 2018. Hos WGR såg vi från första dagen skillnad i trafik och nya ordrar och vi fick äntligen den hjälp och support vi behövde för att ta nästa steg. Idag hanteras all försäljning från egen lagerlokal i Svanesund. Merparten av alla produkter köps in till vårt egna lager här och det vi inte har hemma beställs direkt från leverantör. Hösten är generellt bästa årstiden men olika produkter har olika säsonger. Framförallt sker vår försäljning direkt till konsument men allt fler företag hör av sig, en efterfrågan vi kommer att titta på lösningar för att hantera.

  Vilka faktorer skulle du säga är bidragande till att ni lyckats så bra senaste tiden?

  Vår mest bidragande faktor just nu är vårt samarbete med WGRs marknadsföringsteam. Detta samarbete förändrade allt och är en starkt bidragande faktor till att vi ökade med närmare 60 procent under förra året (2022). WGRs TA system har också varit riktigt bra och dess låga pris gjorde att vi i ett tidigt skede kunde automatisera vår fakturahantering och därmed frigöra tid till bla marknadsföring. Nu ser vi med spänning fram emot nästa projekt där vi tittar på att lägga till WGR fraktkassa och eventuellt även WGR avancerade fraktlogik för styrning av vilka fraktsätt som ska visas när.

  Men som alltid hade vi inte varit någonstans om vi inte hade haft riktigt bra personal.

  Vilka WGR lösningar använder ni idag?

  Om Elgrossisten
  VD: Per Andemore
  Antal anställda: 2
  www.elgrossisten.se

   

  ”Vår mest bidragande faktor just nu är vårt samarbete med WGRs marknadsföringsteam. Detta samarbete förändrade allt och är en starkt bidragande faktor till att vi ökade med närmare 60 procent under förra året (2022).”

  Andrea Andemore, Elgrossisten

   

   

  Välkommen att testa en webbutik helt gratis under 30 dagar!

   Techhuset

   Allt för din smartphone och smartwatch

   Vad heter ert företag? 
   Techhuset.se

   När startade ni er e-handel? 
   Januari 2020

   Hur har er utveckling/ e-handelsresa sett ut fram tills nu?
   Spännande och rolig. Mycket förändringar som skett sedan start där vi har fått hjälp att anpassa vår butik enligt behov.

   Varför valde ni Wikinggruppen som partner för er e-handelssatsning?
   Efter mycket jämförelse med många olika e-handelsplattformer så hittade vi wikinggruppen med bra priser och passande pakettjänster som vi kände oss trygga med.

   Hur har samarbetet fungerat med Wikinggruppen?
   Bra att samarbeta med och hjälper alltid till när det behövs.

   Hur ser ni på framtiden?
   Vi jobbar alltid mot en säkrare och smartare lösningar för att göra det så enkelt som möjligt för alla våra kunder, Tack vare ett gott samarbete med Wikinggruppen så ser vi en ljus och trygg framtid.

   Ali / Techhuset.se

   Webbplats
   Välkommen att besöka https://techhuset.se

   Hundshoppen.se

   Hundtillbehör & hundsaker på nätet

   Vad heter ert företag?
   Hundshoppen

   När startade ni er e-handel?
   Juni 2020

   Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
   Hundshoppen är inom zoofackhandeln och nischad mot just hundar. Vi säljer allt vad en hundägare skulle tänkas behöva. Så allt från hundfoder, reflexer till valpleksaker och hundmatskålar. Vår frästa USP är att det ska vara enkelt och tryggt att handla då vi riktar oss mot en målgrupp och har låg tillit till ehandel. Med hjälp av snabba leveranser, fantastisk service och konkurrenskraftiga priser så är vi en stabil leverantör av hundtillbehör som kan hålla kunden i handel i sitt ändrade köpbeteende från fysisk retail till online.

   Hur har er utveckling / e-handelsresa sett ut fram tills nu?
   Den går att beskriva med tre ord. Hektisk, fantastisk och tillväxtfokuserad.

   Varför valde ni Wikinggruppen som partner för er e-handelssatsning?
   Vi valde WGR då vi av stor erfarenhet i branschen, genom att jobbat med onlinemarknadsföring de senaste 10 åren ville ha en plattform utan strul, med god service och extremt bra sökmotorsoptimering. Det viktiga för oss var att kunna fokusera på det vi är bra på och inte behöva strula med det tekniska. WGR har varit fantastiska att ha som partner i denna uppstart.

