Nyheter

Håll koll på det senaste från wikinggruppen.

Av Wikinggruppen den 21 april, 2017

Planerat underhåll driftmiljö 25/4 – Asterix

För att säkerställa bästa möjliga driftmiljö i form av prestanda och stabilitet för webbplatser samt e-post behöver vi fasa ut en äldre server. Denna kommer då delas upp i flera mindre nya servrar. Arbetet kommer ske i etapper med start under natten den 25/4.

Berörs jag av detta?
Arbetet berör endast en server i vår driftmiljö och vi har kontaktat berörda kunder direkt. Har du inte fått ett mail om detta är du alltså inte berörd av arbetet som sker den 25/4. …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 25 mars, 2017

Resultat – Kundundersökning Feb-17

Resultatet över förväntan...

Vi vill veta hur du som e-handlare hos oss på Wikinggruppen upplever våra tjänster och vad du tycker om vår plattform. Därför kommer vi med start 2017 genomföra en kundundersökning två gånger per år. Resultatet används sedan som utgångspunkt i vårt förbättringsarbete, helt enkelt för att hela tiden kunna förbättra vårt erbjudande och därmed maximera konkurrenskraften för dig som använder Wikinggruppens E-handelsplattform.

  • Det är väldigt glädjande att se att hela 94 % av våra e-handelskunder kan tänka sig att rekommendera …
Läs mer →

Av Wikinggruppen den 4 mars, 2017

camillathulin.se

camillathulin.se relanseras...

Hos camillathulin.se hittar du kollektioner av fantastiska klänningar, kjolar, toppar och kappor. Klassiskt kvinnliga modeller med god passform där plaggen ska framhäva sin bärarinna oavsett ålder eller kroppstyp. Kläder som håller i säsonger och inte följer någon tillfällig trend.

Camilla Thulin använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har även koppling till ett affärssystem. Vi tackar för förtroendet och önskar Camilla & Co …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 27 februari, 2017

Wikinggruppen och Klarna presenterar – Mervärdespaketet!

Wikinggruppen och Klarna inledde 2015 ett nytt och djupare samarbete där Wikinggruppen blev så kallad Klarna Native Partner. Samarbetet möjliggjordes med hjälp av ny teknologi som gör att Wikinggruppen mycket enkelt och smidigt kan integrera och driftsätta den kompletta kassalösningen Klarna Checkout. Detta erbjuds till alla nya och befintliga e-handlare hos Wikinggruppen helt utan start- eller månadsavgifter från Klarna. Detta har varit första steget i Wikinggruppens och Klarnas gemensamma syfte att förenkla och kostnadseffektivisera för dig som e-handlare!

Resultatet har varit …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 26 februari, 2017

Kampanj hos DIBS

Ta betalt med kort – utan onödiga avgifter!

Just nu bjuder DIBS på sin startavgift och sänker kostnaderna rejält för att du ska få ut så mycket som möjligt av dina affärer. Dibs kan även hjälpa dig med ett inlösenavtal via Teller. Även det till extra bra priser!

Passa på – erbjudandet gäller fram till 31 mars 2017!

Se http://info.dibs.se/jag-vill-ta-betalt-wikinggruppen för mer info!

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 24 februari, 2017

Halvajobbet.se

halvajobbet.se lanseras....

Hos halvajobbet.se hittar du maskiner och verktyg som håller måttet och gör ditt jobb lättare. Med 18 års erfarenhet inom branschen delar halvajobbet.se gärna med sig av sina erfarenheter och tar fram de produkterna som enligt dem gör jobbet bäst.

Den nya webbutiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket och har därför unik responsiv design enligt kunds önskemål.

Vi ställde 5 snabba frågor till halvajobbet.se…

Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
Hyresmaskiner i Eskilstuna hyr ut och säljer maskiner …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 24 februari, 2017

Stick.se

stick.se lanseras...

Hos stick.se hittar du allt du behöver för att bekämpa skadedjur och ohyra. På stick.se finns både kunskap och relevant sortiment som underlättar för dig att själv utmana skadedjursproblem.
Butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och är utbyggd med en del skräddarsydd funktionalitet för att matcha stick.se:s visioner och önskemål.

Vi ställde 4 snabba frågor till stick.se

Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
Stick.se ska bli nordens ledande internetbutik inom produkter för gör-det-själv skadedjursbekämpning. Vår affärsidé är enkel, …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 17 februari, 2017

husochhemma.se

husochhemma.se relanseras...

Hos husochhemma.se hittar du det mesta till hus och hem, i dagsläget ca 30.000 artiklar från ca 100 olika leverantörer!

husochhemma.se använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och är utbyggd med del skräddarsydd funktionalitet för att matcha husochhemmas verksamhet perfekt.

Vi ställde 4 snabba frågor till husochhemma,

Hur har er utveckling / e-handelsresa sett ut fram tills nu?
Det hela började med ett e-handelsbolag vi startade 2015 …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 28 januari, 2017

Dags att koppla in SSL/https!

Nu i dagarna rullas version 56 av Googles populära webbläsare Chrome ut. Som tidigare kommunicerats kommer den nu att börja markera vissa webbplatser som osäkra om de saknar SSL/TLS krypterad anslutning, dvs inte börjar med https. Google kommer sedan gå vidare för att till slut varna besökare för alla sidor som använder http.

Det är alltså hög tid att växla över till https om du inte redan gjort det!

Är du befintlig kund hos Wikinggruppen och ännu inte använder https på din webbutik …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 25 januari, 2017

ellypistol.com

ellypistol.com relanseras...

Ellypistol startade sin verksamhet i Sverige 2015 och är ett online varumärke med försäljning över hela världen. Allting började med en riktigt cool bomberjacka som spred sig på sociala medier, och nu är målet att fortsätta designa fräscha och coola kläder till kvinnor världen över.

Ellypistol använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och är utbyggd med en del skräddarsydd funktionalitet, samt några tilläggsmoduler …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 19 januari, 2017

hlstore.com

hlstore.com relanseras...

Highlights är sveriges största och äldsta lifestylebutik med fokus på graffiti, gatukultur och streetwear. Nu är man 15 anställda med totalt tre butiker och stolta över sitt sortiment.

Highlights använde tidigare en annan e-handelslösning (Prestashop) men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och är utbyggd med del skräddarsydd funktionalitet för att matcha Highlights verksamhet perfekt. Vi tackar för förtroendet och önskar gänget på Highlights all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka 

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 28 december, 2016

myperfectday.se

myperfectday.se relanseras...

My Perfect Day har en vision om att bli Nordens ledande butik inom dekorationer och tillbehör för fest, kalas och bröllop. I webbutiken hittar du dekorationer och detaljer till alla festliga tillfällen sorterat på händelse samt olika teman för enkel navigation.

My Perfect Day använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR plus paket. Vi tackar för förtroendet och önskar My Perfect Day all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 14 december, 2016

Vi söker en operativ chef!

Vill du växa med oss och jobba i ett grymt gäng?

Vi söker dig trygga och drivna ledare med förmåga att anpassa dig efter den unika atmosfär och energi som vi byggt upp under 15 års tid. Wikinggruppen har gått från den lilla programmeringsbyrån till att bli en av landets största e-handelsleverantörer. Framtiden innebär att vi växer markant och nya marknader väntar.

Vi tror att du har din bakgrund inom IT gärna med inriktningen e-handel. Ditt tekniska intresse och sinnelag är gediget och du tillfredsställs av att hitta kreativa men enkla lösningar …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 6 december, 2016

orderofgents.com

orderofgents.com lanseras

Vill du bli en gentleman, men har inte viljan att gå till en butik eller att göra ett svårt inköpsbeslut på nätet? Då kan orderofgents.com göra arbetet åt dig och växla upp din gentlemanna stil. Orderofgents.com erbjuder dig att köpa stilfulla modeaccessoarer av hög kvalitet och till en låg kostnad. De har vår tilläggsmodul för prenumerationer, som gör att de kan erbjuda sina produkter till prenumeration.

Orderofgents.com grundar sig på Wikinggruppens WGR PLUS paket. Butiken har en unik responsiv design …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 4 december, 2016

Nordicbox.se – Årets nykomling!

