Nyheter

Håll koll på det senaste från wikinggruppen.

Storvreta Möbler

Av Sandra Rehn den 20 februari, 2018

Storvreta Möbler

Ny kund hos Wikinggruppen...

Storvreta Möbler är Upplands största möbeloutlet och hos dem kan du fynda allt från soffor till mattor till matgrupper och mycket mera. Deras filosofi kan sammanfattas i att möbler av bra kvalitet inte ska behöva kosta en förmögenhet och de räknar kundbemötandet som en av de viktiga framgångsfaktorerna.

Storvreta Möblers webbutik bygger på Wikinggruppens bas-paket och vi vill hälsa dem hjärtligt välkomna till oss! Vi ser fram emot att följa Storvreta Möblers resa framåt!

Välkomna att besöka:

Läs mer →
Bildspel Slide Show Slides Carousel

Av Sandra Rehn den 16 februari, 2018

Bildspel – ofta en dålig idé

Ny artikel på bloggen...

Nu ligger en ny artikel uppe på bloggen där vi listar 11 anledningar till varför bildspel suger (nästan jämt). En kontroversiell ståndpunkt kan tyckas, men som delas av många experter.

Läs gärna artikeln och återkom med dina egna synpunkter. Håller du med eller har du andra erfarenheter?

Artikeln hittar du här!

 

 

Läs mer →
Bageri Bakrummet Wikinggruppen

Av Sandra Rehn den 12 februari, 2018

Bageri Bakrummet

Nybakat bröd direkt hem till dörren...

I Svartsjö ligger det lilla bageriet Bakrummet som tagit sin verksamhet ut på nätet. De levererar bland annat till Södra Ekerö, och säljer dessutom sitt bröd i ett antal fysiska butiker.

Bakrummets webbutik bygger på Wikinggruppens WGR Bas-paket, och vi ser mycket fram emot att följa med på deras tillväxtresa framöver!

Välkomna att besöka bageri Bakrummet: https://bageribakrummet.se/ :)

Läs mer →
Bohostyle Wikinggruppen

Av Sandra Rehn den 9 februari, 2018

Boho style

Ny butik hos Wikinggruppen...

Boho Style är en webbutik för mode och inredning där man blandar fantastiska handgjorda saker i material från naturen med unika vintageprodukter. Resultatet är ett litet smyckeskrin för den som vill skapa sig en personlig stil, eller addera en vacker detalj i hemmet, utan att för den skull slita för mycket på jordklotet.

Boho Styles webbutik bygger på WGR Bas-paketet och vi vill hälsa dem hjärtligt välkomna till oss på Wikinggruppen, samt också tacka för möjligheten att få …

Läs mer →
Radical organics Pacific Rim Natural Foods Europe

Av Sandra Rehn den 5 februari, 2018

Pacific Rim Natural Foods Europe AB

Ny kund hos Wikinggruppen...

Pacific Rim Natural Foods Europe är exklusiv distributör av ekologiska kokosprodukter i Europa för Radical Organics. Deras produkter är 100% ekologiska, glutenfria, GMO-fria, utan tillsatser och innehåller dessutom endast naturliga ingredienser.

Pacific Rim Natural Foods Europes webbshop grundar sig på vårt WGR plus-paket och vi är mycket glada att få vara en del av deras e-handelsresa framöver!

Välkommen att besöka https://prnf.eu/ :)

Läs mer →
Nya medarbetare på Wikinggruppen

Av Sandra Rehn den 2 februari, 2018

Nya Wikingar på skutan

Det rullar på bra hos oss på Wikinggruppen och som ni kanske såg härom veckan söker vi just nu nya talanger.

Vi vill dock också gärna ta tillfället i akt att presentera några av medarbetarna som faktiskt tillkom redan under 2017.

Först ut: Nicklas, Petter, Jonas och Sandra.

Välkomna!

Läs mer →
FOTO: IDUN minerals

Av Sandra Rehn den 1 februari, 2018

IDUN minerals, nordisk kosmetik på arabiska

En av alla våra spännande kunder är IDUN minerals som verkar inom skönhets- och kosmetikbranschen. De har siktet inställt på expansion och hittills verkar det mesta gå deras väg.

I vår intervju med IDUN minerals marknadschef Gabriella Sjödin, berättar hon bland annat om IDUNs framtidsplaner och delar med sig av sina bästa tips till andra e-handlare.

Till intervjun med IDUN minerals.

Läs mer →
General Data Protection Regulation

Av Sandra Rehn den 26 januari, 2018

GDPR – Vår bild av den nya lagen

Personuppgiftslagen (PUL) ersätts från och med den 25:e maj 2018 med GDPR (General Data Protection Regulation). Med anledning av detta publicerar vi därför en artikel på bloggen där vi ger vår syn på den nya lagen och vad den kommer att innebära, både för er och för oss.

Förhoppningsvis ligger ni alla redan i framkant och har varit duktiga på att se över era register, men vi rekommenderar ändå att ni tar er tid att läsa igenom artikeln för att se …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 19 januari, 2018

Wikinggruppen växer – Vill du växa med oss?

Wikinggruppen är med ca 1 700 levererade webbutiker en av Sveriges största e-handelsleverantörer. Vi växer stadigt för varje år som går och är nu drygt 30 anställda som hjälper allt från små enmansföretag till börsnoterade bolag med e-handel och systemutveckling. Nästan 95% av våra kunder rekommenderar oss till andra enligt en undersökning vi gjort. I och med den starka tillväxten behöver vi kontinuerligt förstärka med nya medarbetare på alla avdelningar. Vill du bli en del av ett grymt team som …

Läs mer →

Av Sandra Rehn den 12 januari, 2018

Så jobbar du bäst med marknads-sms

I samband med att vi sänkt priserna på SMS, publicerar vi nu en artikel där vi samlat våra bästa tips & trix för hur du använder SMS som marknadsföringskanal.

Artikeln om marknadsföring via SMS finner du här, och prisinformation om SMS-tjänsten i din webbutik finner du här.

Trevlig läsning!

 

 

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 7 januari, 2018

Prissänkning på SMS

Efter att ha bytt samarbetsleverantör vad gäller SMS kan vi nu glädjande nog sänka kostnaden för utgående sms till SEK 0,60 + moms per mottagare, oavsett till vilket land det skickas. Det nya priset gäller för alla sms som skickats från och med 2018-01-01.

Skicka ett SMS och avisera när du skickat kundens varor eller när dessa finns att hämta hos dig. Informationen når fram till din kund direkt, du sparar värdefull tid och ger dina kunder en bra service. Avisering …

Läs mer →

Av Sandra Rehn den 31 december, 2017

Gott nytt år!

Från oss alla, till er alla...

Vi på Wikinggruppen vill börja med att tacka alla kunder, samarbetspartners och vänner för ett fantastiskt bra och roligt 2017! Vi har haft en stor kundtillströmning under året och tagit in nya duktiga medarbetare varpå vi nu är 33 st som arbetar här med att hjälpa våra kunder att lyckas.

Tillsammans med vår driftleverantör har vi under året gått igenom hela driftmiljön och förstärkt samt uppdaterat över hela linjen. Vi har även kunnat lägga rejält med resurser på utveckling av e-handelsplattformen, …

Läs mer →

Av Sandra Rehn den 22 december, 2017

Slipa sidan

... med din statistik från Google Analytics

Vid första anblick får man lätt en släng av panik över antalet vyer och länkar kors och tvärs i Google Analytics. Men, frukta icke, i vår senaste och avslutande artikel om Google Analytics hjälper vi dig att bena ut var du faktiskt hittar informationen du söker.

Naturligtvis har vi inte kunnat lista precis alla vyer, de är som sagt väldigt många, men förhoppningsvis kommer du efter att ha testat dig fram med hjälp av vår guide känna dig lite säkrare och …

Läs mer →

Av Sandra Rehn den 11 december, 2017

Grundfunktioner i Google Analytics

Breaking down the basics...

För att kunna börja strukturera upp den data som Google Analytics samlar in behöver du bland annat ställa in måladresser. En måladress är den sidan din kund landar på när den utfört en handling, till exempel tacksidan där man landar efter ett genomfört köp.

Hur du ställer in måladresserna går vi igenom i vår nya artikel och vi visar även hur du kan filtrera statistiken i olika vyer för att se vilken surfenhet din kund använder, eller hur många klick som …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 10 december, 2017

mrtuning.se

MR.TUNING byter till Wikinggruppen...

Hos mrtuning.se hittar du ett välbeprövat sortiment av tuning- och väghållningsprodukter utformat efter kundernas önskemål. Målet är att ha ett komplett sortiment utav tuning, styling samt väghållningsprodukter till marknadens populäraste bilmodeller. Detta har man lyckats väl med och man har idag över 25 000 kunder.

Mrtuning använde tidigare en annan lösning för sin e-handel men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform, vilket vi så klart är väldigt glada över. Den nya webbshoppen grundar sig på Wikinggruppens WGR Enterprise paket. …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 8 december, 2017

Planerat underhåll 12/12 – Idefix

För att säkerställa bästa möjliga driftmiljö i form av prestanda och stabilitet för webbplatser samt e-post behöver vi fasa ut en äldre server som primärt används av webbhotellkunder. Denna kommer då ersättas av en ny server. Arbetet med förnyandet har skett i etapper och nu är det dags för det sista steget med start under natten/tidig morgon den 12/12 kl 00:10.

Berörs jag av detta?
Arbetet berör endast en server i vår driftmiljö som används av webbhotellkunder och vi kommer kontakta berörda …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 5 december, 2017

Vi söker en frontendutvecklare!

Vill du växa med oss och jobba i ett grymt gäng?

Wikinggruppen befinner sig i en stark expansionsfas med många nya uppdrag från nya och gamla kunder. För att kunna ta hand om samtliga kunder på bästa sätt behöver vi nu förstärkning och söker nu en frontendutvecklare inom e-handel till vårt kontor i Hudiksvall. Se Lediga tjänster för mer info.

Något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Läs mer →

Av Sandra Rehn den 4 december, 2017

Koppla Google Analytics till din webbshop

Lätt som en plätt med vår steg-för-steg-guide...

Att koppla ihop Google Analytics med din webbutik har aldrig varit enklare. Följ bara de enkla anvisningarna i vår senaste artikel om Google Analytics.

Artikeln finner du här.

 

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 27 november, 2017

Black Weekend – så gick det!

Eller kanske black week...

Efter en helg med vak och extra jourhållning kan vi nu summera Black Friday-helgen. Allt har flutit på riktigt bra utan incidenter eller störningar trots riktigt hög trafik periodvis!

Det är tydligt att köpen detta år spritts ut mer än under 2016 då många nu tjuvstartade sina kampanjer redan på onsdagen. Vi såg visserligen en rejäl ökning på fredagen jämfört med 2016 men det är helgen som helhet som sticker ut där vi fre – sön ser en ökning av antalet …

Läs mer →
Google Analytics-konto

Av Sandra Rehn den 27 november, 2017

Google Analytics – Starta konto

Ny steg-för-steg-guide ute...

Nu har vi satt ihop en snabbguide där vi på några minuter hjälper dig att starta ett Google Analytics-konto samt göra de viktigaste initiala inställningarna.

I nästa artikel går vi igenom hur du kopplar ihop kontot med din webbutik och på så sätt börjar logga dina besökare och deras aktivitet i din webbshop.

Här finner du steg-för-steg-guiden som visar hur du startar ditt Google Analytics-konto.

Lycka till!

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 21 november, 2017

Extraöppet i supporten med anledning av Black Friday

Med anledning av den stundande Black Friday helgen kommer samtliga avdelningar på Wikinggruppen att jobba extra under veckan. Vi förlänger även telefontiderna till 16:30 på supportavdelningen och kommer ha förstärkt jour under fre-mån. Vi har tidigare i november tillsammans med vår driftleverantör förstärkt samtliga servrar med mer processorkraft samt arbetsminne så nu känner vi oss redo. Bring it on! :)

Läs mer →
Wikinggruppen och Droshis loggor

Av Wikinggruppen den 20 november, 2017

Wikinggruppen går in som delägare i Droshi

Wikinggruppen har nu gått in som delägare i dropshippingbolaget Droshi. Vi ser en rad fördelar med detta djupare samarbete för våra gemensamma kunder.

– På Wikinggruppen jobbar vi ständigt tillsammans med våra e-handelskunder för att öka deras försäljning och konkurrenskraft. Att vi nu går in som delägare i Droshi, samt bygger en integration mot deras plattform, gör att vi förenklar för nya och befintliga kunder att kunna sälja via dropshipping. Antingen fullt ut, eller som ett komplement till eget sortiment och …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 19 november, 2017

Optimera din webbutik för julhandeln!

Tips inför julhandeln som för många är årets viktigaste försäljningsperiod...

Har du förberett och optimerat din webbutik för julhandel?