   Hur har samarbetet fungerat med Wikinggruppen?
   Över förväntan. WGR´s personal är ovärderlig och det märks verkligen att det är ett företag som folk trivs på. Snabb och grundlig support.

   Hur ser ni på framtiden?
   Extremt förväntansfulla. Just nu så ser vi inget stopp på denna tillväxtresa.

   //
   Adam
   Hundshoppen

   Webbplats
   Välkommen att besöka hundshoppen.se

   Skyltab

   Displayprodukter mm

   Vad heter ert företag?
   Skyltab i väst ab

   När startade ni er e-handel?
   Vi startade vår verksamhet 2009 och då startade vi vår första e-butik.

   Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
   Vi driver idag tre webbshoppar och sitter i egna lokaler i Vänersborg där vi har all drift och även såklart vårt stora lager.

   Skyltab.se säljer bla displayprodukter så som broschyrställ, gatupratare & diverse mässmaterial. Skyltab.se riktar sig mot slutkunder och våra största kundsegment är kommuner & företag. Även privatpersoner handlar av oss dock i begränsad mängd. De flesta ordrar skickas från vårt lager då det känns tryggt att ha kontroll på hela kedjan allt ifrån tillverkning till frakt ut till våra kunder. Sen har vi flera produkter som dropshippas från externa leverantörer.

   Signimport.se är vår grossist del där delar av vårt displaysortiment erbjuds andra återförsäljare runt om i norden.

   Citypro.se säljer produkter som inriktar sig mot offentlig utomhusmiljö med cykelställ & papperskorgar som bas men vi levererar även stora cykelgarage och fastighetsboxar. Här är det BRF som är vår största kundgrupp.

   Hur har er utveckling / e-handelsresa sett ut fram tills nu?
   När vi startade så låg vi på en mindre e-handels leverantör och deras plattform var väldigt begränsad och inte ens responsiv. Vi startade smått med små marknadsföringsmedel och har med tiden ökat utrymmet för annonsering och marknadsföring. Detta tillsammans med att vi arbetat mycket med våra plattformar för att få dessa så felfria och säljande som möjligt har gjort vår resa väldigt spännande. Det sker dagligen mycket arbete med att ta fram nya produkter samt att finjustera texter på kategori och produktnivå.

   Bytet ifrån vår tidigare leverantör till Wikinggruppen är en stor orsak till vår ökade försäljning. Vi hade helt enkelt växt ur vår tidigare leverantör. 2015 valdes vi till årets företagare i Vänersborgs kommun av av Företagarna, Swedbank & Vänersborgs kommun. Något som vi är väldigt stolta över. 2016 blev vi utsedda av veckans affärer till ett Superföretag. 2017 & 2018 listade ehandelsindex oss på 8:e plats med störst resultat i förhållande till omsättning om minst 10 miljoner. Vi ser ljust på framtiden och med en ständigt uppgående kurva så sporrar detta oss att bli även bättre på allt vi gör.

   Varför valde ni Wikinggruppen som partner för er e-handelssatsning?
   Vi hade bara hört gott om Wikinggruppen på forum och av e-handelskollegor så det kändes som ett prisvärt och bra val.

   Hur har samarbetet fungerat med Wikinggruppen?
   Samarbetet har fungerat mycket bra. Vi fick en bra start med flytten från vår tidigare leverantör och vi har fått hjälp med att tweaka i ordning våra shoppar med de funktioner som vi tror är bra.

   Hur ser ni på framtiden?
   Framtiden kommer fortsatt vara ljus och vi kör så det ryker!

   //
   Martin Svensson
   Skyltab i Väst AB

   Webbplats
   Välkommen att besöka https://skyltab.se/

   MOTLEY DENIM

   Stora kläder för stora män

   Vad heter ert företag?
   Vi har fler företag så vi brukar bara prata om vårt verksamhets och varumärke som är MOTLEY DENIM

   När startade ni er e-handel?
   2010

   Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
   Motley Denim säljer kläder i stora storlekar till män. Vi är idag aktiva på 4 marknader, Sverige, Finland, Norge och Estland.