Vi gratulerar vår kund nordicbox.se som vann kategorin årets nykomling i prisjakt´s årliga tävling ”Årets Nätbutik”. Årets Nätbutik är priset som koras varje år av Prisjakts användare som röstar fram en vinnare i ett antal kategorier. Vill du besöka nordicbox klickar du här

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 16 november, 2016

Klarna Checkout – Företag

Plötsligt händer det!
Efter ca 4 års väntan lägger nu Klarna äntligen in stöd för att även företag skall kunna betala via Klarna Checkout och den 29/11 skall det vara allmänt tillgängligt. Upplägget som Klarna valt underlättar en hel del i processen att få det på plats i butikerna då det är samma EID, samma pris samt att man som kund hos Wikinggruppen under Klarna Native avtalet inte behöver teckna något tilläggsavtal hos Klarna för B2B delen.

Klarna kommer inte med …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 14 november, 2016

Affingos.se

Affingos.se lanseras...

Hos Affingos.se hittar du trendiga kläder med både hög kvalité och bra priser.

Den nya webbutiken baseras på Wikinggruppens WGR PLUS paket. Vi tackar för förtroendet och önskar Affingos all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka affingos.se

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 8 november, 2016

Chokladogram.se

Chokladogram relanseras

Hos chokladogram kan du skicka ett chokladbud till någon du tycker om. Ett lite godare alternativ än blomsterbud :)

Chokladogram använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR plus paket. Vi tackar för förtroendet och önskar Chokladogram all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka nya chokladogram.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 3 november, 2016

northmans.se

northmans.se lanseras...

På northmans.se hittar du ett starkt och attraktivt sortiment av heminredning och livsstilsprodukter i alla prisnivåer från både välkända och mindre välkända varumärken, designers och leverantörer.

Varje gång du handlar hos northmans.se skänker dom en del av försäljningen till en av deras samarbetspartners med fokus på hållbara och långsiktiga utvecklings- och välgörenhetsprojekt i fattiga länder. Du kan även välja att bidra med ytterligare pengar i samband med köpet, Det går att göra skillnad!

Den nya webbutiken baseras på Wikinggruppens WGR BAS paket. Vi …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 2 november, 2016

happycandy.se

happycandy.se lanseras...

Hos HappyCandy hittar du det godis som du inte hittar överallt :)

HappyCandy använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket. Vi tackar för förtroendet och önskar HappyCandy all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka nya happycandy.se Är du i Skåne finns den fysiska butiken i Svågertorp, 6 min från Öresundsbron.

 

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 19 oktober, 2016

avoeco.com

avoeco.com lanseras...

AVOS är ett svenskt företag med fokus på ekologisk hud-, hår- och kroppsvård. På avoeco.com hittar du ett sortiment som enbart består av ekologiska produkter, fria från parabener och ej testade på djur.

Den nya webbutiken baseras på Wikinggruppens WGR BAS paket. Vi tackar för förtroendet och önskar AVOS AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka avoeco.com

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 19 oktober, 2016

proteinstore.se

proteinstore.se lanseras...

På proteinstore.se hittar du kosttillskott och ett urval alternativa och hälsosamma livsmedel. Ambitionen är att endast erbjuda de bästa varumärkena till rätt pris och vara det självklara valet av kosttillskottsbutik för dig som tränar.

Den nya webbutiken baseras på Wikinggruppens WGR BAS paket. Vi tackar för förtroendet och önskar Proteinstore Norden AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka proteinstore.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 17 oktober, 2016

Tips inför Black Friday

Att tänka på inför Black Friday...

Den 25/11 är det dags för Black Friday som numera är en av årets viktigaste helger vad gäller e-handel. Fenomenet började uppmärksammas 2013 och fick 2015 ett rejält genomslag i Sverige. Vår samarbetspartner DIBS har sammanställt en lista över vad som kan vara bra att tänka på i samband med Black Friday. Vill du läsa orginalinlägget på DIBS blogg gör du det här.

1: Var med på Black Friday
Vi rekommenderar alla e-butiker att delta i Black Friday. Anledningen är …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 10 oktober, 2016

SSL ingår alltid

Vi lägger om så att ssl ingår i alla e-handelspaket...

Som tidigare kommunicerats kommer Googles webbläsare Chrome i samband med att dom släpper version 56 i början januari 2017, att börja markera vissa webbplatser som osäkra om de saknar SSL/TLS krypterad anslutning. Alltså inte börjar med https. Man kommer sedan gå vidare för att till slut varna för alla sidor som använder http.

Detta innebär i praktiken att det absoluta flertalet av alla webbplatser och webbutiker under 2016/2017 kommer behöva lägga om till https för att inte betraktas som oseriösa eller …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 9 oktober, 2016

Egen server till din webbutik?

Vill du ha en helt egen server till din webbutik med övervakning samt åtgärd 24/7/365? Svaret heter då Managed Server vilket innebär att driftspecialister från Oderland AB tar fullt ansvar för driften och även sköter det löpande underhållet av din server. Din webbutik driftas därmed tryggt i en helt avskild och mycket kraftfull miljö där du kan nyttja hela serverns resurser själv. Servern som sätts upp är helt och hållet konfigurerad för Wikinggruppens e-handelsplattform för maximal prestanda och stabilitet.

Läs mer …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 8 oktober, 2016

Klart – Planerat servicefönster – Lördag 8/10 kl 23:55

Vi går vidare i våra förberedelser inför black friday & julhandel och en av våra driftleverantörer kommer därför göra ett servicearbete på servern IP1. Arbetet är inplanerat att starta vid midnatt mellan lördag och söndag den 8/10-9/10. Servicearbetet kommer leda till ett avbrott i driften på ca 25 – 35 minuter för berörda kunder och utförs för att maximera framtida stabilitet och prestanda.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 7 oktober, 2016

infernoalarm.se

infernoalarm.se lanseras...

På infernoalarm.se hittar du ett larm som varken kräver installatör eller dyra serviceavtal och som skrämmer slag på obehöriga :)

Den nya webbutiken baseras på Wikinggruppens WGR BAS paket och har därmed en unik responsiv design framtagen av Wikinggruppen enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar Indusec AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka infernoalarm.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 6 oktober, 2016

bjornberry.com

bjornberry.com relanseras...

På bjornberry.com hittar du mobiltillbehör av hög kvalitet.

Bjornberry använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket. Vi tackar för förtroendet och önskar bjornberry.com all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka nya bjornberry.com

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 6 oktober, 2016

hemshopen.se

hemshopen.se lanseras...

På hemshopen.se hittar du handmålade tavlor och konst av hög kvalité samt dekoration och inredningsdetaljer som hjälper till att lyfta fram inredningsidéer.

Den nya butiken baseras på Wikinggruppens WGR BAS paket med Butiken har utöver det bla en unik responsiv design framtagen av Wikinggruppen enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar Art Trade Öland all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka hemshopen.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 6 oktober, 2016

Klart – Servicefönster Tors kl 23:00 samt fredag kl 07:00

Tors kl 23:00
En av våra driftleverantörer behöver göra ett servicearbete på servern IP2. Arbetet är inplanerat till kl 23:00 torsdagen den 6/10 och kommer leda till ett kort avbrott i driften på ca 15-20 minuter för berörda kunder. Serviceåtgärden utförs för att maximera stabilitet och prestanda.

Fre kl 7:00
En av våra driftleverantörer behöver göra några uppgraderingar på servrarna Troubadix & Smidefix. Arbetet är inplanerat till kl 07:00 fredagen den 7/10 och kommer leda till ett kort avbrott i driften på …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 29 september, 2016

Flytt av äldre butiker och system

Vi jobbar nu med att flytta ett antal äldre butiker och system till en ny driftmiljö. Vi försöker att kontakta samtliga berörda kunder via telefon och e-mail. Om vi trots upprepade försök inte fått kontakt så kommer vi att flytta butiken eller systemet ifråga.

Kontakta oss på 0650-75759 alternativt support@wikinggruppen.se vid frågor angående detta

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 15 september, 2016

Wikinggruppen & Ecster i förnyat samarbete

Idag lanseras Ecster Pay som är en ny e-handelskassa som ger kunden en bättre köpupplevelse. Wikinggruppen erbjuder tillsammans med Ecster en komplett paketlösning som ger er möjligheten att enkelt starta upp er e-handel. Paketlösningen baserar sig på WGR Bas och Ecster Pay.

