Är du redan kund hos Wikinggruppen? Missa inte våra moduler och kopplingar

Webbutik – Abonnemang / Prenumeration

Låt dina kunder abonnera på produkter i din webbutik!

Med Wikinggruppens prenumerationsmodul kan dina kunder abonnera på produkter i din webbutik. Att starta ett abonnemang är för kunden lika enkelt som refreshatt lägga en vanlig beställning och butikssystemet hanterar sedan abonnemanget med automatik. Alla produkter av typen förbrukningsvara passar till detta, ex strumpor, rakhyvlar, papper, deodorant, schampo osv.

Hur fungerar det?

Om en konsument har prenumerationsvaror i varukorgen, kommer endast passande betalsätt med stöd för sk recurring payments visas i kassan. Kunden kan beställa icke-prenumerationsvaror i samma order – endast prenumerationsvarorna kommer bli automatiskt beställda framgent.

Via butikens administration kan butiksägaren redigera och stänga av prenumerationerna. Prenumerationerna pågår tills vidare såvida dom inte stängs av manuellt av administratören, eller på konsumentens inloggningssida under ”mina ordrar”.

En prenumeration utgörs av en artikel. Butiken skapar automatiskt en order vid ”nästa datum” och försöker aktivera transaktionen. Misslyckas transaktionen, så görs ett nytt försök dagen efter. Anledningen kan vara att lagret är slut, eller att kunden inte kan betala. Om flera artiklar för samma kund sammanfaller på ett visst datum, slås de ihop till en gemensam order. I det fallet får ordern bara en fraktavgift och expeditionsavgift.

Betalsätt

För att modulen skall fungera behöver butiken ha minst ett betalsätt med stöd för recurring payments samt autocapture. Exempelvis Klarna Checkout som fungerar bra för detta ändamål. Observera att eventuellt inlösenavtal för kort måste även ha stöd för återkommande betalningar.

Vad kostar det?

Startkostnad vid standardinstallation (butiksversion 6.1 el högre): 5 400 kr + moms
Månadskostnad: 80 kr + moms

Vad ingår?

Installation, konfiguration samt utbildning i modulen.

 Se fler tillgängliga moduler i Wikinggruppens e-handelsplattform