   Hur har er utveckling / e-handelsresa sett ut fram tills nu?
   Jag började med en enkel webbutik via en svensk leverantör av budget-plattform och då bara på den svenska marknaden. Lagret hade jag lite utspritt, lite hos en kompis som hade lager för sin e-handel, lite i min pappas garage och lite på Shurgard. Jag startade ganska snabbt, redan efter något år, både en dansk och en finsk webbutik. Den finska har varit en jättelyckad satsning, medans den danska nu dessvärre är stängd. Efter ett par år bytte vi både e-handelsplattform och lagermodell, vi flyttade till ett riktigt lager (nästan) och vi hakade på att använda ett eget byggt e-handelssystem av samma kompis som vi hade lite lager hos. Under de kommande 5 åren, mellan 2012 och 2017 gör vi inga större förändringar förutom den norska butiken var en stor grej som kom till 2013, det var inte helt lätt att få alla bitar på plats som litet företag på en marknad som inte är EU. Och den estniska butiken såklart som inte var något stort projekt att dra igång eftersom min fru är est. I övrigt växer verksamhet enligt den affärsmodell vi har skapat.

   Varför valde ni Wikinggruppen som partner för er e-handelssatsning?
   Jag började således i maj 2018 att undersöka marknadens alla alternativ vad gäller e-handelsplattformar. Jag gick efter två listor, en som jag hittade på ehandel.se och en på prisjakt.nu. Det var ett mycket stort jobb att sätta sig in i marknadens alla plattformar och att snabbt försöka hitta den brist i varje plattform på något av våra krav som gjorde det omöjligt att använda plattformen (låter lite negativt, men det är det mest effektiva sättet att hitta de man inte kan samarbete med). Hos alla plattformsleverantörer var det ganska lätt att hitta bristerna och baksidorna. Standardkommentarer var ”du måste tänka på att plattformen ser likadan ut för alla kunder, vi kan inte ändra på det”, ”vår plattform ser ut som den gör, vi har inte för avsikt att ändra det”, ”att integrera ett betalsätt är ett mycket stort och dyrt projekt”, ”det kommer att kosta minst 500 timmar att flytta din butik till vår plattform”. Hos Wikinggruppen var det precis tvärt om. ALDRIG sa någon hos Wikinggruppen att det inte går att göra, Wikinggruppen pratar bara om ALLT som går att göra. Och det var precis den typen av plattformsleverantör med den attityden jag sökte. Inte nog med att allt var möjligt att anpassa i Wikinggruppens system enligt våra önskemål, i grundutförandet var Wikinggruppen redan det bästa alternativet. Wikinggruppens back-end är mycket intuitivt och lättjobbat och det finns ett bulktänk (repetitiva arbetsmoment som kan göras med några enkla knapptryck för flera saker samtidigt) som verkligen ligger i framkant. För oss var valet glasklart. Wikinggruppen hade en bra plattform i grundutförande och kunde anpassa systemet enligt alla våra önskemål. Detta också till en rimlig kostnad eftersom systemet är enkelt uppbyggt och anpassningar kan göras med låg tidsåtgång.

   Hur har samarbetet fungerat med Wikinggruppen?
   Nu när detta skrivs är vi ungefär 3 månader in i samarbetet och 3 veckor sedan lansering av butik. Och det har blivit precis så bra som jag visste att det skulle bli när jag såg min demobutik första dagarna och hade de första samtalen med Wikinggruppen. Vi har lagt någonstans 100-150 utvecklingstimmar i vår butik och jag är mycket imponerad av hur bra systemet fungerar och jag har fått ALLT vi bett om. Jag är mycket tacksam för alla utvecklare som jobbat på mitt case, inte någon gång har jag upplevt det som att någon tyckt jag haft konstiga idéer, önskemål eller krav, det har alltid varit attityden ”inga bekymmer, vi fixar det” och jag har haft mååånga önskemål längs utvecklingsresan. Den som jag dock vill rikta ett extra stort tack till är projektledaren Jonas som jag haft under resans gång. Jag minns mycket väl den där fredag eftermiddagen när jag ringde till Wikinggruppen, Jonas svarade och jag bad att få prata med den person jag varit i kontakt med tidigare. Nu råkade den personen vara upptagen och Jonas stod på sig, du kan prata med mig, jag hjälper dig, inga problem, vad har du för önskemål? Ja, tänkte jag, du låter så bestämd så lets go (jag vet inte om han ångrar det idag och hur många sömnlösa nätter han fått på grund av mitt case) men en sak är säker, Jonas är ett geni när det kommer till att organisera, administrera och att få saker gjort så en stor anledning till att detta är ett så lyckat projekt är tack vare Jonas.