Ecster är en del av Handelsbankenkoncernen och har tidigare under året bytt namn på sina betaltjänster för e-handel till Ecster. Wikinggruppen har tidigare erbjudit paketlösningar tillsammans med Handelsbanken.

Lär mer om vårt …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 14 september, 2016

Chrome kommer att kräva SSL / HTTPS

Hög tid att skaffa SSL / https om du inte redan har det...

Googles webbläsare Chrome kommer i samband med att att dom släpper version 56, dvs i början januari 2017, att börja markera vissa webbplatser som osäkra om de saknar SSL/TLS krypterad anslutning, dvs inte börjar med https.

I januari är det enbart webbplatser med inloggning eller kreditkortsbetalningar som kommer att flaggas som osäkra av Chrome. Därefter kommer webbplatser med http märkas som osäkra när användarna surfar med inkognitoläge. Slutligen kommer alla webbplatser som inte har https flaggas som osäkra med en röd varningstriangel i adressfältet.

Att Google stegvis drivit …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 5 september, 2016

Vi behöver bli fler!

Wikinggruppen befinner sig i en stark expansionsfas med många nya uppdrag från nya och gamla kunder. För att kunna ta hand om våra nya och befintliga kunder på bästa sätt behöver vi nu förstärkning och söker nu en webbutvecklare till vårt kontor i Hudiksvall. Se Lediga tjänster för mer info.

Något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 4 september, 2016

indianastore.se

indianastore.se relanseras...

På indianastore.se hittar du arme-inspirerade kläder och accessoarer.

Indianastore använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket. Vi tackar för förtroendet och önskar Indianastore all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka nya http://www.indianastore.se/ Är du i Stockholm finns den fysiska butiken på Gamla Brogatan 30, nära både centralstation och hötorget.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 27 augusti, 2016

Let’s Encrypt – SSL

Då SSL/https numera är en positiv rankingfaktor hos Google samt även ger säkerhet och trygghet för besökare har vi har jobbat med vår huvudsakliga driftleverantör för att möjliggöra enklast möjliga process för att gå över till https. Nu finns därför möjlighet att använda SSL certfikat från Lets Encrypt på samtliga våra linux servrar.

Let’s Encrypt är en tjänst som genererar giltiga SSL-certifikat som automatiskt förlängs med 3 månader i taget. Certifikaten fungerar för i princip alla operativsystem och webbläsare och är smidiga att installera. …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 25 augusti, 2016

WGR POS – Kassasystem

Öppna upp nya affärsmöjligheter med WGR POS - Ett inbyggt kassasystem i din webbutik hos Wikinggruppen!

Det är med glädje vi presenterar WGR POS!

WGR POS är en ny tilläggsmodul till Wikinggruppens e-handelsplattform som öppnar upp en rad nya affärsmöjligheter. Du kan sälja och ta betalt över disk i en fysisk butik, ta betalt vid telefon-order, erbjuda ett smidigt sätt för kredit/delbetalning i fysisk butik eller ta betalt vid hembesök för att ge några exempel.

Betalningsprocessen för kunden baseras på Klarnas betallösning för fysiska butiker och är riktigt smidig. Kunden anger endast sitt mobilnummer varpå det skickas ett sms …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 18 augusti, 2016

Google Shopping – Nu utan krav på hemleverans

Google Shopping bygger på att du ger Google ett flöde med dina produkter. Med detta flöde på plats kan man sedan i Google Merchant Center enkelt sätta upp annonser som visas med bild i Googles träfflista vid en sökning. Skillnaden gentemot traditionella Google Adwords är att annonserna visas i en egen avdelning samt med mer information, bla produktbild, produktinformation, pris och varumärke.

Nu har Google ändrat sina riktlinjer och kravet på att erbjuda hemleverans som ett leveransalternativ är numera borttaget vad gäller Sverige …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 22 juli, 2016

tygexperten.se

tygexperten.se lanseras...

På tygexperten.se hittar du en komplett tyg- och sytillbehörsbutik på nätet. Målet är att ge professionell och unik service och ett stort urval av produkter som är utvalda efter kundernas önskemål.

Tygexperten.se grundar sig på Wikinggruppens WGR BAS paket med tilläggsmodul för enheter vilket gör att man kan sälja tyg per löpmeter med decimaler, exempelvis 1,7. Butiken har utöver det bla en unik responsiv design framtagen av Wikinggruppen enligt kunds önskemål.

Vi tackar för förtroendet och önskar Tygexperten all lycka med sin nya …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 15 juli, 2016

Semestertider

Vi på Wikinggruppen tar semester i omgångar under sommaren vilket ger lite begränsad bemanning under några veckor Juli/Augusti. Vi har dock personal på plats på alla avdelningar under alla veckor så välkommen att höra av dig med din förfrågan :)

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 13 juli, 2016

Nytt system till Holmen Skog AB

På uppdrag av Holmen Skog AB har Wikinggruppen utvecklat ett mobilbaserat internt system till Holmen för hantering, rapportering och statistik gällande uppföljning av skogsvård direkt på plats i skog och mark.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 26 maj, 2016

folkhemmet.com

folkhemmet.com relanseras...

Folkhemmet erbjuder en spännande mix av rykande nytt och gedigen svensk tradition inom möbler och inredning i 3 fysiska butiker i Stockholm. I webbutiken erbjuds ett spännande sortiment med allt från moderna designmöbler från Italien till svenska klassiker. Sortimentet innefattar allt från stolar, soffor, sängar, matbord, soffbord, fåtöljer till utemöbler av bästa kvalitet.

Folkhemmet använde tidigare en annan e-handelslösning (Magento) men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Enterprise paket. Butiken har bla unik responsiv design …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 24 maj, 2016

scando.se

scando.se relanseras...

Scando AB producerar och levererar stegar och ställningar direkt från fabrik i Ramnäs, ca 15 min norr om Västerås. Produkterna finns hos återförsäljare runt om i hela Sverige och nu går det även att beställa direkt från fabriken på scando.se och få varan hemskickad till din dörr.

scando.se grundar sig på Wikinggruppens WGR Enterprise paket. Butiken har bla unik responsiv design samt en hel del skräddarsydda funktioner för att passa Scando´s verksamhet perfekt.

Vi tackar för förtroendet och önskar Scando AB all …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 10 maj, 2016

peeweeclub.se

peeweeclub.se lanseras

Peeweeclub är en nylanserad butik som erbjuder alla kattägare ett steg mot en bättre värld. De erbjuder miljövänligt kattströ och miljövänliga kattlådor. Kattströ tillverkas i Dalarna av spån från svensk gran och tall och är 100% förnybart, biologiskt nedbrytbart och helt utan tillsatser.

Peeweeclub.se grundar sig på Wikinggruppens WGR BAS paket med tilläggsmodul för prenumeration vilket gör att de kan erbjuda kattströ till prenumeration. Butiken har en unik responsiv design framtagen av egen konsult i samarbete med Wikinggruppen.

Vi tackar för förtroendet och …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 1 maj, 2016

Ny e-handel till SCA

logdowild.se lanseras...

Lögdö Wild är ett vildmarksområde som inrymmer både Fageråsens, Rigåsens naturreservat där man kan man finna lugnet. Området och campingen drivs i samarbete mellan SCA och kommunerna Sundsvall, Timrå och Härnösand. Marken ägs av SCA Skog och sedvanlig skogskötsel bedrivs i denna förutom i naturreservaten. Här kan man hyra en stuga och bara vara. Kanske lära upp barnen att göra eld.  Man kan lösa fiskekort i de många put & take vattnen eller varför inte prova att fånga den skygga …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 1 maj, 2016

cameodesign.se

cameodesign.se relanseras...

Cameo design grundades sommaren 2005 under namnet Cam&Lin design men bytt 2009 namn till Cameo Design. Cameo säljer smycken, klockor, väskor och inredningsartiklar men webbutiken fokuserar i första hand på smycken och låter kända märken slåss med pigga nykomlingar om plats och utrymme.