Om du inte redan har börjat jobba med att förbereda din webbutik för julhandel så är det hög tid nu! Julhandeln är i full gång redan under november, inte minst under den kommande Black Friday helgen. Under perioden den 20/11 till den 20/12 (cirka) är julhandeln som mest intensiv och dessa dagar är naturligtvis mycket viktiga för många e-handlare.

Vi har på vår blogg e-handelsinspiration samlat lite tips och tankar kring vad du …

Läs mer →
Statistik

Av Sandra Rehn den 16 november, 2017

Statistik för e-handlare

Google Analytics och Wikinggruppens returmodul...

Vikten av statistik för dig som e-handlare kan inte understrykas noga nog. Med dagens verktyg kan den berätta vem din kund är, på nära nog detaljnivå.

Ur vår returmodul kommer du kunna extrahera matnyttig information som exempelvis kan hjälpa dig att optimera dina säljtexter. Nu kompletterar vi dessutom det med en serie artiklar som går igenom grunderna i det populära statistikverktyget Google Analytics.

I Google Analytics 1, går vi grundligare igenom vilken typ av statistik som du kan få fram, samt hur …

Läs mer →

Av Sandra Rehn den 13 november, 2017

Bamsesbollar.se

Bamses Bollar byter till Wikinggruppen...

Bamsesbollar.se drivs av Jenny Bergdahl och har idag Sveriges största sortiment av hundrasprodukter.  Jenny samarbetar med konstnärer över hela världen för att ta fram sina produkter och en del av dessa är endast tillverkade i ett unikt exemplar. När företaget startades 2003 låg fokus på hundleksaker, men idag säljer bamsesbollar.se främst andra typer av hundrasprodukter så som inredningsdetaljer med hundmotiv.

Bamses Bollar använde tidigare en annan lösning för sin e-handel men har nu gått över till Wikinggruppens plattform, vilket vi så …

Läs mer →

Av Sandra Rehn den 10 november, 2017

Wikinggruppens kommande returmodul recenseras

Tomas Arvidsson på dunken.se recenserar Wikinggruppens kommande returmodul...

Tomas Andersson, VD på dunken.se, har de senaste månaderna fått agera testpilot för Wikinggruppens nya returmodul. I intervjun som vi gjort med honom ger han sin syn på modulen och berättar hur den hjälper honom och dunken.se i verksamheten. Eftersom Tomas har gedigen erfarenhet från e-handel, han har varit verksam sedan 2003, bad vi honom naturligtvis också om hans bästa tips till nya e-handlare.

Wikinggruppen går nu in i testfast 2 av returmodulen, och vi beräknar att kunna släppa den …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 9 november, 2017

Förstärkning av samtliga servrar 15/11

Mer resurser i form av minne och cpu inför Black Friday & Julhandeln...

I samband med ett planerat underhållsarbete på en server under natten/tidig morgon den 15/11 passar vi även på att förstärka alla övriga driftservrar inför Black Friday & julhandel!

Vår driftleverantör kommer då justera upp resurser vad gäller processorkraft samt arbetsminne på samtliga driftservrar hos Wikinggruppen. I samband med arbetet kan man då under natten komma att behöva göra en omstart av respektive server för att få de utökade resurserna på plats. Den eventuella nertiden per server beräknas dock i sådana fall endast …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 8 november, 2017

Planerat underhåll 15/11 – Obelix

För att säkerställa bästa möjliga driftmiljö i form av prestanda och stabilitet för webbplatser samt e-post behöver vi fasa ut en äldre server. Denna kommer då delas upp i flera mindre nya servrar. Arbetet kommer ske i etapper och det är nu dags för det sista steget med start under natten/tidig morgon den 15/11.

Berörs jag av detta?
Arbetet berör endast en server i vår driftmiljö och vi kommer kontakta berörda kunder direkt. Har du inte fått ett mail om detta är …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 4 november, 2017

resväskor.se

resväskor.se lanseras

På resväskor.se finner du som namnet antyder resväskor och accessoarer i en massa olika utföranden. Mjuka, hårda, 2-hjul, 4-hjul och i många storlekar. Väskorna är utvalda med största omsorg av teamet bakom resväskor.se

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket. Vi tackar för förtroendet och önskar Nordic Nomads AB all lycka med sin webbutik hos Wikinggruppen.

Välkommen att besöka https://resväskor.se/ :)

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 2 november, 2017

Egen server till din e-handel?

Egen server med övervakning och åtgärd 24/7...

Har du mycket besökare och många ordrar per dag och/eller en årsomsättning på ca 4 miljoner eller mer?

Då kanske det är dags för en helt egen server till din webbutik med övervakning samt åtgärd 24/7/365.

Med en sk managed server tar driftspecialister från Oderland AB fullt ansvar för driften och sköter även det löpande underhållet av din server. Din webbutik driftas därmed tryggt i en helt avskild och mycket kraftfull miljö där du kan nyttja hela serverns resurser själv. Servern som …

Läs mer →

Av Sandra Rehn den 30 oktober, 2017

Marknadsföring via sociala medier 3 – annonsera enkelt med Facebook

Från A till Ö i Facebookannonsering...

Efter de två tidigare artiklarna i serien släpper vi nu Marknadsföring via sociala medier 3 – annonsera enkelt med Facebook. I den går vi steg-för-steg igenom proceduren och visar hur du busenkelt sätter upp din allra första Facebookannons. För att göra det så enkelt som möjligt för nybörjaren hoppar vi över de mer avancerade funktionerna, att komma igång är trots allt det viktigaste av allt, finliret kan man alltid jobba vidare på längre fram.

Vi på Wikinggruppen hoppas att vår artikelserie …

Läs mer →

Av Sandra Rehn den 27 oktober, 2017

Marknadsföring via sociala medier 2 – Gör dig startklar

Hur du lägger grunden för att kunna annonsera...

Nu finns del två i vår artikelserie Marknadsföring via sociala medier ute på vår blogg. I den går vi steg-för-steg igenom hur du startar en företagssida på Facebook och hur du sedan sätter upp ett Business Manager-konto kopplat till denna. Dessa är det två komponenter som behövs för att du ska kunna lägga upp din allra första annons på Facebook, vilket vi i del tre kommer hjälpa dig att göra.

Artikeln finner du här:

Marknadsföring via sociala medier 2 – Gör …

Läs mer →

Av Sandra Rehn den 20 oktober, 2017

Marknadsföring via sociala medier 1 – hitta kunder i de digitala kanalerna

Var börjar man...

Det är inte alltid lätt att veta i vilken ände man ska börja när det kommer till sin marknadsföring. Något som vi på Wikinggruppen verkligen vill slå ett slag för är att ta chansen att synas via sociala medier och vi har därför skapat en serie av inlägg där vi guidar dig igenom processen.

Detta är den första delen som släpps, och i den fokuserar vi på att lite mer grundligt förklara just varför du bör marknadsföra dig via sociala medier.

För …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 18 oktober, 2017

artyswede.se

artyswede.se lanseras...

Arty Swede AB har ambitionen att konst ska vara tillgängligt för fler. Med posterformatet görs det möjligt på ett enkelt sätt. På artyswede.se hittar du unika och omsorgsfullt utvalda motiv som förhoppningsvis ska kunna inspirera dig.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket. Vi tackar för förtroendet och önskar  Arty Swede AB all lycka med sin webbutik hos Wikinggruppen.

Välkommen att besöka https://artyswede.se/ :)

Läs mer →

Av Sandra Rehn den 13 oktober, 2017

Black Friday – 24:e november

En av årets viktigaste handelsdagar...

Black Friday har de senaste fyra åren seglat upp som en av årets absolut största handelsdagar. Under 2016 kunde vi på Wikinggruppen exempelvis se att försäljningen under Black Friday, hos våra kunder, var mer än dubbelt så hög som snittet under de övriga dagarna i november. Hela 7% av novembers försäljning skedde under Black Friday, vilket tydligt visar hur viktig dagen blivit för e-handlare.

Då vi på Wikinggruppen så klart vill hjälpa våra kunder att få ut mesta möjliga av sin …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 7 oktober, 2017

bb-sweden.se

bb-sweden.se relanseras...

På bb-sweden.se hittar du exklusiva & snygga beslag till ditt kök, badrum eller garderob. Man har ett brett utbud av knoppar, krokar, handtag & klädhängare som finns i flera färger och material som mässing, koppar, krom & rostfritt stål.

Bakom bb-sweden står Bäccman & Berglund Sweden som är ett high-end varumärke inom beslag. Bäccman & Berglund Sweden grundades 2008 och säljer idag beslag till företag över hela världen.

bb-sweden.se använde tidigare en annan lösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 7 oktober, 2017

posteroux.se

posteroux.se lanseras...

På posteroux.se hittar du posters med unika och urbana motiv samt eleganta ramar i guld & svart. Kombinera posters med stilrena ramar och skapa trendiga tavlor till ditt hem eller kontor.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket. Vi tackar för förtroendet och önskar panad AB all lycka med sin webbutik hos Wikinggruppen.

Välkommen att besöka posteroux.se :)

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 1 oktober, 2017

doftbox.se

doftbox.se relanseras...

Doftbox.se vill dela med sig av deras passion för dofter med ett sortiment av kvalitativa doftprodukter som luftrenare, doftljus, doftpinnar och doftoljor, handplockade från utvalda leverantörer. Målet är att attrahera såväl doftsinnet som ögat genom att erbjuda estetisk vackra produkter. I sortimentet ingår bland annat Aroma Diffuser som både ökar kvalitén på luften du andas in och sprider en ljuvlig mist av din favoritdoft.

Doftbox.se använde tidigare en annan e-handelslösning (Woocommerce) men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 23 september, 2017

Konverteringsoptimering

Sälj mer genom att förenkla för dina besökare...

Som e-handlare har du säkert spenderat mycket tid och pengar på att på olika sätt driva trafik till din webbutik, men hur stor andel av dem blir kunder?

Den så kallade konverteringsgraden varierar från butik till butik och mellan branscher men ligger för svenska webbutiker i snitt mellan 2-3%. Det betyder konkret att ca 97-98 av 100 besökare INTE handlar i din butik! Kan du få fler besökare att handla hos dig för samma trafikkostnad är därför mycket vunnit.

Läs mer om …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 22 september, 2017

zoostore.nu

zoostore.nu lanseras...

ZooStore.nu lanserades under 2017 med målet att göra det enklare och trevligare att handla produkter till sitt husdjur. Man har som mål att erbjuda ett brett sortiment av varierade produktkategorier till marknadens mest konkurrenskraftiga priser inom husdjurstillbehör, leksaker och foder på nätet.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket som har anpassats lite för att passa Zoostores verksamhet perfekt. Vi tackar för förtroendet och önskar Hus Och Hemma Gyllensvaan AB all lycka med sin andra webbutik hos Wikinggruppen.

Välkommen …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 22 september, 2017

hippstick.se

hippstick.se relanseras...

Hippsticks garner är handplockade till dig – av HippStick. Det är garner man själv vill sticka i och som dom hoppas att du också skall gilla. Hippsticks garn mönster lutar en hel del mot designerhållet och i dagsläget finns här många snygga mönster från vårt vackra grannland Danmark. I de flesta fall är designerns namn utskrivet för att du skall kunna välja design från din favoritdesigner.

Hippstick använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 31 augusti, 2017

Uppgradering – Driftmiljö

För att säkerställa bästa möjliga driftmiljö i form av prestanda och stabilitet för våra e-handlare kommer en av våra driftleverantörer med start under V36 börja uppgradera Wikinggruppens samtliga servrar. Arbetet kräver en omstart av respektive server vilket ger en nertid på ca 2-5 minuter under vilket berörda webbplatser inte kommer vara nåbara. Omstarterna kommer i möjligaste mån förläggas till tidig morgon för minsta möjlig störning.

Uppgraderingen innebär bla att vi kommer ha möjlighet att jobba med HTTP/2. Detta är en vidareutveckling av …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 30 augusti, 2017

Sälj till andra länder i din webbutik!

Vad är bra att tänka på vid försäljning till andra länder?

När företaget går bra och det finns utrymme för nya satsningar är det naturligt att rikta blicken utanför landets gränser. Sverige är ett litet land och e-handel är en bransch med de bästa tänkbara förutsättningarna att fungera internationellt. Genom att bredda sitt fokus till Norden, Europa och resten av världen går det i teorin och praktiken att mångdubbla sin kundkrets.

Läs mer om vad du bör tänka på i en ny artikel på vår blogg, https://wikinggruppen.nu/e-handel/salj-till-andra-lander-i-din-webbutik/ 

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 27 augusti, 2017

Dynamisk rekommendationsmotor

Öka din konvertering med datadriven optimering

Nu har Wikinggruppen tagit fram en ny rekommendationsmotor! Med hjälp av den nya modulen ”Rekommendationer” kan du  sätta upp en automatiserad och datadriven lösning för att få en dynamisk och optimerad visning av rekommenderade produkter för dina besökare. Butiken anpassar sig alltså automatiskt och löpande med hjälp av en algoritm som utifrån statistik och beteendemönster optimerar produktvisningen vilket ger både ökad kundnöjdhet men framför allt, ökad konvertering.