   Hur ser ni på framtiden?
   Vi ser mycket ljust på framtiden. Nu har vi en mycket bra plattform att jobba i, så nu återstår endast att flytta till ett större lager. Jobbet i plattformen är inte klart och jag tror resten av 2018 går åt till att fila klart på det. 2019 kommer allt handla om att flytta till nytt lager och 2020 och framåt kommer vi använda dessa två verktyg, plattform och lager, för att gasa på och öka vår omsättning.

   Henrik Öhlund
   Motley Denim Europe

   Webbplats
   Välkommen att besöka https://www.motleydenim.se/

   Folkhemmet

   Möbler och inredning på nätet

   Vad heter ert företag?
   Folkhemmet

   När startade ni er e-handel?
   2012 (hos Wikinggruppen sedan 2015)

   Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
   Vi säljer möbler, utemöbler, inredning, belysning mm

   Hur har er utveckling / e-handelsresa sett ut fram tills nu?
   Vi har haft en stadig ökning varje år där vi försökt balansera utveckling och marknadsföring så att vi hela tiden bibehållit en lönsamhet i verksamheten.

   Ni bytte plattform från Magento, Varför valde ni Wikinggruppen som partner för er e-handelssatsning?
   Bra prislapp samt förtroende för plattformen.

   Hur har samarbetet fungerat med Wikinggruppen?
   Mycket bra. Smidig och enkel kommunikation där vi hittat en bra balans på utvecklingstakten.

   Hur ser ni på framtiden?
   Vi ser positivt på framtiden då vi märker att behovet av vår produkt ökar stadigt samtidigt som vi tar marknadsandelar.


   Markus Gustafsson
   Folkhemmet

   Webbplats
   Välkommen att besöka https://folkhemmet.com/

   Resväskor.se

   Allt du kan tänkas behöva för resan

   Vad heter ert företag?
   Resväskor.se

   När startade ni er e-handel?
   Nov 2017.

   Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
   Vi har som ambition att bli det självklara valet när det kommer till reserelaterade produkter. Vi vill erbjuda Sveriges bredaste sortiment av resväskor och accessoarer.

   Hur har er utveckling / e-handelsresa sett ut fram tills nu?
   Vi startade BlackFriday 2017 och sedan dess vuxit med ca. 30% månad per månad och omsätter idag 1 MSEK per månad. Vårt mål för 2019 är 20 MSEK.

   Varför valde ni Wikinggruppen som partner för er e-handelssatsning?
   Vi valde Wikinggruppen för att deras struktur är bra för SEO, den ger kunden förutsättningar att bygga bra landningssidor som Google enkelt kan indexera. Sedan är prissättningen väldigt bra och man får alltid support snabbt och proffesionellt.

   Hur har samarbetet fungerat med Wikinggruppen?
   Väldigt bra, vi har jobbat med alla delar hos Wikinggruppen, både front-end, programmerare, projektledare och kundservice. Alla delar har fungerat bra och de ärenden som vi beställer stängs aldrig innan vi har bekräftat att vi fått det vi beställt.

   Hur ser ni på framtiden?
   Vi ser att det vi byggt med Wikinggruppen fungerar väl och har bra mycket mer utrymme att växa in i. Det känns tryggt att det finns 3:e parts avtal på plats så som WMS, Unifaun etc. som enkelt går att integrerar när vi behöver skala upp för att minimera manuellt arbete.

   Mattias / Resväskor.se

   Webbplats
   Välkommen att besöka https://resväskor.se

   Jaktbelysning.se

   Prylexperten Väst

   Vad heter ert företag?
   Prylexperten Väst – Jaktbelysning.se

   När startade ni er e-handel?
   2011

   Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
   Vi säljer ficklampor & pannlampor med tillbehör av Märken som Klarus, Acebeam. Så gott som samtliga ficklampor har 5 års garanti samt IPX8-klassad. Vi riktar oss främst till Jägare, väktare, militär men även till privatpersoner.