Cameo Design använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat ssl/https samt unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 27 april, 2016

Välkommen Fredrik Högström

Tack vare en stor tillströmning av nya kunder och nya projekt under Q1 2016 så förstärker Wikinggruppen nu även på supportavdelningen och hälsar Fredrik Högström välkommen till teamet :)

Fredrik kommer främst jobba med support av Wikinggruppens e-handelsplattform.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 27 april, 2016

Välkommen Ingemar Skelander

Tack vare en stor tillströmning av nya kunder och nya projekt under Q1 2016 så förstärker Wikinggruppen nu på programmeringssidan och hälsar Ingemar Skelander välkommen till teamet :)

Ingemar kommer främst jobba med programmering, utveckling samt kundanpassning av Wikinggruppens e-handelsplattform.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 20 april, 2016

stilrum.se

stilrum.se lanseras..

På Stilrum.se hittar du barnrumsinredning och barnleksaker som är stiliga och lekfulla. Bla finns roliga leksaker som passar perfekt att ge bort som presenter till barn vid alla tillfällen!

Stilrum.se använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar Roliga Prylar & Leksaker Invest AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 20 april, 2016

alljakt.se

alljakt.se lanseras...

Alljakt säljer nattsikten, nattkikare, värmekameror, tubkikare uteslutande från ATN. Man har också specialtillverkade Weaver/Picatinny skenor för Blaser och Leupold QR baser och batterier från Kentli, åtelprodukter från Gyttorp, lockmedel från Aracenae och mycket mer.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar ALLJAKT i Stockholm AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka nya alljakt.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 18 april, 2016

atcharlottes.se

atcharlottes.se lanseras...

På At Charlottes hittar du ett sortiment bestående av inredningsdetaljer av hög klass med en exklusiv känsla. Samtliga produkter kommer från varumärken som valts ut med stor omsorg och noggrannhet.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar Charlotte & Co all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka atcharlottes.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 18 april, 2016

xlklader.se

xlklader.se relanseras...

På xlklader.se hittar du herrkläder i stora storlekar till rimliga priser. Du kan köpa bland annat skjortor, jeans, tröjor, jackor och underkläder från ett flertal varumärken, exempelvis D555, Haleman, Replika och JeansXL. Produkterna finns i lager för snabb leverans.

XL Kläder använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål.

Vi tackar för förtroendet och önskar Mikaelsson & Co AB all lycka med sin …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 18 april, 2016

thk.nu

thk.nu relanseras...

Sedan starten 2004 har THK levererat kontorsmaterial och profilprodukter till lågt pris och med en personlig service utöver det vanliga. Man har ett ständigt växande sortiment, i dagsläget ca 17 500 artiklar, och man strävar efter att kunna erbjuda kunderna en helhetslösning med allt som kan tänkas behövas till en arbetsplats.

THK använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 4 mars, 2016

alexphil.se

alexphil.se lanseras...

Hos Alex&Phil hittar du naturligt näringstät barnmat. Tillagad av frukt, bär och äkta juice är den naturligt rik på vitaminer och mineraler.

Den nya webbutiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar Alex&Phil AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka alexphil.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 27 februari, 2016

energisparkungen.se

energisparkungen.se lanseras...

På energisparkungen.se hittar du den nya generationens smarta produkter för hemmet och fritiden.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar Jonas & Co all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka energisparkungen.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 18 februari, 2016

salonclassique.se

salonclassique.se relanseras...

På salonclassique.se kan du köpa hårvårdsprodukter från kända varumärken som Moroccanoil, Kerastase, Loréal, Attitude och Goldwell mfl. Salon Classique köper sina varor av generalagenter i Sverige eller av dem utsedda leverantörer och du kan därför vara trygg med att varorna du handlar är original och äkta.

Salon Classique använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål.

Vi tackar …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 17 februari, 2016

Länka till EU:s obligatoriska tvistlösningssida

Alla webbutiker måste numera länka till EU-kommissionens webbplats om tvistlösning online.

Ny lag påverkar dig som e-handlare!
EU har tagit fram gemensamma regler för konsumenttvister och om tvistlösning online (ODR). Sedan januari 2016 finns också en svensk lag om alternativ tvistlösning i konsumentförhållanden (2015:671).

Vad måste du som e-handlare göra?
För att uppfylla lagkravet måste du länka till EU-kommissionens sida om tvistlösning (http://ec.europa.eu/consumers/odr) och ange nätbutikens e-postadress på webbplatsen. Även i nyhetsbrev med säljinnehåll som skickas ut måste länken vara med.

Läs mer
Läs mer hos konsumenteuropa

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 16 februari, 2016

radjursshopen.se

radjursshopen.se lanseras...

Rådjursshopen har sedan starten erbjudit ett noga utvalt sortiment av produkter som har bevisad effekt av att stoppa rådjur och lösa problem som rådjuren kan ställa till med i trädgården.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar Rådjursshopen all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka radjursshopen.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 14 februari, 2016

levelo.se lanseras…

Le Vélo erbjuder både en trendig bistromiljö och en attraktiv mötesplats med moderna konferenslokaler för interna eller externa möten. Man välkomnar både dig som har din arbetsplats i Arenastaden Solna eller vill samla kunder och medarbetare i denna nya pulserande stadsdel av Solna/Stockholm. Här kan du boka mötesrum och beställa caterering till ditt möte.

Levelo.se är byggd på uppdrag av Sodexo AB och webbplatsen ifråga grundar sig på Wikinggruppens e-handelsplattform. Systemet är  lite ombyggd för att passa den specifika verksamheten, bla med …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 11 februari, 2016

Google rekommenderar ssl/https

Google har tidigare gått ut med att användning av https bidrar positivt till bättre placeringar i sökresultaten och nu har man även uppdaterat sina riktlinjer för webbansvariga med den uppmaningen. Man skriver nu citat,

Använd säkra webbplatsanslutningar med HTTPS om så är möjligt. Att kryptera information som skickas mellan webbplatsen och användaren är att rekommendera vid webbkommunikation.

Wikinggruppen har flera olika typer av tjänster och certifikat rörande ssl/https och är du intresserad av att koppla in https på din webplats eller webbutik …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 11 februari, 2016

supermarioshoppen.se

supermarioshoppen.se/ lanseras...

På supermarioshoppen.se hittar du som namnet antyder licensierade originalprodukter och prylar med anknytning till just Super Mario och hans vänner.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar Smooth Internet Group AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka supermarioshoppen.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 7 februari, 2016

lasseaberghomecollection.se

lasseaberghomecollection.se lanseras...

På lasseaberghomecollection.se hittar du en ny hemtextilkollektion med några av Lasses Åbergs mest populära motiv.

Den nya butiken för avtalskunder/återförsäljare är baserad på Wikinggruppens WGR Bas paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål samt en del skräddarsydda funktioner.

Vi tackar för förtroendet och du är välkommen att besöka lasseaberghomecollection.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 6 februari, 2016

Nordicbox.se

nordicbox.se lanseras...

Nordicbox.se är en ny butik som siktar på att erbjuda marknadens bredaste sortiment av tillbehör och reservdelar för mobil, surfplatta, dator och hemelektronik.

Den nya butiken är baserad på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål samt en del skräddarsydda funktioner. Butiken använder även bland annat ssl/https samt Cloudflare för bästa möjliga laddningstider oavsett vart besökaren kommer ifrån.

Vi tackar för förtroendet och du är välkommen att besöka nordicbox.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 3 februari, 2016

Klarna Direkt!

Klarna lanserar nu Klarna Direkt – Sveriges snabbaste betalsätt?
Klarna Direkt kan enklast förklaras som en mycket smidig betalning som genomförs endast med Mobilt BankID direkt i Klarnas kassalösning, Klarna Checkout. För användaren innebär det nya betalsättet att man slipper hålla reda på kreditkort, bankdosa, telefonnummer eller en extra app. Det enda som behövs är Mobilt BankID.

När kan kunderna använda Klarna Direkt?
Klarna lanserar det under februari 2016. Då kommer det erbjudas till alla som redan har kopplat ett konto till Klarna, genom …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 2 februari, 2016

Telefonväxeln stängd pga internutbildning i SEO

Onsdagen den 3/2 är vår telefonväxel stängd på grund av internutbildning för hela företaget. Vi spetsar till kompetensen inom sökmotoroptimering ytterligare vilket vi sedan kan förmedla vidare till gagn för alla.