Läs mer om den nya rekommendationsmotorn och vad den kan göra för din verksamhet här, 

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 23 augusti, 2017

Skapa trygghet och förtroende i din webbutik!

Som e-handlare har du säkert tänkt till både en och två gånger vad gäller känslan av trygghet och säkerhet i din webbutik, men är det tydligt för besökarna? För att dina besökare ska överväga att bli kunder måste din webbutik förmedla både trygghet och säkerhet – före, under och efter köpet.

Skapa en känsla av trygghet och förtroende och sälj mer!
Genom att framstå som, och vara, en trygg webbutik går det att öka konverteringen dvs försäljningen på samma antal besökare. …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 16 augusti, 2017

Hur driver man trafik till sin webbutik?

Nyckeln till framgångsrik e-handel...

Sökmotoroptimering är en marknadsföringskanal som är bra att ständigt ha i bakhuvudet för att få besökare och potentiella kunder till sin webbutik , men det är främst en långsiktig strategi och bara en av flera trafikkällor.

Sökordsannonsering med Google AdWords är den i särklass största trafikkällan för många e-handlare. Betald annonsering ger dig också helt andra möjligheter att rikta trafiken, testa nya idéer omedelbart och även analysera resultatet av dina kampanjer snabbt. Allt som du lär dig i andra marknadsföringskanaler kan …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 11 augusti, 2017

jaktbelysning.se

jaktbelysning.se lanseras

På jaktbelysning.se finns det mesta inom belysning, till Jakt / Väktare / Sport / Fritid m.m. Så gott som alla ficklampor samt pannlampor är klassade med IPX8 samt 5 års garanti.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket. Vi tackar för förtroendet och önskar Prylexperten Väst all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka jaktbelysning.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 11 augusti, 2017

Sökmotoroptimering – The Basics

Få koll på det grundläggande inom SEO...

På lång sikt är det normalt mycket viktigt för din verksamhet att ranka högt på för dig viktiga sökord i Google. Sökmotoroptimering handlar mycket om att hjälpa Google att kunna leverera så relevanta sökresultat som möjligt till användarna. Genom att optimera, eller i klarspråk förtydliga, din sajt hjälper du alla inblandade. Google får hjälp att hitta rätt innehåll, användarna får svar på sina frågor och du får mer trafik från din mer framträdande placering i sökresultaten. Ett bra sökresultat är ett …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 8 augusti, 2017

Vi söker en projektledare!

Vill du växa med oss och jobba i ett grymt gäng?

Wikinggruppen befinner sig i en stark expansionsfas med många nya uppdrag från nya och gamla kunder. För att kunna ta hand om samtliga kunder på bästa sätt behöver vi nu förstärkning och söker nu en projektledare inom e-handel till vårt kontor i Hudiksvall. Som alltid är vi också intresserade av duktiga utvecklare :) Se Lediga tjänster för mer info.

Något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 5 augusti, 2017

Livechatt till din webbutik

Få högre kundnöjdhet och öka din försäljning med en livechatt...

Att lägga in en livechatt i sin webbutik är normalt sett en åtgärd som gör fler av dina besökare till betalande kunder, dvs höjer din konvertering rejält. Besökaren uppskattar möjlighet till dialog och det ger förutom ökad försäljning även ökad kundnöjdhet. Du får  dessutom en inblick i vad det besökarna vill veta och vad de saknar i butiken och du därmed kan förbättra eller förtydliga.

Det finns kort sagt ett antal bra skäl till att lägga in en livechatt på din …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 4 augusti, 2017

Lagerloopen.se

lagerloopen.se lanseras...

Ny lanseras ett helt nytt koncept kring byggutrustning där man mixar fördelar från inhyrning och eget ägande till en kostnadseffektiv och smidig modell. Affärsmodellen går ut på att Lagerloopen förser byggarbetsplatser med byggföretagens egenägda byggutrustning och förenklar eller tar bort deras insatser kring inköp, lagerhållning, service, bokning av material, transporter och hantering ute på arbetsplats.

Wikinggruppen har fått uppdraget att designa sidan samt bygga upp den underliggande tekniska plattformen. Vi tackar för förtroendet och önskar Lagerloopen AB all lycka med sitt …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 31 juli, 2017

shoepanda.com

shoepanda.com lanseras...

Shoepanda med säte i Åkersberga utanför Stockholm erbjuder ett stort sortiment med förstklassiga produkter inom skovårdsprodukter och skotillbehör som skosnören, skoinlägg och skokräm samt smarta tillbehör från välkända varumärken. Som experter på skovård kan Shoepanda även guida och hjälpa er att hitta rätt produkt för just era skor.

Shoepanda använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket med tillägg av bland annat filtermodulen samt språk och …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 30 juli, 2017

idunminerals.se

idunminerals.se relanseras...

IDUN Minerals är ett svenskt skönhetsmärke baserat på högrenade mineraler, som grundades på den internationella kvinnodagen 2011. Produktutvecklingen sker i samråd med svenska forskare och hudspecialister som tillsammans skapar den unika sammansättning av vårdande ingredienser som genomsyrar alla Idun´s produkter. Produkterna finns att köpa i den nya webbutiken samt via ett stort antal återförsäljare i Sverige samt ett flertal andra länder.

IDUN Minerals använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 19 juli, 2017

schangtil.com

schangtil.com lanseras...

På Schangtil Design fokuserar man på detaljerna och varje detalj i produkterna är tänkt att förmedla lyx och elegans. Sortiment består av tidsenliga och unika inredningsprodukter och möbler inspirerade av de senaste trenderna med mycket influenser från Art Déco och Hollywood Regency stilarna som båda har sitt ursprung från 1920-talet.

Schangtil Design använde tidigare en annan e-handelslösning (opensource) men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har anpassats för att passa …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 18 juli, 2017

egyptiskacompagniet.com

egyptiskacompagniet.com lanseras...

Hos Egyptiska Compagniet hittar du varor av egyptisk bomull med hög trådtäthet och fina fiber. Man håller även på att ta fram ett spännande sortiment med dam- och herr accessoarer av finaste egyptisk bomull och av underbart skinn. Ambitionen är att du skall finna allt du behöver för att ha ett komplett och vackert hem samt en modern garderob.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket som har anpassats lite för att passa Egyptiska Compagniets verksamhet perfekt. Vi …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 6 juli, 2017

Semestertider…

Vi på Wikinggruppen tar semester i omgångar under sommaren vilket ger lite begränsad bemanning nu under några veckor i Juli/Augusti. Vi har dock personal på plats på alla avdelningar under alla veckor så välkommen att höra av dig med din förfrågan!

Vi vill även passa på att önska en trevligt sommar till alla våra kunder, vänner, samarbetspartners och branschkollegor :)

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 5 juli, 2017

hemmatema.se lanseras…

På HemmaTema.se hittar du ett kvalitativt sortiment inom fönster och tak. En kalkylator finns inbyggd som hjälper dig att räkna ut hur mycket och vilka produkter du behöver till ditt takprojekt. Fönster kan du beställa just den storlek du behöver och designat precis som du vill ha det. Du hittar även relevant produktinformation, tydliga monteringsanvisningar på svenska och bra tips för ditt montage.

HemmaTema.se grundar sig på Wikinggruppens E-handelsplattform WGR Plus samt har en del skräddarsydda funktioner för bla konfiguration av …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 5 juni, 2017

Testa annonsplattformen kostnadsfritt!

Testa smart digital annonsering för att driva trafik till din webbutik på ett kostnadseffektivt sätt...

Wikinggruppen och Klarna jobbar kontinuerligt med att förbättra förutsättningarna för dig som e-handlare.

Klarna vill nu därför ge dig som använder Klarna Checkout och är kund hos Wikinggruppen möjligheten att kostnadsfritt testa den nya annonsplattformen som är en del av Wikinggruppen/Klarnas gemensamma mervärdespaket.

Du får utan kostnad testa till ett värde av 700 kr under en vecka och se hur smart digital annonsering fungerar. Annonsplattformen är direktkopplad via er kontrollpanel i webbutiken vilket gör det väldigt snabbt och effektivt att komma igång och …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 4 juni, 2017

xgear.nu

xgear.nu lanseras...

Xgear är en tränings och kosttillskotts-outlet där du kan göra rejäla fynd bland de bästa och mest etablerade varumärkena.

xgear.nu grundar sig på Wikinggruppens E-handelsplattform WGR Bas. Butiken har därmed en unik responsiv design framtagen av Wikinggruppen.

Vi tackar för förtroendet och önskar TNG Brands Trading Group all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka xgear.nu

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 24 maj, 2017

diacopy.se

diacopy.se relanseras...

Hos Dia Copy hittar ni ett stort urval av olika kopiatorer och skrivare samt bläck och toner, alltid till låga priser. Man har både nya och begagnade skrivare, kopiatorer och multifunktionsskrivare samt möjligheten att leasa/hyra ut. Den fysiska butiken finns i Kungens Kurva utanför Stockholm.

Dia Copy använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har skräddarsytts för att passa Dia Copys verksamhet perfekt. Vi tackar …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 4 maj, 2017

2 månader med annonsplattformen

För lite drygt 2 månader sedan presenterade Wikinggruppen ett mervärdespaket som är framtaget tillsammans med Klarna för våra gemensamma kunder. En del i detta mervärdespaket är en annonsplattform som levererat positiva resultat. För gemensamma Wikinggruppen-Klarna kunder är annonsplattformen tillgänglig direkt via butikens backoffice, och man behöver inte heller installera något vilket gör det väldigt snabbt och effektivt att sätta upp nya annonskampanjer.

En av våra kunder som provat annonsplattformen är Anders Karlsson på barahandtag.se som gjorde en kampanj som har löpt …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 1 maj, 2017

Snabbare utbetalning för dig som har Klarna Checkout!

Klarna och Wikinggruppen jobbar kontinuerligt med att förbättra förutsättningarna för dig som e-handlare. Från och med 3 maj förkortar Klarna därför utbetalningstiden med en hel vecka för dig för dig som har Klarna Checkout via Wikinggruppens Klarna Native avtal. Det innebär i praktiken att de ordrar som aktiveras under vecka 1 kommer att betalas ut under vecka 2, vilket ger en utbetalningstid på i genomsnitt 4 dagar.

Skulle du vilja behålla en längre utbetalningstid, som idag aktivering vecka 1 och utbetalning …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 28 april, 2017

Välkommen Erik!

Idag hälsar vi vår nya Operativa Chef, Erik Drakenberg, välkommen till oss på Wikinggruppen! Erik kommer att ha en viktigt roll i att leda det dagliga arbetet och se till att allt flyter på som det ska.

Så snart vi fotat honom kommer han att synas här på hemsidan :)

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 21 april, 2017

Planerat underhåll driftmiljö 25/4 – Asterix

För att säkerställa bästa möjliga driftmiljö i form av prestanda och stabilitet för webbplatser samt e-post behöver vi fasa ut en äldre server. Denna kommer då delas upp i flera mindre nya servrar. Arbetet kommer ske i etapper med start under natten den 25/4.

Berörs jag av detta?
Arbetet berör endast en server i vår driftmiljö och vi har kontaktat berörda kunder direkt. Har du inte fått ett mail om detta är du alltså inte berörd av arbetet som sker den 25/4. …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 25 mars, 2017

Resultat – Kundundersökning Feb-17

Resultatet över förväntan...

Vi vill veta hur du som e-handlare hos oss på Wikinggruppen upplever våra tjänster och vad du tycker om vår plattform. Därför kommer vi med start 2017 genomföra en kundundersökning två gånger per år. Resultatet används sedan som utgångspunkt i vårt förbättringsarbete, helt enkelt för att hela tiden kunna förbättra vårt erbjudande och därmed maximera konkurrenskraften för dig som använder Wikinggruppens E-handelsplattform.

  • Det är väldigt glädjande att se att hela 94 % av våra e-handelskunder kan tänka sig att rekommendera …
Läs mer →

Av Wikinggruppen den 4 mars, 2017

camillathulin.se

camillathulin.se relanseras...

Hos camillathulin.se hittar du kollektioner av fantastiska klänningar, kjolar, toppar och kappor. Klassiskt kvinnliga modeller med god passform där plaggen ska framhäva sin bärarinna oavsett ålder eller kroppstyp. Kläder som håller i säsonger och inte följer någon tillfällig trend.