   Hur har er utveckling / e-handelsresa sett ut fram tills nu?
   Vi startade upp från scratch, inga lån inget. Så det har varit en lång resa, men nu har vi kommit såpass framåt så att vi vill utöka verksamheten. Tanken är ju såklart att man ska kunna livnära sig på detta. Drömmen är ju självklart att sälja till stora aktörer som tex Jägarförbund, svenska militären samt stora vaktbolag.

   Varför valde ni Wikinggruppen som partner för er e-handelssatsning?
   Har hört mycket bra om Wikinggruppen. En Fördel är såklart att Klarna ingår.

   Hur har samarbetet fungerat med Wikinggruppen?
   Har nyligen skaffat detta, men verkar vara ett väldigt seriös bolag. Väldigt nöjd med min design.

   Hur ser ni på framtiden?
   Tror på att vi kommer växa så att de flesta kommer att känna igen oss när man hör namnet jaktbelysning.se

   Hilke

   Inredning & Design

   Vad heter ert företag?
   Hilkeindesign AB

   När startade ni er e-handel?
   2014

   Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
   Inredning och design med kända varumärken, mindre kända och unika varumärken av hög kvalité. Vi är stylister, och äger både en butik, webbutik och eget varumärke.

   Hur har er utveckling / e-handelsresa sett ut fram tills nu?
   Det har gått från en omsättning på ca 40 000kr i månaden till ibland över 350 000kr i månaden

   Varför valde ni Wikinggruppen som partner för er e-handelssatsning?
   För att vi sett många av Wikinggruppens butiker som referenser och ville själva ha ngt seriöst och välutarbetat

   Hur har samarbetet fungerat med Wikinggruppen?
   KANON

   Hur ser ni på framtiden?
   Vi kommer fortsätta integrera fler tilläggsmoduler i vår webbutik och utveckla den tillsammans med Wikinggruppen

   Giovanna_HilkeGiovanna Hilke
   Hilkeindesign AB

   Webbplats
   Välkommen att besöka hilkeindesign.se

   Salon Classique

   - Professionella hårvårdsprodukter

   Vad heter ert företag?
   Salon Classique

   När startade ni er e-handel?
   2008

   Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
   Salon Classique är en frisersalong som har sin fysiska frisörverksamhet i Sundbyberg. 2008 beslutade jag att föra ut min frisörverksamhet på ”nätet”. Min internet handel innefattar försäljning av allt som har med frisöryrket att göra, shampo, balsam, alla styling produkter och verktyg. Något som blivit min nisch är hårrullar. Jag säljer högkvalitetsprodukter som brukas av frisören till privatpersoner dock inga kemtekniska yrkesbruksvaror.

   Hur har er utveckling / e-handelsresa sett ut fram tills nu?
   Statistiskt sett på en glidande kurva så ökar omsättningen hela tiden, rakt uppåtgående.

   Varför valde ni Wikinggruppen som partner för er e-handelssatsning?
   Det kom till en punkt där min gamla plattform inte skulle vara uppdaterad längre. Designen jag hade var inte mobilanpassad och då började jag överväga en mobilapp. Appen skulle kosta en hel del att ta fram, om jag sen skulle byta plattform skulle jag behöva tillverka ytterliggare en app för lika mycket pengar igen. Då bestämde jag mig för att byta plattform och skaffa mig en responsiv design vilket jag tror är framtiden. Så sagt och gjort, fick en offert på en responsiv design som var stor av min dåvarande plattformsleverantör. Jag började googla på responsiv design och resten är nu historia, här är jag.

   Hur har samarbetet fungerat med Wikinggruppen?
   Utmärkt. Jag känner mig väldigt väl omhändertagen. Jag upplever att Wikinggruppen har behandlat mig och mitt företag väldigt professionellt, med en stor kunskap. Det finns en känsla av ” bussighet” som genomsyrar Wikinggruppen, man är schysst, hjälper till och fixar. Inget är omöjligt. Jonte Bergman som hållit i projektet har styrt det hela med en trygg hand. När jag har varit orolig och nervös inför övergången så har jag genast blivit lugnad. Jonte har visat och föreslagit saker i min butik som ska förbättra för mig och jag har verkligen känt mig trygg och litat till det.