Behöver ni nå oss under dagen går det som vanligt bra att posta in ert ärende till support@wikinggruppen.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 29 januari, 2016

dahliamotor.se

dahliamotor.se relanseras...

Dahlia Motor är ett företag som rullat på med försäljning av diverse artiklar i Färila sedan 1941. Nu finns man i både Färlia samt i Hede och erbjuder ett brett sortiment inom motor, reservdelar och friluftsliv, bla Husqvarnas fulla sortiment inklusive tillbehör och reservdelar, samt även Stiga, ATV från Arctic Cat, Dealy, Goes, Snöskotrar från Arctic Cat mm.

Dahlia motor använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket och har …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 26 januari, 2016

Kampanjverktyg – Popup för nyhetsbrev

Nu finns en ny modul hos Wikinggruppen som ger dig möjlighet att skapa och hantera kampanjer med popup fönster!

Normalt ligger konverteringsgraden på ca 2-3% i en webbutik. Det innebär att ca 97 % av dina besökare lämnar din webbplats utan att göra något alls. Med en modul för hantering av kampanjer kan du enkelt kommunicera med dina besökare genom smarta popup baserade kampanjer och öka andelen av besökare som interagerar med dig, exempelvis anmäler sig för ditt nyhetsbrev.

Läs mer på https://wikinggruppen.se/e-handel/moduler/popup-for-nyhetsbrev/

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 16 januari, 2016

fracksystems.se

F-rack Systems AB arbetar med huvudsakligen med skåplösningar för IT, Telecom, Industri och Elbranschen men även patchkablage, både koppar och fiber, och Ups:er. Man kan även erbjuda skräddarsydda lösningar om så önskas med produkter från etablerade tillverkare.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar F-rack Systems AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka fracksystems.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 14 januari, 2016

Välkommen Sofia Fahlesson

Wikinggruppen förstärker även på designavdelningen och hälsar därför Sofia Fahlesson välkommen till teamet :)

Sofia kommer främst jobba med implementation av kundanpassad design och driftsättning av nya kunder på Wikinggruppens e-handelsplattform.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 14 januari, 2016

Välkommen Johan Nygren

Tack vare en stor tillströmning av nya kunder och nya projekt under Q3 och Q4 2015 så förstärker Wikinggruppen nu på programmeringssidan och hälsar Johan Nygren välkommen till teamet :)

Johan kommer främst jobba med programmering, utveckling samt kundanpassning av Wikinggruppens e-handelsplattform.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 14 januari, 2016

laliving.se

Laliving säljer ett stort utbud av textil och accessoarer till ditt hem och strävar efter att kunna erbjuda ett sortiment av tillbehören som gör ett hus till ett hem.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar Campanile Handel AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka laliving.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 20 december, 2015

e-beautyshop.com

e-beautyshop.com lanseras i ny tappning...

E-beautyshop säljer ett brett utbud av skönhetsprodukter och är sedan 2005 auktoriserad återförsäljare av noga utvalda skönhetsmärken som Youngblood, Tromborg, Alterna, Pai, Zarkoperfume, butter LONDON mfl.

E-beautyshop använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppen där vi bistod med migrering av data, bilder mm för en smidig övergång. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål.

Vi tackar för förtroendet och önskar e-Beauty Scandinavia KB & …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 12 december, 2015

WGR API

Bygg kopplingar för kommunikation med externa system och lösningar med WGR API

Vi har nu glädjen att meddela att vi har ett API på plats. Med ett API öppnar vi nu upp möjligheter för externa aktörer att koppla ihop system och effektivisera flöden. Exempelvis kan man skicka och ta emot information om produkter, varianter, varugrupper, lagersaldo, kunddata och order från din webbutik hos Wikinggruppen mot externa system som affärssystem, kassasystem, transportsystem etc.

Det nya WGR API:et kan därmed användas i de fall man önskar en koppling till ett system där det inte finns en färdig …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 5 december, 2015

luftmaskan.se

luftmaskan.se relanseras...

På luftmaskan.se hittar du garner, färgkartor, mönster & mönsterhäften, stickor och inspirerande böcker. Luftmaskan.se har funnits sedan mars 2015 och har som målsättning att bli ledande inom brittiska garner och kunna erbjuda vackra garner i naturmaterial och i härliga färger och produkter som lockar till kreativitet och skapande.

Luftmaskan använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppen. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Butiken är även …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 5 december, 2015

myhomemyway.se

myhomemyway.se relanseras...

My home my way har ambitionen att kunna erbjuda riktigt fina och karaktärsfulla kvalitetsmöbler till vettiga priser. Man har en utställningslokal i Svanshall i nordvästra Skåne och även ett nät av återförsäljare runt om i landet och där delar av produktsortimentet finns.

My home my way använde tidigare en annan lösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på WGR Bas paketet och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål samt är även lite …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 5 december, 2015

snalis.se

snalis.se lanseras på nytt...

Snålis drivs som ett familjeföretag och erbjuder ett urval av populära sport och fritidsartiklar till skolor, företag, föreningar och privatpersoner inom Sverige.

Snålis AB använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens lösning. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål.

Vi tackar för förtroendet och önskar Snålis AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka ”nya” www.snalis.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 23 november, 2015

tengo.se

tengo.se relanseras...

Tengo Sport Sweden AB är ett företag som huvudsakligen marknadsför och säljer tennisartiklar. På tengo.se hittar du ett brett sortiment från ledande märken.

Tengo använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål.

Vi tackar för förtroendet och önskar Tengo Sport Sweden AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka ”nya” www.tengo.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 18 november, 2015

ubify.se

ubify.se lanseras...

På ubify.se hittar du ett sortiment av riktigt bra hörlurar (in-ear, on-ear, over-ear, trådlösa), headset, bluetooth högtalare, actionkameror, väskor och tillbehör till din mobil (skydd, skal, laddare, powerbank), iPad och dator.

Ubify.se använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR PLUS paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål.

Vi tackar för förtroendet och önskar Ubify all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka ”nya” www.ubify.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 17 november, 2015

wness.se

wness.se lanseras...

Wness.se är en ny webshop med produkter för för hälsa, kost, träning & skönhet. Butiken har ett mycket brett sortiment på över 6 000 artiklar.

Den nya webshopen grundar sig på Wikinggruppens e-handelsplattform WGR Plus och har bland annat unik och responsiv design för sömlös och automatiskt anpassning till mobiler och surfplattor.  Butiken använder även SSL (https) samt Cloudflare för snabb laddning av sidan oavsett vart i världen besökaren finns.

Vi tackar teamet bakom Wness för förtroendet och önskar dem all lycka med sin …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 2 november, 2015

hatstoreteams.se

hatstoreteams.se lanseras...

Hatstore Teams innebär att alla föreningar i Sverige ges möjligheten att sälja kepsar och mössor med föreningens unika design. Inga kostnader, arbete eller krav på föreningen. Allt som krävs är en anmälan, sedan designar, producerar och säljer Hatstore Teams era kepsar och mössor via en egen sida på hatstoreteams.se.

Är du medlem i en förening? Passa då på att anmäla föreningen till Hatstore Teams och få snygga kepsar med föreningens logotyp. Läs mer om hur det fungerar på http://hatstoreteams.se/anmal/

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 26 oktober, 2015

Swisha i Klarna Checkout!

Använder du Klarna Checkout i din butik hos Wikinggruppen?

Snart kommer e-handlare att kunna integrera Swish direkt i Klarna Checkout. Swish är en efterfrågad betallösning hos kunderna och det kommer att bli ett bra komplement till de andra betalsätten hos Klarna, dvs delbetalning, kortbetalning, internetbank och faktura. Genom att betala med Swish genom Klarna Checkout omfattas kunden även av Klarnas köparskydd. Det innebär att det blir lika säkert att swisha som att betala i efterhand med faktura.

En av de stora fördelarna med Klarna Checkout är att Klarna löpande kan anpassa …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 25 oktober, 2015

Hogia Smart

Stöd för affärssystemet Hogia Smart...