Camilla Thulin använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har även koppling till ett affärssystem. Vi tackar för förtroendet och önskar Camilla & Co …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 27 februari, 2017

Wikinggruppen och Klarna presenterar – Mervärdespaketet!

Wikinggruppen och Klarna inledde 2015 ett nytt och djupare samarbete där Wikinggruppen blev så kallad Klarna Native Partner. Samarbetet möjliggjordes med hjälp av ny teknologi som gör att Wikinggruppen mycket enkelt och smidigt kan integrera och driftsätta den kompletta kassalösningen Klarna Checkout. Detta erbjuds till alla nya och befintliga e-handlare hos Wikinggruppen helt utan start- eller månadsavgifter från Klarna. Detta har varit första steget i Wikinggruppens och Klarnas gemensamma syfte att förenkla och kostnadseffektivisera för dig som e-handlare!

Resultatet har varit …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 26 februari, 2017

Kampanj hos DIBS

Ta betalt med kort – utan onödiga avgifter!

Just nu bjuder DIBS på sin startavgift och sänker kostnaderna rejält för att du ska få ut så mycket som möjligt av dina affärer. Dibs kan även hjälpa dig med ett inlösenavtal via Teller. Även det till extra bra priser!

Passa på – erbjudandet gäller fram till 31 mars 2017!

Se http://info.dibs.se/jag-vill-ta-betalt-wikinggruppen för mer info!

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 24 februari, 2017

Halvajobbet.se

halvajobbet.se lanseras....

Hos halvajobbet.se hittar du maskiner och verktyg som håller måttet och gör ditt jobb lättare. Med 18 års erfarenhet inom branschen delar halvajobbet.se gärna med sig av sina erfarenheter och tar fram de produkterna som enligt dem gör jobbet bäst.

Den nya webbutiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket och har därför unik responsiv design enligt kunds önskemål.

Vi ställde 5 snabba frågor till halvajobbet.se…

Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
Hyresmaskiner i Eskilstuna hyr ut och säljer maskiner …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 24 februari, 2017

Stick.se

stick.se lanseras...

Hos stick.se hittar du allt du behöver för att bekämpa skadedjur och ohyra. På stick.se finns både kunskap och relevant sortiment som underlättar för dig att själv utmana skadedjursproblem.
Butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och är utbyggd med en del skräddarsydd funktionalitet för att matcha stick.se:s visioner och önskemål.

Vi ställde 4 snabba frågor till stick.se

Inom vilken bransch är ni verksamma / vad säljer ni?
Stick.se ska bli nordens ledande internetbutik inom produkter för gör-det-själv skadedjursbekämpning. Vår affärsidé är enkel, …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 17 februari, 2017

husochhemma.se

husochhemma.se relanseras...

Hos husochhemma.se hittar du det mesta till hus och hem, i dagsläget ca 30.000 artiklar från ca 100 olika leverantörer!

husochhemma.se använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och är utbyggd med del skräddarsydd funktionalitet för att matcha husochhemmas verksamhet perfekt.

Vi ställde 4 snabba frågor till husochhemma,

Hur har er utveckling / e-handelsresa sett ut fram tills nu?
Det hela började med ett e-handelsbolag vi startade 2015 …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 28 januari, 2017

Dags att koppla in SSL/https!

Nu i dagarna rullas version 56 av Googles populära webbläsare Chrome ut. Som tidigare kommunicerats kommer den nu att börja markera vissa webbplatser som osäkra om de saknar SSL/TLS krypterad anslutning, dvs inte börjar med https. Google kommer sedan gå vidare för att till slut varna besökare för alla sidor som använder http.

Det är alltså hög tid att växla över till https om du inte redan gjort det!

Är du befintlig kund hos Wikinggruppen och ännu inte använder https på din webbutik …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 25 januari, 2017

ellypistol.com

ellypistol.com relanseras...

Ellypistol startade sin verksamhet i Sverige 2015 och är ett online varumärke med försäljning över hela världen. Allting började med en riktigt cool bomberjacka som spred sig på sociala medier, och nu är målet att fortsätta designa fräscha och coola kläder till kvinnor världen över.

Ellypistol använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och är utbyggd med en del skräddarsydd funktionalitet, samt några tilläggsmoduler …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 19 januari, 2017

hlstore.com

hlstore.com relanseras...

Highlights är sveriges största och äldsta lifestylebutik med fokus på graffiti, gatukultur och streetwear. Nu är man 15 anställda med totalt tre butiker och stolta över sitt sortiment.

Highlights använde tidigare en annan e-handelslösning (Prestashop) men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och är utbyggd med del skräddarsydd funktionalitet för att matcha Highlights verksamhet perfekt. Vi tackar för förtroendet och önskar gänget på Highlights all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka 

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 28 december, 2016

myperfectday.se

myperfectday.se relanseras...

My Perfect Day har en vision om att bli Nordens ledande butik inom dekorationer och tillbehör för fest, kalas och bröllop. I webbutiken hittar du dekorationer och detaljer till alla festliga tillfällen sorterat på händelse samt olika teman för enkel navigation.

My Perfect Day använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR plus paket. Vi tackar för förtroendet och önskar My Perfect Day all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 14 december, 2016

Vi söker en operativ chef!

Vill du växa med oss och jobba i ett grymt gäng?

Vi söker dig trygga och drivna ledare med förmåga att anpassa dig efter den unika atmosfär och energi som vi byggt upp under 15 års tid. Wikinggruppen har gått från den lilla programmeringsbyrån till att bli en av landets största e-handelsleverantörer. Framtiden innebär att vi växer markant och nya marknader väntar.

Vi tror att du har din bakgrund inom IT gärna med inriktningen e-handel. Ditt tekniska intresse och sinnelag är gediget och du tillfredsställs av att hitta kreativa men enkla lösningar …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 6 december, 2016

orderofgents.com

orderofgents.com lanseras

Vill du bli en gentleman, men har inte viljan att gå till en butik eller att göra ett svårt inköpsbeslut på nätet? Då kan orderofgents.com göra arbetet åt dig och växla upp din gentlemanna stil. Orderofgents.com erbjuder dig att köpa stilfulla modeaccessoarer av hög kvalitet och till en låg kostnad. De har vår tilläggsmodul för prenumerationer, som gör att de kan erbjuda sina produkter till prenumeration.

Orderofgents.com grundar sig på Wikinggruppens WGR PLUS paket. Butiken har en unik responsiv design …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 4 december, 2016

Nordicbox.se – Årets nykomling!

Vi gratulerar vår kund nordicbox.se som vann kategorin årets nykomling i prisjakt´s årliga tävling ”Årets Nätbutik”. Årets Nätbutik är priset som koras varje år av Prisjakts användare som röstar fram en vinnare i ett antal kategorier. Vill du besöka nordicbox klickar du här

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 16 november, 2016

Klarna Checkout – Företag

Plötsligt händer det!
Efter ca 4 års väntan lägger nu Klarna äntligen in stöd för att även företag skall kunna betala via Klarna Checkout och den 29/11 skall det vara allmänt tillgängligt. Upplägget som Klarna valt underlättar en hel del i processen att få det på plats i butikerna då det är samma EID, samma pris samt att man som kund hos Wikinggruppen under Klarna Native avtalet inte behöver teckna något tilläggsavtal hos Klarna för B2B delen.

Klarna kommer inte med …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 14 november, 2016

Affingos.se

Affingos.se lanseras...

Hos Affingos.se hittar du trendiga kläder med både hög kvalité och bra priser.

Den nya webbutiken baseras på Wikinggruppens WGR PLUS paket. Vi tackar för förtroendet och önskar Affingos all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka affingos.se

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 8 november, 2016

Chokladogram.se

Chokladogram relanseras

Hos chokladogram kan du skicka ett chokladbud till någon du tycker om. Ett lite godare alternativ än blomsterbud :)

Chokladogram använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR plus paket. Vi tackar för förtroendet och önskar Chokladogram all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka nya chokladogram.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 3 november, 2016

northmans.se

northmans.se lanseras...

På northmans.se hittar du ett starkt och attraktivt sortiment av heminredning och livsstilsprodukter i alla prisnivåer från både välkända och mindre välkända varumärken, designers och leverantörer.

Varje gång du handlar hos northmans.se skänker dom en del av försäljningen till en av deras samarbetspartners med fokus på hållbara och långsiktiga utvecklings- och välgörenhetsprojekt i fattiga länder. Du kan även välja att bidra med ytterligare pengar i samband med köpet, Det går att göra skillnad!

Den nya webbutiken baseras på Wikinggruppens WGR BAS paket. Vi …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 2 november, 2016

happycandy.se

happycandy.se lanseras...

Hos HappyCandy hittar du det godis som du inte hittar överallt :)

HappyCandy använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket. Vi tackar för förtroendet och önskar HappyCandy all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka nya happycandy.se Är du i Skåne finns den fysiska butiken i Svågertorp, 6 min från Öresundsbron.

 

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 19 oktober, 2016

avoeco.com

avoeco.com lanseras...

AVOS är ett svenskt företag med fokus på ekologisk hud-, hår- och kroppsvård. På avoeco.com hittar du ett sortiment som enbart består av ekologiska produkter, fria från parabener och ej testade på djur.

Den nya webbutiken baseras på Wikinggruppens WGR BAS paket. Vi tackar för förtroendet och önskar AVOS AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka avoeco.com

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 19 oktober, 2016

proteinstore.se

proteinstore.se lanseras...

På proteinstore.se hittar du kosttillskott och ett urval alternativa och hälsosamma livsmedel. Ambitionen är att endast erbjuda de bästa varumärkena till rätt pris och vara det självklara valet av kosttillskottsbutik för dig som tränar.

Den nya webbutiken baseras på Wikinggruppens WGR BAS paket. Vi tackar för förtroendet och önskar Proteinstore Norden AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka proteinstore.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 17 oktober, 2016

Tips inför Black Friday

Att tänka på inför Black Friday...

Den 25/11 är det dags för Black Friday som numera är en av årets viktigaste helger vad gäller e-handel. Fenomenet började uppmärksammas 2013 och fick 2015 ett rejält genomslag i Sverige. Vår samarbetspartner DIBS har sammanställt en lista över vad som kan vara bra att tänka på i samband med Black Friday. Vill du läsa orginalinlägget på DIBS blogg gör du det här.

1: Var med på Black Friday
Vi rekommenderar alla e-butiker att delta i Black Friday. Anledningen är …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 10 oktober, 2016

SSL ingår alltid

Vi lägger om så att ssl ingår i alla e-handelspaket...

Som tidigare kommunicerats kommer Googles webbläsare Chrome i samband med att dom släpper version 56 i början januari 2017, att börja markera vissa webbplatser som osäkra om de saknar SSL/TLS krypterad anslutning. Alltså inte börjar med https. Man kommer sedan gå vidare för att till slut varna för alla sidor som använder http.

Detta innebär i praktiken att det absoluta flertalet av alla webbplatser och webbutiker under 2016/2017 kommer behöva lägga om till https för att inte betraktas som oseriösa eller …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 9 oktober, 2016

Egen server till din webbutik?

Vill du ha en helt egen server till din webbutik med övervakning samt åtgärd 24/7/365? Svaret heter då Managed Server vilket innebär att driftspecialister från Oderland AB tar fullt ansvar för driften och även sköter det löpande underhållet av din server. Din webbutik driftas därmed tryggt i en helt avskild och mycket kraftfull miljö där du kan nyttja hela serverns resurser själv. Servern som sätts upp är helt och hållet konfigurerad för Wikinggruppens e-handelsplattform för maximal prestanda och stabilitet.

Läs mer …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 8 oktober, 2016

Klart – Planerat servicefönster – Lördag 8/10 kl 23:55

Vi går vidare i våra förberedelser inför black friday & julhandel och en av våra driftleverantörer kommer därför göra ett servicearbete på servern IP1. Arbetet är inplanerat att starta vid midnatt mellan lördag och söndag den 8/10-9/10. Servicearbetet kommer leda till ett avbrott i driften på ca 25 – 35 minuter för berörda kunder och utförs för att maximera framtida stabilitet och prestanda.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 7 oktober, 2016

infernoalarm.se

infernoalarm.se lanseras...

På infernoalarm.se hittar du ett larm som varken kräver installatör eller dyra serviceavtal och som skrämmer slag på obehöriga :)

Den nya webbutiken baseras på Wikinggruppens WGR BAS paket och har därmed en unik responsiv design framtagen av Wikinggruppen enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar Indusec AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka infernoalarm.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 6 oktober, 2016

bjornberry.com

bjornberry.com relanseras...

På bjornberry.com hittar du mobiltillbehör av hög kvalitet.

Bjornberry använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket. Vi tackar för förtroendet och önskar bjornberry.com all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka nya bjornberry.com

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 6 oktober, 2016

hemshopen.se

hemshopen.se lanseras...