   Hur ser ni på framtiden?
   Den ser väldigt ljus ut. Med en modern plattform som följer utvecklingen och Klarna Checkout som betalfunktion så tror jag på en fortsatt stor utveckling för mitt företag.

   susanne magnusson - salonclassique
   Susanne Magnusson
   Salon Classique

   Webbplats
   Välkommen att besöka www.salonclassique.se

   Skickablommorstockholm

   Skicka blommor och presenter inom Stockholm

   Vad heter ert företag?
   skickablommorstockholm.se

   När startade ni er e-handel?
   2013

   Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
   Vi driver webbsidor inom blomsterbranschen. Vi har ett tjugotal webbsidor i en multifunktionslösning som är unika för varje stad vi är aktiva i. I dagsläget är det buketter, blomster arrangemang och begravningsblommor som säljs men det finns framtidsplaner att utöka sortimentet inom vissa nya kategorier.

   Hur har er utveckling / e-handelsresa sett ut fram tills nu?
   Utvecklingen har gått uppåt sedan starten, sidorna växer för varje månad.

   Varför valde ni Wikinggruppen som partner för er e-handelssatsning?
   Hade hört och läst en del gott om wgr innan jag demo testade en butik. Gillade det mesta med det efter att ha provat runt ett tag. En lätt och effektiv admin med översiktlig tillgång till alla saker man behöver göra. Alla grundläggande funktioner man behöver för att driva en framgångsrik e-handel. Plus att dem verkade vara tidigt ute med nya uppdateringar inom allt vad som gäller inom den snabbt utvecklande e-handeln nu förtiden

   Hur har samarbetet fungerat med Wikinggruppen?
   Över förväntan, deras största fördel är deras admin och kundservice. Spelar ingen roll ifall man skickar en fråga eller fundering vid lunch eller klockan 22 på kvällen oftast får man svar ganska omgående. Även ifall man har önskemål om nya implementationer på sidan så finns dem oftast på plats inom någon vecka, där man varit med om andra aktörer som har sex månaders väntetid eller liknade för att se förändringarna.

   Hur ser ni på framtiden?
   Ljus, känns som wgr är med för att lyfta en i framgångarna och vill hjälpa till för att man ska lyckas.

   Webbplats
   Välkommen att besöka skickablommorstockholm.se

   Cigarrspecialisten

   Butiken för dig som är intresserad av cigarrer

   Vadunnamed heter ert företag?
   Cigarrspecialisten.se (IweCommerce)

   När startade ni er e-handel?
   2014

   Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
   Med branschens utförligaste produktbeskrivningar och en ständigt utökande kunskapsbank så är cigarrspecialisten.se den perfekta butiken för dig som är intresserad av cigarrer. Vare sig du är nybörjare eller en inbiten aficionado.

   Hur har er utveckling / e-handelsresa sett ut fram tills nu?
   Från mitten av 2013 och nästan hela 2014 så skapades planerna för att starta upp Cigarrspecialisten, det som tog längst tid var att hitta rätt plattform för e-handeln. Länge byggde vi butiker i open source-lösningar och provade runt bland diverse hyrlösningar. I September var det dags att vara toastmaster på en kompis bröllop och precis innan fick jag reda på att de gjort reklam för min butik, som vid denna tidpunkt inte ens var öppen än, i programbladet vid mottagningen. Så jag/WGR fick snabbt fixa de sista bitarna och slänga upp butiken helt oannonserad i slutet av september 2014. Ett halvår senare så har vi en tillväxt på 100% per månad de senaste månaderna utan att ens ha hunnit lansera den officiellt än, så allt har gått väldigt snabbt.

   Varför valde ni Wikinggruppen som partner för er e-handelssatsning?
   Valet föll på Wikinggruppen på grund av den flexibilitet som lösningen och företaget ger oss, ingenting verkar vara omöjligt. Detta är viktigare än man först tror när man startar upp, i alla fall för oss som ständigt vill ha utveckling i vår butik. Både gällande funktioner front office (för kunderna) och backoffice (för oss/administratörerna). Lika så gäller kopplingar till externa system, som blir allt viktigare idag. Hos WGR sitter man inte i knät på en hyrlösning som säger att man snällt får vänta tills en ny version kommer ut och som möjligen kommer ha just den där funktionen du så desperat behöver. En annan högst bidragande faktor är den service och support som vi hela tiden får. Svaren kommer snabbt och man märker att WGR har koll på läget. En annan stor fördel är att man har sin egen kontaktperson som man hela tiden bollar idéer och projekt med.