Hogia Smart är ett molnbaserat och prisvärt ekonomisystem avsett för mindre företag. Hogia Smart-serien består av tre integrerade delar – Bokföring, Fakturering och Butikskassa som kan köras fristående eller tillsammans allt utifrån dina behov.­ I affärssystemet får du både fakturering, butikskassa och bokföring, som kan arbeta tillsammans och skapa ett synkroniserat flöde där informationen mellan programmen uppdateras automatiskt.

Genom Hogias butikskassa kan du även sköta dina fysiska butiker och din e­-handel i samma system. Hogia Smart ger därför den mindre e­-handlaren …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 16 oktober, 2015

cupcakehuset.se

cupcakehuset.se lanseras...

Cupcakehuset är ett familjedrivet företag som drivs Claire & Bengt i Färgelanda. Man vill gärna dela med sig av sin passion för cupcakes genom att ha en webbutik som inte bara erbjuder vad du behöver för att skapa egna cupcakes, utan som också är en plats där du kan hitta inspiration, träffa andra människor som delar ditt intresse för bakning och visa dina egna vackra skapelser i bloggen.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens e-handelsplattform WGR Bas och har bland annat …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 7 oktober, 2015

Samarbete med Storebadge

Wikinggruppen inleder ett samarbete med Storebadge...

Storebadge är en plattform för kundomdömen som automatiskt ber dina kunder om feedback efter att varan levererats. Kundernas betyg och omdömets innehåll kan sedan med fördel visas upp i din webbutik då detta ger ökat förtroende och trygghet till dina besökare vilket i sin tur leder till att fler besökare fullföljer sitt köp och på så sätt skapas en positiv spiral.

Wikinggruppen strävar alltid efter att hitta och lyfta fram tjänster och produkter för att öka konkurrenskraften och försäljningen hos våra …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 28 september, 2015

jarvsomotor.se

jarvsomotor.se relanseras...

Järvsö Motor AB är en av Sveriges största mc-butiker. 3,500 kvadratmeter fyllt av Motorcyklar-Tillbehör och verkstad. Ambitionen och huvudsakliga inriktning är att vara en fullserviceanläggning med högsta service inom mc, atv, snöskoter sant trädgårdsmaskiner.

Järvsö Motor AB använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya webbutiken som har över 40.000 produkter med automatisk uppdatering av lager och pris grundar sig på Wikinggruppens e-handelsplattform WGR PLUS och har bland annat unik responsiv design enligt kunds …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 27 september, 2015

Berlin & Son

berlinandson.se samt berlinandson.com lanseras...

Berlin & Son är inspirerat av en passion för det klassiska och stilrena. Bakom varumärket står tre bröder som återförenades från olika håll i världen för att skapa eleganta klockor för stiliga män och kvinnor att älska.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens e-handelsplattform WGR Plus och har bland annat unik och responsiv design för sömlös och automatiskt anpassning till mobiler och surfplattor. Butiken riktar sig framför allt mot en internationell marknad och har därför språk och valutastöd …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 26 september, 2015

newheaven.se

newheaven.se relanseras...

På Newheaven kan du hitta massor av andra mysiga babysaker och bebiskläder för din bebis. Newheaven erbjuder ett brett sortiment av baby produkter för att kunna tillgodose behov hos alla föräldrar och bebisar.

NewHeaven i Fristad AB använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR PLUS paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål för automatiskt anpassning till surfplattor och mobiler.

Vi tackar för förtroendet …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 14 september, 2015

clearlyofsweden.se

clearlyofsweden.se relanseras...

Clearly of Sweden AB  är ett svenskt expansivt företag med kontor och lager i Göteborg. Företaget är experter inom vattenrening och har partnerskap med flera väletablerade internationella amerikanska företag som har mer än 30 års erfarenhet och expertis av tillverkning inom vattenreningsteknologi. Clearly´s produkter är kontrollerade, testade och certifierade efter internationell standards, ANSI/NSF standard och är ISO 9001-2008 certifierade.

Clearly of Sweden AB använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 3 september, 2015

Wikinggruppen blir e-handlare :)

bakplat.se lanseras...

Som en av Sveriges största e-handelsleverantörer har vi på Wikinggruppen i omgångar under åren diskuterat om vi skulle driva en egen webbutik. Vi har utöver en egen utvecklingsavdelning och testmiljö visserligen ett riktigt tight samarbete med många av våra kunder och är lyhörda och snabba att möta deras behov och önskemål för att utvecklas själva samt maximera deras konkurrenskraft men nu tar vi ett steg till. Genom att driva en egen webbutik på affärsmässiga grunder utbildar vi på bästa sätt …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 14 augusti, 2015

teotoki.se

teotoki.se relanseras...

Teotoki erbjuder en kollektion av exklusiva jumpsuits designade av Emelie von Hofsten.

Teotoki använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på vårt WGR PLUS paket och har bland annat unik responsiv design för sömlös anpassning till surfplattor och mobiler.

Vi tackar för förtroendet och önskar teamet på Teotoki all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka teotoki.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 4 augusti, 2015

lilladraken.se

lilladraken.se lanseras...

Lilladraken.se erbjuder Sverige en E-handel som är både trygg och tilltalande även för de små. Vi är både en nystartad E-handel men vi är också nya företagare. Ett nykläckt familjeföretag som vill växa genom genuint förtroende och astronomisk service.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR BAS paket och har bland annat unik och responsiv design för perfekt automatisk anpassning till mobiler och surfplattor. Vi tackar Charlotta & Mattias för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka lilladraken.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 3 augusti, 2015

fonsterfilm.com

fonsterfilm.com lanseras...

Fonsterfilm.com är en webbutik helt specialiserad på att producera och sälja fönsterfilm och insynsskydd. Man har ett mycket stort sortiment av insynsskydd till bra priser.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR BAS paket och har bland annat unik och responsiv design för perfekt anpassning till mobiler och surfplattor. Vi tackar Unikgruppen Sverige AB för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya webbutik.

Besök fonsterfilm.com

 

 

 

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 23 juli, 2015

Frozzypack.se

frozzypack.se lanseras...

Frozzypack är en matlåda med kylfunktion i locket. Idén till detta fick skaparen Carolina Sundberg när hon en dag skulle packa lunchlåda till sin dotter som skulle åka skridskor i skolan. Maten skulle ätas 5 timmar senare och som förälder känns det inte bra att skicka med mat som ska ligga i rumstemperatur så länge. Kylklamp i väska eller kylväska gick inte dottern med på och då föddes en idé om en matlåda med kyla i locket. Frozzypack underlättar vardagen med sina …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 20 juli, 2015

flowerhouse.se

flowerhouse.se relanseras...

På flowerhouse.se kan du skicka blommor med blombud för leverans samma dag!
Att skicka blommor till någon som man tycker om har i alla tider varit ett mycket tydligt sätt att visa uppskattning och på flowerhouse har du ett brett sortiment av blommor och buketter att välja bland för alla typer av händelser och högtider.

flowerhouse.se använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på vårt WGR BAS paket och har …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 16 juli, 2015

Remarketing / Retargeting

Målinrikta din marknadsföring...

Remarketing går ut på att visa riktade annonser för användare som tidigare besökt din webbutik och därmed ”påminna” om dina varor/tjänster. Din annons visas såldes endast för personer som redan visat intresse för ditt företag eller dina produkter och blir därmed mer relevant och målinriktad.

Googles annonsnätverk Google Display Network finns enligt Google på över två miljoner webbsidor och når 85-90 % av alla Internetanvändare. Därför är det förmodligen den bästa utgångspunkten för den som vill komma igång med remarketing.

Läs mer …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 1 juli, 2015

wltr.se

wltr.se lanseras...

På wltr.se hittar du produkter för ansiktsvård, skäggvård och hårvård till män. WLTR är auktoriserade återförsäljare av samtliga varumärken som erbjuds på sidan, du hittar bl.a. produkter från Edwin Jagger, Murad, Recipe for men, Babor, Elemis, Dermalogica, Dovo, Merkur mfl.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR PLUS paket och har bland annat unik responsiv design för perfekt och sömlös anpassning till mobiler och surfplattor. Butiken har även tillbyggd extra funktionalitet i form av en hudanalys-funktion samt ett lite annorlunda menyupplägg.

Vi …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 17 juni, 2015

baggen.se

baggen.se nylanseras...