På hemshopen.se hittar du handmålade tavlor och konst av hög kvalité samt dekoration och inredningsdetaljer som hjälper till att lyfta fram inredningsidéer.

Den nya butiken baseras på Wikinggruppens WGR BAS paket med Butiken har utöver det bla en unik responsiv design framtagen av Wikinggruppen enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar Art Trade Öland all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka hemshopen.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 6 oktober, 2016

Klart – Servicefönster Tors kl 23:00 samt fredag kl 07:00

Tors kl 23:00
En av våra driftleverantörer behöver göra ett servicearbete på servern IP2. Arbetet är inplanerat till kl 23:00 torsdagen den 6/10 och kommer leda till ett kort avbrott i driften på ca 15-20 minuter för berörda kunder. Serviceåtgärden utförs för att maximera stabilitet och prestanda.

Fre kl 7:00
En av våra driftleverantörer behöver göra några uppgraderingar på servrarna Troubadix & Smidefix. Arbetet är inplanerat till kl 07:00 fredagen den 7/10 och kommer leda till ett kort avbrott i driften på …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 29 september, 2016

Flytt av äldre butiker och system

Vi jobbar nu med att flytta ett antal äldre butiker och system till en ny driftmiljö. Vi försöker att kontakta samtliga berörda kunder via telefon och e-mail. Om vi trots upprepade försök inte fått kontakt så kommer vi att flytta butiken eller systemet ifråga.

Kontakta oss på 0650-75759 alternativt support@wikinggruppen.se vid frågor angående detta

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 15 september, 2016

Wikinggruppen & Ecster i förnyat samarbete

Idag lanseras Ecster Pay som är en ny e-handelskassa som ger kunden en bättre köpupplevelse. Wikinggruppen erbjuder tillsammans med Ecster en komplett paketlösning som ger er möjligheten att enkelt starta upp er e-handel. Paketlösningen baserar sig på WGR Bas och Ecster Pay.

Ecster är en del av Handelsbankenkoncernen och har tidigare under året bytt namn på sina betaltjänster för e-handel till Ecster. Wikinggruppen har tidigare erbjudit paketlösningar tillsammans med Handelsbanken.

Lär mer om vårt …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 14 september, 2016

Chrome kommer att kräva SSL / HTTPS

Hög tid att skaffa SSL / https om du inte redan har det...

Googles webbläsare Chrome kommer i samband med att att dom släpper version 56, dvs i början januari 2017, att börja markera vissa webbplatser som osäkra om de saknar SSL/TLS krypterad anslutning, dvs inte börjar med https.

I januari är det enbart webbplatser med inloggning eller kreditkortsbetalningar som kommer att flaggas som osäkra av Chrome. Därefter kommer webbplatser med http märkas som osäkra när användarna surfar med inkognitoläge. Slutligen kommer alla webbplatser som inte har https flaggas som osäkra med en röd varningstriangel i adressfältet.

Att Google stegvis drivit …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 5 september, 2016

Vi behöver bli fler!

Wikinggruppen befinner sig i en stark expansionsfas med många nya uppdrag från nya och gamla kunder. För att kunna ta hand om våra nya och befintliga kunder på bästa sätt behöver vi nu förstärkning och söker nu en webbutvecklare till vårt kontor i Hudiksvall. Se Lediga tjänster för mer info.

Något för dig? Tveka inte att höra av dig!

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 4 september, 2016

indianastore.se

indianastore.se relanseras...

På indianastore.se hittar du arme-inspirerade kläder och accessoarer.

Indianastore använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket. Vi tackar för förtroendet och önskar Indianastore all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka nya http://www.indianastore.se/ Är du i Stockholm finns den fysiska butiken på Gamla Brogatan 30, nära både centralstation och hötorget.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 27 augusti, 2016

Let’s Encrypt – SSL

Då SSL/https numera är en positiv rankingfaktor hos Google samt även ger säkerhet och trygghet för besökare har vi har jobbat med vår huvudsakliga driftleverantör för att möjliggöra enklast möjliga process för att gå över till https. Nu finns därför möjlighet att använda SSL certfikat från Lets Encrypt på samtliga våra linux servrar.

Let’s Encrypt är en tjänst som genererar giltiga SSL-certifikat som automatiskt förlängs med 3 månader i taget. Certifikaten fungerar för i princip alla operativsystem och webbläsare och är smidiga att installera. …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 25 augusti, 2016

WGR POS – Kassasystem

Öppna upp nya affärsmöjligheter med WGR POS - Ett inbyggt kassasystem i din webbutik hos Wikinggruppen!

Det är med glädje vi presenterar WGR POS!

WGR POS är en ny tilläggsmodul till Wikinggruppens e-handelsplattform som öppnar upp en rad nya affärsmöjligheter. Du kan sälja och ta betalt över disk i en fysisk butik, ta betalt vid telefon-order, erbjuda ett smidigt sätt för kredit/delbetalning i fysisk butik eller ta betalt vid hembesök för att ge några exempel.

Betalningsprocessen för kunden baseras på Klarnas betallösning för fysiska butiker och är riktigt smidig. Kunden anger endast sitt mobilnummer varpå det skickas ett sms …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 18 augusti, 2016

Google Shopping – Nu utan krav på hemleverans

Google Shopping bygger på att du ger Google ett flöde med dina produkter. Med detta flöde på plats kan man sedan i Google Merchant Center enkelt sätta upp annonser som visas med bild i Googles träfflista vid en sökning. Skillnaden gentemot traditionella Google Adwords är att annonserna visas i en egen avdelning samt med mer information, bla produktbild, produktinformation, pris och varumärke.

Nu har Google ändrat sina riktlinjer och kravet på att erbjuda hemleverans som ett leveransalternativ är numera borttaget vad gäller Sverige …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 22 juli, 2016

tygexperten.se

tygexperten.se lanseras...

På tygexperten.se hittar du en komplett tyg- och sytillbehörsbutik på nätet. Målet är att ge professionell och unik service och ett stort urval av produkter som är utvalda efter kundernas önskemål.

Tygexperten.se grundar sig på Wikinggruppens WGR BAS paket med tilläggsmodul för enheter vilket gör att man kan sälja tyg per löpmeter med decimaler, exempelvis 1,7. Butiken har utöver det bla en unik responsiv design framtagen av Wikinggruppen enligt kunds önskemål.

Vi tackar för förtroendet och önskar Tygexperten all lycka med sin nya …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 15 juli, 2016

Semestertider

Vi på Wikinggruppen tar semester i omgångar under sommaren vilket ger lite begränsad bemanning under några veckor Juli/Augusti. Vi har dock personal på plats på alla avdelningar under alla veckor så välkommen att höra av dig med din förfrågan :)

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 13 juli, 2016

Nytt system till Holmen Skog AB

På uppdrag av Holmen Skog AB har Wikinggruppen utvecklat ett mobilbaserat internt system till Holmen för hantering, rapportering och statistik gällande uppföljning av skogsvård direkt på plats i skog och mark.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 26 maj, 2016

folkhemmet.com

folkhemmet.com relanseras...

Folkhemmet erbjuder en spännande mix av rykande nytt och gedigen svensk tradition inom möbler och inredning i 3 fysiska butiker i Stockholm. I webbutiken erbjuds ett spännande sortiment med allt från moderna designmöbler från Italien till svenska klassiker. Sortimentet innefattar allt från stolar, soffor, sängar, matbord, soffbord, fåtöljer till utemöbler av bästa kvalitet.

Folkhemmet använde tidigare en annan e-handelslösning (Magento) men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Enterprise paket. Butiken har bla unik responsiv design …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 24 maj, 2016

scando.se

scando.se relanseras...

Scando AB producerar och levererar stegar och ställningar direkt från fabrik i Ramnäs, ca 15 min norr om Västerås. Produkterna finns hos återförsäljare runt om i hela Sverige och nu går det även att beställa direkt från fabriken på scando.se och få varan hemskickad till din dörr.

scando.se grundar sig på Wikinggruppens WGR Enterprise paket. Butiken har bla unik responsiv design samt en hel del skräddarsydda funktioner för att passa Scando´s verksamhet perfekt.

Vi tackar för förtroendet och önskar Scando AB all …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 10 maj, 2016

peeweeclub.se

peeweeclub.se lanseras

Peeweeclub är en nylanserad butik som erbjuder alla kattägare ett steg mot en bättre värld. De erbjuder miljövänligt kattströ och miljövänliga kattlådor. Kattströ tillverkas i Dalarna av spån från svensk gran och tall och är 100% förnybart, biologiskt nedbrytbart och helt utan tillsatser.

Peeweeclub.se grundar sig på Wikinggruppens WGR BAS paket med tilläggsmodul för prenumeration vilket gör att de kan erbjuda kattströ till prenumeration. Butiken har en unik responsiv design framtagen av egen konsult i samarbete med Wikinggruppen.

Vi tackar för förtroendet och …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 1 maj, 2016

Ny e-handel till SCA

logdowild.se lanseras...

Lögdö Wild är ett vildmarksområde som inrymmer både Fageråsens, Rigåsens naturreservat där man kan man finna lugnet. Området och campingen drivs i samarbete mellan SCA och kommunerna Sundsvall, Timrå och Härnösand. Marken ägs av SCA Skog och sedvanlig skogskötsel bedrivs i denna förutom i naturreservaten. Här kan man hyra en stuga och bara vara. Kanske lära upp barnen att göra eld.  Man kan lösa fiskekort i de många put & take vattnen eller varför inte prova att fånga den skygga …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 1 maj, 2016

cameodesign.se

cameodesign.se relanseras...

Cameo design grundades sommaren 2005 under namnet Cam&Lin design men bytt 2009 namn till Cameo Design. Cameo säljer smycken, klockor, väskor och inredningsartiklar men webbutiken fokuserar i första hand på smycken och låter kända märken slåss med pigga nykomlingar om plats och utrymme.

Cameo Design använde tidigare en annan e-handelslösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat ssl/https samt unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 27 april, 2016

Välkommen Fredrik Högström

Tack vare en stor tillströmning av nya kunder och nya projekt under Q1 2016 så förstärker Wikinggruppen nu även på supportavdelningen och hälsar Fredrik Högström välkommen till teamet :)

Fredrik kommer främst jobba med support av Wikinggruppens e-handelsplattform.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 27 april, 2016

Välkommen Ingemar Skelander

Tack vare en stor tillströmning av nya kunder och nya projekt under Q1 2016 så förstärker Wikinggruppen nu på programmeringssidan och hälsar Ingemar Skelander välkommen till teamet :)

Ingemar kommer främst jobba med programmering, utveckling samt kundanpassning av Wikinggruppens e-handelsplattform.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 20 april, 2016

stilrum.se

stilrum.se lanseras..

På Stilrum.se hittar du barnrumsinredning och barnleksaker som är stiliga och lekfulla. Bla finns roliga leksaker som passar perfekt att ge bort som presenter till barn vid alla tillfällen!

Stilrum.se använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar Roliga Prylar & Leksaker Invest AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 20 april, 2016

alljakt.se

alljakt.se lanseras...

Alljakt säljer nattsikten, nattkikare, värmekameror, tubkikare uteslutande från ATN. Man har också specialtillverkade Weaver/Picatinny skenor för Blaser och Leupold QR baser och batterier från Kentli, åtelprodukter från Gyttorp, lockmedel från Aracenae och mycket mer.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar ALLJAKT i Stockholm AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka nya alljakt.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 18 april, 2016

atcharlottes.se

atcharlottes.se lanseras...

På At Charlottes hittar du ett sortiment bestående av inredningsdetaljer av hög klass med en exklusiv känsla. Samtliga produkter kommer från varumärken som valts ut med stor omsorg och noggrannhet.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar Charlotte & Co all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka atcharlottes.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 18 april, 2016

xlklader.se

xlklader.se relanseras...

På xlklader.se hittar du herrkläder i stora storlekar till rimliga priser. Du kan köpa bland annat skjortor, jeans, tröjor, jackor och underkläder från ett flertal varumärken, exempelvis D555, Haleman, Replika och JeansXL. Produkterna finns i lager för snabb leverans.

XL Kläder använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål.

Vi tackar för förtroendet och önskar Mikaelsson & Co AB all lycka med sin …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 18 april, 2016

thk.nu

thk.nu relanseras...

Sedan starten 2004 har THK levererat kontorsmaterial och profilprodukter till lågt pris och med en personlig service utöver det vanliga. Man har ett ständigt växande sortiment, i dagsläget ca 17 500 artiklar, och man strävar efter att kunna erbjuda kunderna en helhetslösning med allt som kan tänkas behövas till en arbetsplats.

THK använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 4 mars, 2016

alexphil.se

alexphil.se lanseras...

Hos Alex&Phil hittar du naturligt näringstät barnmat. Tillagad av frukt, bär och äkta juice är den naturligt rik på vitaminer och mineraler.