   Hur har samarbetet fungerat med Wikinggruppen?
   Vi är knappast en kund som sitter tyst, tvärt om har vi hela tiden minst ett projekt som ska implementeras i vår ehandel. Detta har dock inte varit några problem för WGR som, än så länge, inte sagt nej till någon ändring eller projekt vi velat göra. Vi har implementerat specialgjord design, kopplingar till externa system, speciallösningar för artikelvarianter, begärt in priser på otaliga projekt, och mycket mer. Trots att vi ligger på hela tiden och kanske är lite ”jobbiga” så möts vi bara av entusiasm, vilket är härligt!

   Hur ser ni på framtiden?
   Framtiden ser ljus ut, idéer och projekt står på kö för att få sjösättas och vi känner oss trygga i att Wikinggruppen kommer att vara en stadig och långsiktig parter att växa tillsammans med.

   Webbplats
   Välkommen att besöka cigarrspecialisten.se

    

   Andekvarts

   Allt inom smyckes tillverkning

   Vad heter ert företag?
   Andekvarts AB

   När startade ni er e-handel?
   2011

   Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
   Smyckestillbehör, ädelstenar, silver, trumlade stenar, läder, wire, kortlekar, böcker. Allt inom smyckes tillverkning. Stort sortiment med många ovanliga stenar.

   Hur har er utveckling / e-handelsresa sett ut fram tills nu?
   Webbshoppen startades i liten skala och med ringa inkomster. Bytte webbshop från wordpress till Wikinggruppen. Då kunde jag äntligen börja koncentrera mig på att sälja och förverkliga kunderna förväntningar. Fin layout, fina bilder (trots dålig fotograf!) lätt att hitta och lätt att manövrera. Idag säljer jag betydligt mycket mera än vad jag tidigare kunde drömma om.

   Varför valde ni Wikinggruppen som partner för er e-handelssatsning?
   Jag kollade runt på olika e-handelsplattformar, var nära att välja en annan partner, men dessa visade sig ha mycket dolda avgifter och så blev man fast i en köpt plattform igen, vilket var något jag absolut inte ville ha igen. Hittade dessutom inga negativa recensioner i huvudtaget på wikinggruppen. Efter det var valet mycket enkelt.

   Hur har samarbetet fungerat med Wikinggruppen?
   Mycket bra, bra support och trevliga människor

   Hur ser ni på framtiden?
   Jag kommer att fortsätta att utveckla min webbshop tillsammans med Wikinggruppen. Inom en snar framtid hoppas jag även kunna lansera mig i Europa, vilket inte skall vara ett hinder tillsammans med Wikinggruppen.

   Webbplats
   Välkommen att besöka www.andekvarts.se

   Barahandtag

   Redskap, beslag & inredning till kök & badrum

   När startade ni er e-handel?
   2011

   Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
   Vi säljer kökshandtag, köksknivar och inredningar med fokus på kök.

   Hur har er utveckling / e-handelsresa sett ut fram tills nu?
   Försäljningsmässigt har vi en sakta uppåtgående trend som egentligen sett likadan ut sedan start, vi ökar försäljningen varje år. Tekniskt har vi haft två e-handelsplattformar under resans gång.

   Varför valde ni Wikinggruppen som partner för er e-handelssatsning?
   Flera saker påverkade det beslutet. Vi höll på och jämförde väldigt många plattformar innan vi bestämde oss för Wikinggruppen och det var framför allt två saker som var avgörande för oss. Dels fick vi svar på våra frågor vid väldigt konstiga tider vilket vi uppskattade riktigt mycket, i mina ögon innebär det att man har engagerad personal som brinner för det man gör. Den andra delen var att vi upplevde erbjudandet dom har som väldigt prisvärt och med de funktioner vi sökte.

   Hur har samarbetet fungerat med Wikinggruppen?
   Outstanding! Det har egentligen inte vart något som helst problem med någonting, supporten är snabb att fixa saker och dom är väldigt lyhörda för inputs och nya idéer. Tekniskt sett fungerar det perfekt!

   Hur ser ni på framtiden?
   Ljust!

    

   anders-karlsson

   Anders Karlsson

   Barahandtag

   Webbplats
   Välkommen att besöka www.barahandtag.se