Baggen.se började med att sälja skogs- och jaktprodukter 1985 och utökade sedan sortimentet med egna utvecklade hundartiklar. De största produkterna i produktionen är hundförarbälten och hundkoppel.

Baggen riktar sig mest till butiker, men säljer även sina produkter till dig som privatperson.

Baggen använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på vårt WGR PLUS paket och har bland annat unik responsiv design för perfekt mobilanpassning.

Vi tackar för förtroendet och önskar Baggenprodukter HB  all …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 12 juni, 2015

leklar.se

leklar.se nylanseras...

leklar.se säljer leksaker av hög kvalitet, både när det gäller hållbarhet och pedagogik. De har funnits sedan 1998 och har förutom webbshoppen också en fysisk butik i Ängelholm, som är fylld av leksaker från golv till tak.

Lek & Lär riktar sig till dig som privatperson, men även förskolor, sjukhus, bibliotek och kyrkor tex. Alla med barn som kan behöva en meningsfull sysselsättning.

Lek & Lär använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 7 juni, 2015

thesofastore.se

thesofastore.se nylanseras...

thesofastore.se erbjuder soffor och möbler för passionerade soffliggare via e-handel och i 2 fysiska butiker.

Oavsett om du vill ha en jättesoffa eller en liten mindre och kompakt modell har The Sofa Store något som passar dig, soffor, möbler och tyger som ingen annan har.

The Sofa Store använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken  grundar sig på vårt WGR PLUS paket och har bland annat unik responsiv design för perfekt mobilanpassning …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 31 maj, 2015

Samarbete med Transvoice

Översätt din webbplats och nå nya marknader

Vill du öka din omsättning och nå nya kunder? Att etablera sig på en ny marknad är lättare än du tror och kan öka din försäljning kraftigt. Wikinggruppen har nu inlett ett samarbete med Transvoice som kan hjälpa dig med det viktiga steget att översätta din butik till ett eller flera nya språk så att du når butikens fulla potential.

Läs mer om översättning och det nya samarbetet.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 8 maj, 2015

hatstore.de

hatstore.de lanseras...

Caps kauft man am besten auf Hatstore.de :)

Hatstore.de är en butik helt anpassad för den tyska marknaden med tyska som enda språk och euro som enda valuta. Då varorna i butiken även skickas från Tyskland så har butiken en momssats på 19%.

Wikinggruppen har byggt en ny internationell webbutik med unik design enligt önskemål samt perfekt mobilanpassning genom responsiv design av butiken. Vi tackar Hatstore för förnyat förtroende och önskar dem all lycka med sin nya ”tyska” webshop.

Gå till …

Läs mer →
Lyckas med en internetbutik

Av Wikinggruppen den 29 april, 2015

Konsten att starta, driva och lyckas med en internetbutik

Idag är det väldigt enkelt att starta upp e-handel, inte minst hos Wikinggruppen som hjälper dig komma igång med en komplett e-handelslösning. Trots att det är en del att tänka på i uppstarten så kommer de riktiga utmaningarna i steg två.

Hur driver jag trafik till min butik och konverterar besökare till kunder?
Hur framgångsrik du blir som e-handlare ligger till stor del i dessa två punkter och det är där du bör lägga fokus och din tid. E-handel …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 7 april, 2015

Wikinggruppen och Klarna i nytt samarbete!

Wikinggruppen och Klarna inleder idag ett nytt och mycket spännande samarbete där Wikinggruppen blir Klarnas första svenska Native Partner. I korthet innebär det följande.

  • Klarna Checkout inkluderat, integration och driftsättning utan någon extra administration.
  • Wikinggruppen kan nu som enda aktör i Sverige erbjuda Klarna Checkout utan fasta kostnader.
  • Marknadens mest efterfrågade kassalösning nu tillgängligt för alla e-handlare, stora som små, genom Wikinggruppen.

Både Wikinggruppen och Klarna har jobbat hårt på att förenkla processerna kring integration och driftsättning och med hjälp av ny teknologi …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 2 april, 2015

ekoratt.se

ekoratt.se lanseras...

Hos ekoratt.se hittar du ett stort ekologiskt sortiment av produkter. Utöver sortimentet i webbutiken så har man i butiken i Göteborg ett brett utbud av frukt & grönt, mejeri, chark, frysta bär, frysta grönsaker mm.

Wikinggruppen har byggt en ny webbutik med unik design enligt önskemål samt mobilanpassning genom en mobilversion av butiken. Vi har också byggt en koppling mot butikens kassasystem, Nutid PC Kassa så att lager mm alltid är synkroniserat mellan fysik butik och webbutik.

Vi tackar Ekorätt AB för …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 2 april, 2015

backesljud.se

backesljud.se relanseras

Hos backesljud.se hittar du produkter inom bilstereo, billarm och gps från välkända varumärken. Man har även en butik och verkstad (Ekerö/Stockholm) där du är välkommen in för att handla eller rådgöra vilka produkter du behöver. Backesljud installerar det mesta inom billjud och larm/GPS samt varningsljus, backkamerasystem och belysning på allt från personbilar, grävmaskiner till tunga lastbilar.

Backesljud har tidigare varit kund hos Wikinggruppen, men bytte i början av 2014 till en annan leverantör. Efter att ha konstaterat att gräset var mindre …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 27 mars, 2015

kattvikdesign.se

kattvikdesign.se relanseras...

kattvikdesign.se säljer egendesignade, stilrena och praktiska ljusstakar i både Skandinavien och Europa. Ljusstaken har funnits sedan 2010 och är omtyckt av såväl privatpersoner som restauranger och företag.

Kattvikdesign använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken  grundar sig på vårt WGR PLUS paket och har bland annat unik responsiv design för perfekt mobilanpassning.

Vi tackar Kattvik Design för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya butik.

Gå till kattvikdesign.se →

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 27 mars, 2015

smadetaljer.se

Smadetaljer.se designar och tillverkar väggdekorer, väggtext, väggord samt prints

Smadetaljer.se bygger på vårt start paket WGR start. Vi tackar Smådetaljer för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya webshop.

Gå till smadetaljer.se →

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 24 mars, 2015

leggings.cool

leggings.cool lanseras...

Leggings.cool är en av världens största leggingsbutiker online och erbjuder i sin nya webbutik över 600 modeller av leggings.

Wikinggruppen har byggt en ny internationell webbutik med unik design enligt önskemål samt mobilanpassning genom en mobilversion av butiken. Vi tackar Leggings.cool för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya webshop.

Gå till leggings.cool →

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 10 mars, 2015

babysway.se

babysway.se lanseras...

Att bli småbarnsförälder är helt underbart, många spännande ögonblick och fantastiska stunder. Men det kan även innebära en mer stressfylld tillvaro och ibland kan det kännas som att tiden inte räcker till.

BabySway har uppfunnit en lösning som gör din livssituation mycket enklare. En portabel robot som automatiskt kör barnvagnen fram och tillbaka och vaggar barnet tryggt till sömns.

Wikinggruppen har byggt en ny butik med unik design enligt önskemål. Vi tackar SALI innovation AB för förtroendet och önskar dem all lycka …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 9 mars, 2015

Ang förändringar på payment.klarna.com

Klarna skickar nu i dagarna ut ett meddelande till alla Klarna kunder rörande förändringar payment.klarna.com. Detta berör inte kunder hos Wikinggruppen och ingen åtgärd behöver därför vidtas.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 7 mars, 2015

ayisah.com

ayisah.com lanseras...

Ayisah.com är en av Skandinaviens största nätbutiker för slöjor, sjalar, abaya, underslöjor och accessoar produkter.

Wikinggruppen har byggt en ny internationell webbutik med design enligt önskemål samt mobilversion. Vi tackar Ayisah Sweden AB för förtroendet och önskar dem all lycka med sin verksamhet.

Gå till ayisah.com →

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 6 mars, 2015

Mobilvänlighet nu en rankingfaktor

Mobilanpassning rankingfaktor i det mobila sökresultatet

Förra veckan  gick Google ut med information på sin officiella blogg om att med start den 21:a april så kommer mobilvänlighet bli en viktig rankingfaktor i den träfflista som genereras vid sökning på en mobil enhet. Att något varit görningen från Googles sida har varit tydligt då man i november började rulla ut en märkning där de webbplatser som Google anser fungerar bättre i mobiltelefoner får texten ”Mobilvänlig sida” framför beskrivningen av webbplatsen. (Vi skrev om detta i dec)

Hög tid att mobilanpassa din …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 6 mars, 2015

moasskafferi.se

moasskafferi.se lanseras...