Den nya webbutiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar Alex&Phil AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka alexphil.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 27 februari, 2016

energisparkungen.se

energisparkungen.se lanseras...

På energisparkungen.se hittar du den nya generationens smarta produkter för hemmet och fritiden.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar Jonas & Co all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka energisparkungen.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 18 februari, 2016

salonclassique.se

salonclassique.se relanseras...

På salonclassique.se kan du köpa hårvårdsprodukter från kända varumärken som Moroccanoil, Kerastase, Loréal, Attitude och Goldwell mfl. Salon Classique köper sina varor av generalagenter i Sverige eller av dem utsedda leverantörer och du kan därför vara trygg med att varorna du handlar är original och äkta.

Salon Classique använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål.

Vi tackar …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 17 februari, 2016

Länka till EU:s obligatoriska tvistlösningssida

Alla webbutiker måste numera länka till EU-kommissionens webbplats om tvistlösning online.

Ny lag påverkar dig som e-handlare!
EU har tagit fram gemensamma regler för konsumenttvister och om tvistlösning online (ODR). Sedan januari 2016 finns också en svensk lag om alternativ tvistlösning i konsumentförhållanden (2015:671).

Vad måste du som e-handlare göra?
För att uppfylla lagkravet måste du länka till EU-kommissionens sida om tvistlösning (http://ec.europa.eu/consumers/odr) och ange nätbutikens e-postadress på webbplatsen. Även i nyhetsbrev med säljinnehåll som skickas ut måste länken vara med.

Läs mer
Läs mer hos konsumenteuropa

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 16 februari, 2016

radjursshopen.se

radjursshopen.se lanseras...

Rådjursshopen har sedan starten erbjudit ett noga utvalt sortiment av produkter som har bevisad effekt av att stoppa rådjur och lösa problem som rådjuren kan ställa till med i trädgården.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar Rådjursshopen all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka radjursshopen.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 14 februari, 2016

levelo.se lanseras…

Le Vélo erbjuder både en trendig bistromiljö och en attraktiv mötesplats med moderna konferenslokaler för interna eller externa möten. Man välkomnar både dig som har din arbetsplats i Arenastaden Solna eller vill samla kunder och medarbetare i denna nya pulserande stadsdel av Solna/Stockholm. Här kan du boka mötesrum och beställa caterering till ditt möte.

Levelo.se är byggd på uppdrag av Sodexo AB och webbplatsen ifråga grundar sig på Wikinggruppens e-handelsplattform. Systemet är  lite ombyggd för att passa den specifika verksamheten, bla med …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 11 februari, 2016

Google rekommenderar ssl/https

Google har tidigare gått ut med att användning av https bidrar positivt till bättre placeringar i sökresultaten och nu har man även uppdaterat sina riktlinjer för webbansvariga med den uppmaningen. Man skriver nu citat,

Använd säkra webbplatsanslutningar med HTTPS om så är möjligt. Att kryptera information som skickas mellan webbplatsen och användaren är att rekommendera vid webbkommunikation.

Wikinggruppen har flera olika typer av tjänster och certifikat rörande ssl/https och är du intresserad av att koppla in https på din webplats eller webbutik …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 11 februari, 2016

supermarioshoppen.se

supermarioshoppen.se/ lanseras...

På supermarioshoppen.se hittar du som namnet antyder licensierade originalprodukter och prylar med anknytning till just Super Mario och hans vänner.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar Smooth Internet Group AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka supermarioshoppen.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 7 februari, 2016

lasseaberghomecollection.se

lasseaberghomecollection.se lanseras...

På lasseaberghomecollection.se hittar du en ny hemtextilkollektion med några av Lasses Åbergs mest populära motiv.

Den nya butiken för avtalskunder/återförsäljare är baserad på Wikinggruppens WGR Bas paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål samt en del skräddarsydda funktioner.

Vi tackar för förtroendet och du är välkommen att besöka lasseaberghomecollection.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 6 februari, 2016

Nordicbox.se

nordicbox.se lanseras...

Nordicbox.se är en ny butik som siktar på att erbjuda marknadens bredaste sortiment av tillbehör och reservdelar för mobil, surfplatta, dator och hemelektronik.

Den nya butiken är baserad på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål samt en del skräddarsydda funktioner. Butiken använder även bland annat ssl/https samt Cloudflare för bästa möjliga laddningstider oavsett vart besökaren kommer ifrån.

Vi tackar för förtroendet och du är välkommen att besöka nordicbox.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 3 februari, 2016

Klarna Direkt!

Klarna lanserar nu Klarna Direkt – Sveriges snabbaste betalsätt?
Klarna Direkt kan enklast förklaras som en mycket smidig betalning som genomförs endast med Mobilt BankID direkt i Klarnas kassalösning, Klarna Checkout. För användaren innebär det nya betalsättet att man slipper hålla reda på kreditkort, bankdosa, telefonnummer eller en extra app. Det enda som behövs är Mobilt BankID.

När kan kunderna använda Klarna Direkt?
Klarna lanserar det under februari 2016. Då kommer det erbjudas till alla som redan har kopplat ett konto till Klarna, genom …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 2 februari, 2016

Telefonväxeln stängd pga internutbildning i SEO

Onsdagen den 3/2 är vår telefonväxel stängd på grund av internutbildning för hela företaget. Vi spetsar till kompetensen inom sökmotoroptimering ytterligare vilket vi sedan kan förmedla vidare till gagn för alla.

Behöver ni nå oss under dagen går det som vanligt bra att posta in ert ärende till support@wikinggruppen.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 29 januari, 2016

dahliamotor.se

dahliamotor.se relanseras...

Dahlia Motor är ett företag som rullat på med försäljning av diverse artiklar i Färila sedan 1941. Nu finns man i både Färlia samt i Hede och erbjuder ett brett sortiment inom motor, reservdelar och friluftsliv, bla Husqvarnas fulla sortiment inklusive tillbehör och reservdelar, samt även Stiga, ATV från Arctic Cat, Dealy, Goes, Snöskotrar från Arctic Cat mm.

Dahlia motor använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Bas paket och har …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 26 januari, 2016

Kampanjverktyg – Popup för nyhetsbrev

Nu finns en ny modul hos Wikinggruppen som ger dig möjlighet att skapa och hantera kampanjer med popup fönster!

Normalt ligger konverteringsgraden på ca 2-3% i en webbutik. Det innebär att ca 97 % av dina besökare lämnar din webbplats utan att göra något alls. Med en modul för hantering av kampanjer kan du enkelt kommunicera med dina besökare genom smarta popup baserade kampanjer och öka andelen av besökare som interagerar med dig, exempelvis anmäler sig för ditt nyhetsbrev.

Läs mer på https://wikinggruppen.se/e-handel/moduler/popup-for-nyhetsbrev/

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 16 januari, 2016

fracksystems.se

F-rack Systems AB arbetar med huvudsakligen med skåplösningar för IT, Telecom, Industri och Elbranschen men även patchkablage, både koppar och fiber, och Ups:er. Man kan även erbjuda skräddarsydda lösningar om så önskas med produkter från etablerade tillverkare.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar F-rack Systems AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka fracksystems.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 14 januari, 2016

Välkommen Sofia Fahlesson

Wikinggruppen förstärker även på designavdelningen och hälsar därför Sofia Fahlesson välkommen till teamet :)

Sofia kommer främst jobba med implementation av kundanpassad design och driftsättning av nya kunder på Wikinggruppens e-handelsplattform.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 14 januari, 2016

Välkommen Johan Nygren

Tack vare en stor tillströmning av nya kunder och nya projekt under Q3 och Q4 2015 så förstärker Wikinggruppen nu på programmeringssidan och hälsar Johan Nygren välkommen till teamet :)

Johan kommer främst jobba med programmering, utveckling samt kundanpassning av Wikinggruppens e-handelsplattform.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 14 januari, 2016

laliving.se

Laliving säljer ett stort utbud av textil och accessoarer till ditt hem och strävar efter att kunna erbjuda ett sortiment av tillbehören som gör ett hus till ett hem.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Vi tackar för förtroendet och önskar Campanile Handel AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka laliving.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 20 december, 2015

e-beautyshop.com

e-beautyshop.com lanseras i ny tappning...

E-beautyshop säljer ett brett utbud av skönhetsprodukter och är sedan 2005 auktoriserad återförsäljare av noga utvalda skönhetsmärken som Youngblood, Tromborg, Alterna, Pai, Zarkoperfume, butter LONDON mfl.

E-beautyshop använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppen där vi bistod med migrering av data, bilder mm för en smidig övergång. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål.

Vi tackar för förtroendet och önskar e-Beauty Scandinavia KB & …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 12 december, 2015

WGR API

Bygg kopplingar för kommunikation med externa system och lösningar med WGR API

Vi har nu glädjen att meddela att vi har ett API på plats. Med ett API öppnar vi nu upp möjligheter för externa aktörer att koppla ihop system och effektivisera flöden. Exempelvis kan man skicka och ta emot information om produkter, varianter, varugrupper, lagersaldo, kunddata och order från din webbutik hos Wikinggruppen mot externa system som affärssystem, kassasystem, transportsystem etc.

Det nya WGR API:et kan därmed användas i de fall man önskar en koppling till ett system där det inte finns en färdig …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 5 december, 2015

luftmaskan.se

luftmaskan.se relanseras...

På luftmaskan.se hittar du garner, färgkartor, mönster & mönsterhäften, stickor och inspirerande böcker. Luftmaskan.se har funnits sedan mars 2015 och har som målsättning att bli ledande inom brittiska garner och kunna erbjuda vackra garner i naturmaterial och i härliga färger och produkter som lockar till kreativitet och skapande.

Luftmaskan använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppen. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål. Butiken är även …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 5 december, 2015

myhomemyway.se

myhomemyway.se relanseras...

My home my way har ambitionen att kunna erbjuda riktigt fina och karaktärsfulla kvalitetsmöbler till vettiga priser. Man har en utställningslokal i Svanshall i nordvästra Skåne och även ett nät av återförsäljare runt om i landet och där delar av produktsortimentet finns.

My home my way använde tidigare en annan lösning men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på WGR Bas paketet och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål samt är även lite …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 5 december, 2015

snalis.se

snalis.se lanseras på nytt...

Snålis drivs som ett familjeföretag och erbjuder ett urval av populära sport och fritidsartiklar till skolor, företag, föreningar och privatpersoner inom Sverige.

Snålis AB använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens lösning. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål.

Vi tackar för förtroendet och önskar Snålis AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka ”nya” www.snalis.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 23 november, 2015

tengo.se

tengo.se relanseras...

Tengo Sport Sweden AB är ett företag som huvudsakligen marknadsför och säljer tennisartiklar. På tengo.se hittar du ett brett sortiment från ledande märken.

Tengo använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR Plus paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål.

Vi tackar för förtroendet och önskar Tengo Sport Sweden AB all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka ”nya” www.tengo.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 18 november, 2015

ubify.se

ubify.se lanseras...

På ubify.se hittar du ett sortiment av riktigt bra hörlurar (in-ear, on-ear, over-ear, trådlösa), headset, bluetooth högtalare, actionkameror, väskor och tillbehör till din mobil (skydd, skal, laddare, powerbank), iPad och dator.

Ubify.se använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR PLUS paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål.

Vi tackar för förtroendet och önskar Ubify all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka ”nya” www.ubify.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 17 november, 2015

wness.se

wness.se lanseras...

Wness.se är en ny webshop med produkter för för hälsa, kost, träning & skönhet. Butiken har ett mycket brett sortiment på över 6 000 artiklar.

Den nya webshopen grundar sig på Wikinggruppens e-handelsplattform WGR Plus och har bland annat unik och responsiv design för sömlös och automatiskt anpassning till mobiler och surfplattor.  Butiken använder även SSL (https) samt Cloudflare för snabb laddning av sidan oavsett vart i världen besökaren finns.

Vi tackar teamet bakom Wness för förtroendet och önskar dem all lycka med sin …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 2 november, 2015

hatstoreteams.se

hatstoreteams.se lanseras...

Hatstore Teams innebär att alla föreningar i Sverige ges möjligheten att sälja kepsar och mössor med föreningens unika design. Inga kostnader, arbete eller krav på föreningen. Allt som krävs är en anmälan, sedan designar, producerar och säljer Hatstore Teams era kepsar och mössor via en egen sida på hatstoreteams.se.

Är du medlem i en förening? Passa då på att anmäla föreningen till Hatstore Teams och få snygga kepsar med föreningens logotyp. Läs mer om hur det fungerar på http://hatstoreteams.se/anmal/

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 26 oktober, 2015

Swisha i Klarna Checkout!

Använder du Klarna Checkout i din butik hos Wikinggruppen?

Snart kommer e-handlare att kunna integrera Swish direkt i Klarna Checkout. Swish är en efterfrågad betallösning hos kunderna och det kommer att bli ett bra komplement till de andra betalsätten hos Klarna, dvs delbetalning, kortbetalning, internetbank och faktura. Genom att betala med Swish genom Klarna Checkout omfattas kunden även av Klarnas köparskydd. Det innebär att det blir lika säkert att swisha som att betala i efterhand med faktura.

En av de stora fördelarna med Klarna Checkout är att Klarna löpande kan anpassa …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 25 oktober, 2015

Hogia Smart

Stöd för affärssystemet Hogia Smart...

Hogia Smart är ett molnbaserat och prisvärt ekonomisystem avsett för mindre företag. Hogia Smart-serien består av tre integrerade delar – Bokföring, Fakturering och Butikskassa som kan köras fristående eller tillsammans allt utifrån dina behov.­ I affärssystemet får du både fakturering, butikskassa och bokföring, som kan arbeta tillsammans och skapa ett synkroniserat flöde där informationen mellan programmen uppdateras automatiskt.

Genom Hogias butikskassa kan du även sköta dina fysiska butiker och din e­-handel i samma system. Hogia Smart ger därför den mindre e­-handlaren …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 16 oktober, 2015

cupcakehuset.se

cupcakehuset.se lanseras...

Cupcakehuset är ett familjedrivet företag som drivs Claire & Bengt i Färgelanda. Man vill gärna dela med sig av sin passion för cupcakes genom att ha en webbutik som inte bara erbjuder vad du behöver för att skapa egna cupcakes, utan som också är en plats där du kan hitta inspiration, träffa andra människor som delar ditt intresse för bakning och visa dina egna vackra skapelser i bloggen.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens e-handelsplattform WGR Bas och har bland annat …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 7 oktober, 2015

Samarbete med Storebadge

Wikinggruppen inleder ett samarbete med Storebadge...

Storebadge är en plattform för kundomdömen som automatiskt ber dina kunder om feedback efter att varan levererats. Kundernas betyg och omdömets innehåll kan sedan med fördel visas upp i din webbutik då detta ger ökat förtroende och trygghet till dina besökare vilket i sin tur leder till att fler besökare fullföljer sitt köp och på så sätt skapas en positiv spiral.

Wikinggruppen strävar alltid efter att hitta och lyfta fram tjänster och produkter för att öka konkurrenskraften och försäljningen hos våra …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 28 september, 2015

jarvsomotor.se

jarvsomotor.se relanseras...

Järvsö Motor AB är en av Sveriges största mc-butiker. 3,500 kvadratmeter fyllt av Motorcyklar-Tillbehör och verkstad. Ambitionen och huvudsakliga inriktning är att vara en fullserviceanläggning med högsta service inom mc, atv, snöskoter sant trädgårdsmaskiner.

Järvsö Motor AB använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya webbutiken som har över 40.000 produkter med automatisk uppdatering av lager och pris grundar sig på Wikinggruppens e-handelsplattform WGR PLUS och har bland annat unik responsiv design enligt kunds …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 27 september, 2015

Berlin & Son

berlinandson.se samt berlinandson.com lanseras...

Berlin & Son är inspirerat av en passion för det klassiska och stilrena. Bakom varumärket står tre bröder som återförenades från olika håll i världen för att skapa eleganta klockor för stiliga män och kvinnor att älska.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens e-handelsplattform WGR Plus och har bland annat unik och responsiv design för sömlös och automatiskt anpassning till mobiler och surfplattor. Butiken riktar sig framför allt mot en internationell marknad och har därför språk och valutastöd …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 26 september, 2015

newheaven.se

newheaven.se relanseras...

På Newheaven kan du hitta massor av andra mysiga babysaker och bebiskläder för din bebis. Newheaven erbjuder ett brett sortiment av baby produkter för att kunna tillgodose behov hos alla föräldrar och bebisar.

NewHeaven i Fristad AB använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR PLUS paket och har bland annat unik responsiv design enligt kunds önskemål för automatiskt anpassning till surfplattor och mobiler.

Vi tackar för förtroendet …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 14 september, 2015

clearlyofsweden.se

clearlyofsweden.se relanseras...

Clearly of Sweden AB  är ett svenskt expansivt företag med kontor och lager i Göteborg. Företaget är experter inom vattenrening och har partnerskap med flera väletablerade internationella amerikanska företag som har mer än 30 års erfarenhet och expertis av tillverkning inom vattenreningsteknologi. Clearly´s produkter är kontrollerade, testade och certifierade efter internationell standards, ANSI/NSF standard och är ISO 9001-2008 certifierade.

Clearly of Sweden AB använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 3 september, 2015

Wikinggruppen blir e-handlare :)

bakplat.se lanseras...

Som en av Sveriges största e-handelsleverantörer har vi på Wikinggruppen i omgångar under åren diskuterat om vi skulle driva en egen webbutik. Vi har utöver en egen utvecklingsavdelning och testmiljö visserligen ett riktigt tight samarbete med många av våra kunder och är lyhörda och snabba att möta deras behov och önskemål för att utvecklas själva samt maximera deras konkurrenskraft men nu tar vi ett steg till. Genom att driva en egen webbutik på affärsmässiga grunder utbildar vi på bästa sätt …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 14 augusti, 2015

teotoki.se

teotoki.se relanseras...

Teotoki erbjuder en kollektion av exklusiva jumpsuits designade av Emelie von Hofsten.

Teotoki använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på vårt WGR PLUS paket och har bland annat unik responsiv design för sömlös anpassning till surfplattor och mobiler.

Vi tackar för förtroendet och önskar teamet på Teotoki all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka teotoki.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 4 augusti, 2015

lilladraken.se

lilladraken.se lanseras...

Lilladraken.se erbjuder Sverige en E-handel som är både trygg och tilltalande även för de små. Vi är både en nystartad E-handel men vi är också nya företagare. Ett nykläckt familjeföretag som vill växa genom genuint förtroende och astronomisk service.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR BAS paket och har bland annat unik och responsiv design för perfekt automatisk anpassning till mobiler och surfplattor. Vi tackar Charlotta & Mattias för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya webbutik.

Välkommen att besöka lilladraken.se

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 3 augusti, 2015

fonsterfilm.com

fonsterfilm.com lanseras...

Fonsterfilm.com är en webbutik helt specialiserad på att producera och sälja fönsterfilm och insynsskydd. Man har ett mycket stort sortiment av insynsskydd till bra priser.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR BAS paket och har bland annat unik och responsiv design för perfekt anpassning till mobiler och surfplattor. Vi tackar Unikgruppen Sverige AB för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya webbutik.

Besök fonsterfilm.com

 

 

 

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 23 juli, 2015

Frozzypack.se

frozzypack.se lanseras...

Frozzypack är en matlåda med kylfunktion i locket. Idén till detta fick skaparen Carolina Sundberg när hon en dag skulle packa lunchlåda till sin dotter som skulle åka skridskor i skolan. Maten skulle ätas 5 timmar senare och som förälder känns det inte bra att skicka med mat som ska ligga i rumstemperatur så länge. Kylklamp i väska eller kylväska gick inte dottern med på och då föddes en idé om en matlåda med kyla i locket. Frozzypack underlättar vardagen med sina …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 20 juli, 2015

flowerhouse.se

flowerhouse.se relanseras...

På flowerhouse.se kan du skicka blommor med blombud för leverans samma dag!
Att skicka blommor till någon som man tycker om har i alla tider varit ett mycket tydligt sätt att visa uppskattning och på flowerhouse har du ett brett sortiment av blommor och buketter att välja bland för alla typer av händelser och högtider.

flowerhouse.se använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på vårt WGR BAS paket och har …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 16 juli, 2015

Remarketing / Retargeting

Målinrikta din marknadsföring...

Remarketing går ut på att visa riktade annonser för användare som tidigare besökt din webbutik och därmed ”påminna” om dina varor/tjänster. Din annons visas såldes endast för personer som redan visat intresse för ditt företag eller dina produkter och blir därmed mer relevant och målinriktad.

Googles annonsnätverk Google Display Network finns enligt Google på över två miljoner webbsidor och når 85-90 % av alla Internetanvändare. Därför är det förmodligen den bästa utgångspunkten för den som vill komma igång med remarketing.

Läs mer …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 1 juli, 2015

wltr.se

wltr.se lanseras...

På wltr.se hittar du produkter för ansiktsvård, skäggvård och hårvård till män. WLTR är auktoriserade återförsäljare av samtliga varumärken som erbjuds på sidan, du hittar bl.a. produkter från Edwin Jagger, Murad, Recipe for men, Babor, Elemis, Dermalogica, Dovo, Merkur mfl.

Den nya butiken grundar sig på Wikinggruppens WGR PLUS paket och har bland annat unik responsiv design för perfekt och sömlös anpassning till mobiler och surfplattor. Butiken har även tillbyggd extra funktionalitet i form av en hudanalys-funktion samt ett lite annorlunda menyupplägg.

Vi tackar för …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 17 juni, 2015

baggen.se

baggen.se nylanseras...

Baggen.se började med att sälja skogs- och jaktprodukter 1985 och utökade sedan sortimentet med egna utvecklade hundartiklar. De största produkterna i produktionen är hundförarbälten och hundkoppel.

Baggen riktar sig mest till butiker, men säljer även sina produkter till dig som privatperson.

Baggen använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig på vårt WGR PLUS paket och har bland annat unik responsiv design för perfekt mobilanpassning.

Vi tackar för förtroendet och önskar Baggenprodukter HB  all …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 12 juni, 2015

leklar.se

leklar.se nylanseras...

leklar.se säljer leksaker av hög kvalitet, både när det gäller hållbarhet och pedagogik. De har funnits sedan 1998 och har förutom webbshoppen också en fysisk butik i Ängelholm, som är fylld av leksaker från golv till tak.

Lek & Lär riktar sig till dig som privatperson, men även förskolor, sjukhus, bibliotek och kyrkor tex. Alla med barn som kan behöva en meningsfull sysselsättning.

Lek & Lär använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken grundar sig …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 7 juni, 2015

thesofastore.se

thesofastore.se nylanseras...

thesofastore.se erbjuder soffor och möbler för passionerade soffliggare via e-handel och i 2 fysiska butiker.

Oavsett om du vill ha en jättesoffa eller en liten mindre och kompakt modell har The Sofa Store något som passar dig, soffor, möbler och tyger som ingen annan har.

The Sofa Store använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken  grundar sig på vårt WGR PLUS paket och har bland annat unik responsiv design för perfekt mobilanpassning …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 31 maj, 2015

Samarbete med Transvoice

Översätt din webbplats och nå nya marknader

Vill du öka din omsättning och nå nya kunder? Att etablera sig på en ny marknad är lättare än du tror och kan öka din försäljning kraftigt. Wikinggruppen har nu inlett ett samarbete med Transvoice som kan hjälpa dig med det viktiga steget att översätta din butik till ett eller flera nya språk så att du når butikens fulla potential.

Läs mer om översättning och det nya samarbetet.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 8 maj, 2015

hatstore.de

hatstore.de lanseras...

Caps kauft man am besten auf Hatstore.de :)

Hatstore.de är en butik helt anpassad för den tyska marknaden med tyska som enda språk och euro som enda valuta. Då varorna i butiken även skickas från Tyskland så har butiken en momssats på 19%.

Wikinggruppen har byggt en ny internationell webbutik med unik design enligt önskemål samt perfekt mobilanpassning genom responsiv design av butiken. Vi tackar Hatstore för förnyat förtroende och önskar dem all lycka med sin nya ”tyska” webshop.

Gå till …

Läs mer →
Lyckas med en internetbutik

Av Wikinggruppen den 29 april, 2015

Konsten att starta, driva och lyckas med en internetbutik

Idag är det väldigt enkelt att starta upp e-handel, inte minst hos Wikinggruppen som hjälper dig komma igång med en komplett e-handelslösning. Trots att det är en del att tänka på i uppstarten så kommer de riktiga utmaningarna i steg två.

Hur driver jag trafik till min butik och konverterar besökare till kunder?
Hur framgångsrik du blir som e-handlare ligger till stor del i dessa två punkter och det är där du bör lägga fokus och din tid. E-handel …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 7 april, 2015

Wikinggruppen och Klarna i nytt samarbete!

Wikinggruppen och Klarna inleder idag ett nytt och mycket spännande samarbete där Wikinggruppen blir Klarnas första svenska Native Partner. I korthet innebär det följande.

  • Klarna Checkout inkluderat, integration och driftsättning utan någon extra administration.
  • Wikinggruppen kan nu som enda aktör i Sverige erbjuda Klarna Checkout utan fasta kostnader.
  • Marknadens mest efterfrågade kassalösning nu tillgängligt för alla e-handlare, stora som små, genom Wikinggruppen.