Hos Moas skafferi hittar du  härliga, roliga, designade, praktiska och färgglada produkter som hör till hemmet och framför allt till köket. Ett skafferi brukar vara placerat i husets hjärta men i det här skafferiet ryms allt från både köksartiklar, matvaror, pappersprodukter, krokar, ljuslyktor och barnens leksaker…. så med andra ord hos Moa´s Skafferi kan du hitta lite allt möjligt.

Wikinggruppen har byggt en ny butik med unik design enligt önskemål. Vi tackar A.Nordell för förtroendet och önskar dem all lycka med …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 27 februari, 2015

lakewoodliving.se

lakewoodliving.se lanseras...

Lakewood beds and living är ett företag vars idé är att tillverka och leverera kvalitetsprodukter med ett smakfullt yttre till ett bra pris. Förutom egen tillverkning av sängar samarbetar man med många kända leverantörer av välkända varumärken inom inredning mm.

Wikinggruppen har byggt en ny webbutik med unik responsiv design enligt önskemål. Vi tackar Lakewood living AB för förtroendet och önskar dem all lycka med sin verksamhet.

Gå till lakewoodliving.se →

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 25 februari, 2015

Artikelfiltrering

Avancerad filtrering för varugrupps och kategorisidor

En fördel med e-handel är att man kan upprätthålla ett stort sortiment. Med många artiklar kan det dock bli svårt för din besökare att hitta rätt vilket ställer krav på tydlig struktur och bra sökfunktionalitet för bästa konvertering. Ett bra och uppskattat komplement till detta i din e-handel är ett artikelfilter som ger kunden möjlighet att snabbt och enkelt hitta till rätt produkt.

Läs mer om Wikinggruppens modul för artikelfiltrering ->

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 24 februari, 2015

tippelitopp.se

tippelitopp.se lanseras

Tippelitopp är en butik på internet med allt som kan tänkas behövas under barnens uppväxtår. Du hittar allt från vardagliga leksaker till personliga och vackra doppresenter. I sortimentet finns även en härlig blandning av bl.a exklusiv inredning som passar både stora som små. Vi på Tippelitopp värdesätter kvalitet och popularitet för att du som kund ska känna dig så nöjd som möjligt.

Wikinggruppen har byggt en ny butik med unik design enligt önskemål. Vi tackar Tippelitopp för förtroendet och önskar dem all lycka …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 11 februari, 2015

Ny lösenordspolicy – Smartermail

En av våra driftleverantörer har nu höjt kraven på styrkan vad gäller lösenord i smartermail miljön, detta då det löpande uppstår säkerhets och följdproblem i form av svartlistning av mailservrar etc på grund av för enkla lösenord. Vid inloggning på smartermails webmail får man nu en uppmaning att sätta ett nytt bättre lösenord om det nuvarande är för svagt. Det som gäller nu är minst 7 tecken ,stor bokstav, liten bokstav, siffra, och specialtecken. Obs att detta endast gäller när man …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 8 februari, 2015

hatshop.se responsiv

hatshop.se har nu fått responsiv design som skall leda till ökad grad av konvertering av de besökare på hatshop.se som använder mobila enheter. Läs mer om konvertering och responsiv design

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 1 februari, 2015

playlek.se

playlek.se relanseras...

PlayLek.se är en webbutik som har specialiserat sig på bilar, flygplan och andra leksaker från filmerna Disney Cars / Bilar och Planes / Flygplan. Butiken har funnits sedan 2009.

Playlek använde tidigare en annan etablerad e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Wikinggruppen har byggt en ny webbutik enligt önskemål. Butiken har bland annat unik responsiv design. Vi tackar PlayLek  för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya butik.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 1 februari, 2015

thehappyfactory.se

thehappyfactory.se lanseras...

The happy factory erbjuder unikt illustrerade presentförpackningar fyllda med spännande upplevelser för barn i Stockholmsområdet – en fin present för hela familjen!

Wikinggruppen har byggt en ny responsiv webbutik enligt önskemål. Vi tackar The happy factory AB för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya butik.

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 27 januari, 2015

fjadrandestavar.se

fjadrandestavar.se lanseras...

Här hittar du som namnet antyder Fjädrande stavar som är ett multifunktionellt träningsredskap som har större och bredare användningsområde jämfört med stumma stavar.

Wikinggruppen har byggt en ny internationell webbutik enligt önskemål med ett separat domännamn för den engelska delen. Vi tackar Fjädrande stavar för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya butik.

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 16 januari, 2015

Mobil e-handel

Det är dags att mobilanpassa din webbutik nu...

Anders Karlsson som driver webbutikerna Barahandtag och Kutts (som båda ligger hos Wikinggruppen) har skrivit ett utmärkt gästinlägg på vår blogg under ämnet mobilanpassning för e-handel.

Vi bloggar på adressen wikinggruppen.nu och du hittar bloggposten här:
2015 blir året då mobil e-handel blir e-handel

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 15 januari, 2015

shop.yanzi.se

shop.yanzi.se lanseras...

Yanzi gör det möjligt för dig att hålla koll på och följa vad som händer på dina Platser var du än befinner dig i världen. Yanzi-sakerna tillåter dig att mäta temperatur, luftfuktighet och energiförbrukning, detektera rörelse och slå på och av lampor och apparater på distans.

Wikinggruppen har byggt en ny webbutik enligt önskemål. Butiken har bland annat unik responsiv design
Vi tackar Yanzi Networks AB för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya butik.

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 14 januari, 2015

Klarna slutar stödja SSL 3.0

Klarna meddelar nu att man slutar stödja SSL 3.0, dvs en gammal version av SSL. Detta påverkar inte din webbutik hos Wikinggruppen på något sätt.

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 28 december, 2014

kaffemaskiner

Kaffemaskiner.se lanseras

På kaffemaskiner.se kan du hitta marknadens bästa kaffe och espressomaskiner. Där finns även ett stort sortiment av tillbehör och färskrostade hela exklusiva kaffebönor inom kategorin specialkaffe.

Wikinggruppen har byggt en ny webbutik enligt önskemål. Butiken har bland annat unik responsiv design samt använder ssl/https över hela sidan.

Vi tackar Scandinavian Coffee Concept AB för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya butik.

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 15 december, 2014

Mobilvänlig webbplats?

Google har nu börjat märka mobilvänliga webbplatser..

Under november började Google rulla ut en ny märkning i träfflistan för mobilsurfare. I sökträffarna står det nu om en sida är mobilvänlig eller inte om du surfar med en mobil. De webbplatser som Google anser fungerar bättre i mobiltelefoner får texten ”Mobilvänlig sida” framför beskrivningen av webbplatsen.

En kvalificerad gissning är att Google i framtiden kan komma att reducera synligheten i träfflistan för icke mobilvänliga webbplatser om sökningen genomförs på en mobil.

https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/ kan du kontrollera om Google …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 23 november, 2014

Seth & Sally

sethandsally.com lanseras...

sethandsally.com är en ny skönhetsbutik med höga ambitioner. De varumärken man jobbar med är noggrant utvalda och auktorisering samt certifiering ger trygghet.

Wikinggruppen har byggt en ny webbutik enligt önskemål. Butiken har bland annat unik responsiv design, skräddarsydd filtreringsfunktion samt använder ssl/https över hela sidan.

Vi tackar Sethandsally Sweden AB för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya butik.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 17 juli, 2014

Kutts.se

kutts.se lanseras...

På www.kutts.se hittar du trimmers för skägg och hår, saxar, hårblåsar och tänger för håret av absolut högsta kvalitet.

Wikinggruppen har byggt en ny webbutik enligt önskemål. Vi tackar återigen AndersIvar AB för förtroendet och önskar all lycka även med denna butik. Detta är den 3:e butiken vi bygger åt AndersIvar AB, tidigare har vi byggt www.brandbynature.se samt www.barahandtag.se

Läs mer →