Både Wikinggruppen och Klarna har jobbat hårt på att förenkla processerna kring integration och driftsättning och med hjälp av ny teknologi …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 2 april, 2015

ekoratt.se

ekoratt.se lanseras...

Hos ekoratt.se hittar du ett stort ekologiskt sortiment av produkter. Utöver sortimentet i webbutiken så har man i butiken i Göteborg ett brett utbud av frukt & grönt, mejeri, chark, frysta bär, frysta grönsaker mm.

Wikinggruppen har byggt en ny webbutik med unik design enligt önskemål samt mobilanpassning genom en mobilversion av butiken. Vi har också byggt en koppling mot butikens kassasystem, Nutid PC Kassa så att lager mm alltid är synkroniserat mellan fysik butik och webbutik.

Vi tackar Ekorätt AB för …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 2 april, 2015

backesljud.se

backesljud.se relanseras

Hos backesljud.se hittar du produkter inom bilstereo, billarm och gps från välkända varumärken. Man har även en butik och verkstad (Ekerö/Stockholm) där du är välkommen in för att handla eller rådgöra vilka produkter du behöver. Backesljud installerar det mesta inom billjud och larm/GPS samt varningsljus, backkamerasystem och belysning på allt från personbilar, grävmaskiner till tunga lastbilar.

Backesljud har tidigare varit kund hos Wikinggruppen, men bytte i början av 2014 till en annan leverantör. Efter att ha konstaterat att gräset var mindre …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 27 mars, 2015

kattvikdesign.se

kattvikdesign.se relanseras...

kattvikdesign.se säljer egendesignade, stilrena och praktiska ljusstakar i både Skandinavien och Europa. Ljusstaken har funnits sedan 2010 och är omtyckt av såväl privatpersoner som restauranger och företag.

Kattvikdesign använde tidigare en annan e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Den nya butiken  grundar sig på vårt WGR PLUS paket och har bland annat unik responsiv design för perfekt mobilanpassning.

Vi tackar Kattvik Design för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya butik.

Gå till kattvikdesign.se →

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 27 mars, 2015

smadetaljer.se

Smadetaljer.se designar och tillverkar väggdekorer, väggtext, väggord samt prints

Smadetaljer.se bygger på vårt start paket WGR start. Vi tackar Smådetaljer för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya webshop.

Gå till smadetaljer.se →

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 24 mars, 2015

leggings.cool

leggings.cool lanseras...

Leggings.cool är en av världens största leggingsbutiker online och erbjuder i sin nya webbutik över 600 modeller av leggings.

Wikinggruppen har byggt en ny internationell webbutik med unik design enligt önskemål samt mobilanpassning genom en mobilversion av butiken. Vi tackar Leggings.cool för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya webshop.

Gå till leggings.cool →

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 10 mars, 2015

babysway.se

babysway.se lanseras...

Att bli småbarnsförälder är helt underbart, många spännande ögonblick och fantastiska stunder. Men det kan även innebära en mer stressfylld tillvaro och ibland kan det kännas som att tiden inte räcker till.

BabySway har uppfunnit en lösning som gör din livssituation mycket enklare. En portabel robot som automatiskt kör barnvagnen fram och tillbaka och vaggar barnet tryggt till sömns.

Wikinggruppen har byggt en ny butik med unik design enligt önskemål. Vi tackar SALI innovation AB för förtroendet och önskar dem all lycka …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 9 mars, 2015

Ang förändringar på payment.klarna.com

Klarna skickar nu i dagarna ut ett meddelande till alla Klarna kunder rörande förändringar payment.klarna.com. Detta berör inte kunder hos Wikinggruppen och ingen åtgärd behöver därför vidtas.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 7 mars, 2015

ayisah.com

ayisah.com lanseras...

Ayisah.com är en av Skandinaviens största nätbutiker för slöjor, sjalar, abaya, underslöjor och accessoar produkter.

Wikinggruppen har byggt en ny internationell webbutik med design enligt önskemål samt mobilversion. Vi tackar Ayisah Sweden AB för förtroendet och önskar dem all lycka med sin verksamhet.

Gå till ayisah.com →

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 6 mars, 2015

Mobilvänlighet nu en rankingfaktor

Mobilanpassning rankingfaktor i det mobila sökresultatet

Förra veckan  gick Google ut med information på sin officiella blogg om att med start den 21:a april så kommer mobilvänlighet bli en viktig rankingfaktor i den träfflista som genereras vid sökning på en mobil enhet. Att något varit görningen från Googles sida har varit tydligt då man i november började rulla ut en märkning där de webbplatser som Google anser fungerar bättre i mobiltelefoner får texten ”Mobilvänlig sida” framför beskrivningen av webbplatsen. (Vi skrev om detta i dec)

Hög tid att mobilanpassa din …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 6 mars, 2015

moasskafferi.se

moasskafferi.se lanseras...

Hos Moas skafferi hittar du  härliga, roliga, designade, praktiska och färgglada produkter som hör till hemmet och framför allt till köket. Ett skafferi brukar vara placerat i husets hjärta men i det här skafferiet ryms allt från både köksartiklar, matvaror, pappersprodukter, krokar, ljuslyktor och barnens leksaker…. så med andra ord hos Moa´s Skafferi kan du hitta lite allt möjligt.

Wikinggruppen har byggt en ny butik med unik design enligt önskemål. Vi tackar A.Nordell för förtroendet och önskar dem all lycka med …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 27 februari, 2015

lakewoodliving.se

lakewoodliving.se lanseras...

Lakewood beds and living är ett företag vars idé är att tillverka och leverera kvalitetsprodukter med ett smakfullt yttre till ett bra pris. Förutom egen tillverkning av sängar samarbetar man med många kända leverantörer av välkända varumärken inom inredning mm.

Wikinggruppen har byggt en ny webbutik med unik responsiv design enligt önskemål. Vi tackar Lakewood living AB för förtroendet och önskar dem all lycka med sin verksamhet.

Gå till lakewoodliving.se →

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 25 februari, 2015

Artikelfiltrering

Avancerad filtrering för varugrupps och kategorisidor

En fördel med e-handel är att man kan upprätthålla ett stort sortiment. Med många artiklar kan det dock bli svårt för din besökare att hitta rätt vilket ställer krav på tydlig struktur och bra sökfunktionalitet för bästa konvertering. Ett bra och uppskattat komplement till detta i din e-handel är ett artikelfilter som ger kunden möjlighet att snabbt och enkelt hitta till rätt produkt.

Läs mer om Wikinggruppens modul för artikelfiltrering ->

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 24 februari, 2015

tippelitopp.se

tippelitopp.se lanseras

Tippelitopp är en butik på internet med allt som kan tänkas behövas under barnens uppväxtår. Du hittar allt från vardagliga leksaker till personliga och vackra doppresenter. I sortimentet finns även en härlig blandning av bl.a exklusiv inredning som passar både stora som små. Vi på Tippelitopp värdesätter kvalitet och popularitet för att du som kund ska känna dig så nöjd som möjligt.

Wikinggruppen har byggt en ny butik med unik design enligt önskemål. Vi tackar Tippelitopp för förtroendet och önskar dem all lycka …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 11 februari, 2015

Ny lösenordspolicy – Smartermail

En av våra driftleverantörer har nu höjt kraven på styrkan vad gäller lösenord i smartermail miljön, detta då det löpande uppstår säkerhets och följdproblem i form av svartlistning av mailservrar etc på grund av för enkla lösenord. Vid inloggning på smartermails webmail får man nu en uppmaning att sätta ett nytt bättre lösenord om det nuvarande är för svagt. Det som gäller nu är minst 7 tecken ,stor bokstav, liten bokstav, siffra, och specialtecken. Obs att detta endast gäller när man …

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 8 februari, 2015

hatshop.se responsiv

hatshop.se har nu fått responsiv design som skall leda till ökad grad av konvertering av de besökare på hatshop.se som använder mobila enheter. Läs mer om konvertering och responsiv design

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 1 februari, 2015

playlek.se

playlek.se relanseras...

PlayLek.se är en webbutik som har specialiserat sig på bilar, flygplan och andra leksaker från filmerna Disney Cars / Bilar och Planes / Flygplan. Butiken har funnits sedan 2009.

Playlek använde tidigare en annan etablerad e-handelsleverantör men har nu gått över till Wikinggruppens e-handelsplattform. Wikinggruppen har byggt en ny webbutik enligt önskemål. Butiken har bland annat unik responsiv design. Vi tackar PlayLek  för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya butik.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 1 februari, 2015

thehappyfactory.se

thehappyfactory.se lanseras...

The happy factory erbjuder unikt illustrerade presentförpackningar fyllda med spännande upplevelser för barn i Stockholmsområdet – en fin present för hela familjen!

Wikinggruppen har byggt en ny responsiv webbutik enligt önskemål. Vi tackar The happy factory AB för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya butik.

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 27 januari, 2015

fjadrandestavar.se

fjadrandestavar.se lanseras...

Här hittar du som namnet antyder Fjädrande stavar som är ett multifunktionellt träningsredskap som har större och bredare användningsområde jämfört med stumma stavar.

Wikinggruppen har byggt en ny internationell webbutik enligt önskemål med ett separat domännamn för den engelska delen. Vi tackar Fjädrande stavar för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya butik.

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 16 januari, 2015

Mobil e-handel

Det är dags att mobilanpassa din webbutik nu...

Anders Karlsson som driver webbutikerna Barahandtag och Kutts (som båda ligger hos Wikinggruppen) har skrivit ett utmärkt gästinlägg på vår blogg under ämnet mobilanpassning för e-handel.

Vi bloggar på adressen wikinggruppen.nu och du hittar bloggposten här:
2015 blir året då mobil e-handel blir e-handel

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 15 januari, 2015

shop.yanzi.se

shop.yanzi.se lanseras...

Yanzi gör det möjligt för dig att hålla koll på och följa vad som händer på dina Platser var du än befinner dig i världen. Yanzi-sakerna tillåter dig att mäta temperatur, luftfuktighet och energiförbrukning, detektera rörelse och slå på och av lampor och apparater på distans.

Wikinggruppen har byggt en ny webbutik enligt önskemål. Butiken har bland annat unik responsiv design
Vi tackar Yanzi Networks AB för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya butik.

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 14 januari, 2015

Klarna slutar stödja SSL 3.0

Klarna meddelar nu att man slutar stödja SSL 3.0, dvs en gammal version av SSL. Detta påverkar inte din webbutik hos Wikinggruppen på något sätt.

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 28 december, 2014

kaffemaskiner

Kaffemaskiner.se lanseras

På kaffemaskiner.se kan du hitta marknadens bästa kaffe och espressomaskiner. Där finns även ett stort sortiment av tillbehör och färskrostade hela exklusiva kaffebönor inom kategorin specialkaffe.

Wikinggruppen har byggt en ny webbutik enligt önskemål. Butiken har bland annat unik responsiv design samt använder ssl/https över hela sidan.

Vi tackar Scandinavian Coffee Concept AB för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya butik.

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 15 december, 2014

Mobilvänlig webbplats?

Google har nu börjat märka mobilvänliga webbplatser..

Under november började Google rulla ut en ny märkning i träfflistan för mobilsurfare. I sökträffarna står det nu om en sida är mobilvänlig eller inte om du surfar med en mobil. De webbplatser som Google anser fungerar bättre i mobiltelefoner får texten ”Mobilvänlig sida” framför beskrivningen av webbplatsen.

En kvalificerad gissning är att Google i framtiden kan komma att reducera synligheten i träfflistan för icke mobilvänliga webbplatser om sökningen genomförs på en mobil.

https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/ kan du kontrollera om Google …

Läs mer →

Av Pernilla Hillgren den 23 november, 2014

Seth & Sally

sethandsally.com lanseras...

sethandsally.com är en ny skönhetsbutik med höga ambitioner. De varumärken man jobbar med är noggrant utvalda och auktorisering samt certifiering ger trygghet.

Wikinggruppen har byggt en ny webbutik enligt önskemål. Butiken har bland annat unik responsiv design, skräddarsydd filtreringsfunktion samt använder ssl/https över hela sidan.

Vi tackar Sethandsally Sweden AB för förtroendet och önskar dem all lycka med sin nya butik.

Läs mer →

Av Wikinggruppen den 17 juli, 2014

Kutts.se

kutts.se lanseras...

På www.kutts.se hittar du trimmers för skägg och hår, saxar, hårblåsar och tänger för håret av absolut högsta kvalitet.

Wikinggruppen har byggt en ny webbutik enligt önskemål. Vi tackar återigen AndersIvar AB för förtroendet och önskar all lycka även med denna butik. Detta är den 3:e butiken vi bygger åt AndersIvar AB, tidigare har vi byggt www.brandbynature.se samt www.barahandtag.se

Läs mer →